Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация относно хидравлично повдигане на паджеро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Информация относно хидравлично повдигане на паджеро.

Значи на моето паджеро има хидравлика която повдига и сваля паджерото,дига хем задницата хем предницата с около 4 см.
    Въпроса ми е следния:При каране в гората сам скъсал един от маркучите който повдигат предницата като влезах в гаража без да искам натиснах копчето и изтече една жълта течност,бързо отреагирах и го спрях не съм сигорен дали е изтегла цялата.Та въпроса ми е ако смения маркуча(той е метален като за спирачките) къде да налея тази течност която изтече.и има ли някой който може да даде повече информация за тази система.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

От: Информация отностнно хидравлично повдигане на паджеро.

Ми колега не съм запознат с тази система ,но щом има течност ,и се вдига и сваля ,значи има помпа или някакав компресор ,някаде има и казанче за тази течност ... така че вдигай капака и поогледай внимателно ...Ако не ,вземи снимаи ,и качи малко снимки да погледаме и ние .
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Колега Кире, нали искаше да продаваш хидравликата,какво стана , отказа ли се?

Коментар

Ами ще трябва да се ориентираш на слух къде е помпата, защото не съм я виждал тази система Помпата трябва да изглежда така:

Позиция 42011 трябва да е капачка с измерваща щека като на резервоарчето на хидравликата на волана. И също като на него отдолу, позиция 42017 трябва да е цедка. По-нататък знаеш.

Коментар

Значи аз знам къде е помпата,вижда се точно до копресорчето за задния блокаж или пред резорвоара.Ще кача снимки.Отностно продажбата по телефона може да се опсъди така или иначе на мен не ми трябва,просто ми стана интересно защото си мислих че е с въздух.
          а е много интересно джипа се повдига само когато двигателя е запален,но той не е вързан по никакъв начин към компресора.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

И на мен щеми е интересно да видя снимки на тази система ...
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Здравейте колеги!

И моето Джеро има такава система(поне има копче UP-Down) и като го щракна се чува едно бучене от долу , прилича на хидравлична помпа като тия на камионите с падащ борд.
              Та седя и си мисля , какво и къде точно повдига и защо моето не се вдига.Първоначално си мислех че има нещо общо със регулиращите Амове , но като им разгледах устройството и видях , че те се регулират само на твърдост и мисля че няма свързаност по м/у им.
              Мисля че темата е интерестна за всички имащи такава система , и като цяло за всички собственици на Паджеро , но за жалост нещо темата е позастаряла без нови мнения.

Дано се намери някой по-знаещ , че да даде светлина в тунела.
              Micubishi Pajero II 3.0 V6 /LPG , Super Select - къса база BMW 316 i Comact , Peugeot Partner.
              Когато ми се доработи - сядам да си почина докато ми мине! 0893449040 Коко

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Петров Преглед на мнение
                Здравейте колеги!

И моето Джеро има такава система(поне има копче UP-Down) и като го щракна се чува едно бучене от долу , прилича на хидравлична помпа като тия на камионите с падащ борд.
                Та седя и си мисля , какво и къде точно повдига и защо моето не се вдига.Първоначално си мислех че има нещо общо със регулиращите Амове , но като им разгледах устройството и видях , че те се регулират само на твърдост и мисля че няма свързаност по м/у им.
                Мисля че темата е интерестна за всички имащи такава система , и като цяло за всички собственици на Паджеро , но за жалост нещо темата е позастаряла без нови мнения.

Дано се намери някой по-знаещ , че да даде светлина в тунела.
                Системата няма нищо общо с амовете. Аз я поразгледах при моето Паджеро. Отпред при включена система натяга торсионите, а отзад ми се струва, че в горния край на пружините има подвижно легло, което се придвижва надолу. Първо се вдига отзад до упор и след това отпред. Няма степени, само вдигнато и спуснато.
                Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                0878226696; 0876927507

Коментар

Здравейте колеги! И моето Джеро има такава система(поне има копче UP-Down) и като го щракна се чува едно бучене от долу , прилича на хидравлична помпа като тия на камионите с падащ борд. Та седя и си мисля , какво и къде точно повдига и защо моето не се вдига.Първоначално си мислех че има нещо общо със регулиращите Амове , но като им разгледах устройството и видях , че те се регулират само на твърдост и мисля че няма свързаност по м/у им. Мисля че темата е интерестна за всички имащи такава система , и като цяло за всички собственици на Паджеро , но за жалост нещо темата е позастаряла без нови мнения. Дано се намери някой по-знаещ , че да даде светлина в тунела.
                  Ами колега .. щом се чува как помпата работи то най - вероятно имате ниско ниво на хидравличната течност в системата и това е най - вероятната причина да не се вдига автомобила .
                  [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
                    Ами колега .. щом се чува как помпата работи то най - вероятно имате ниско ниво на хидравличната течност в системата и това е най - вероятната причина да не се вдига автомобила .

Колега , ако знаеш съвсем случайно къде се намира казанчето или къде и как да проверя нивото на маслото на тази система.
                    Micubishi Pajero II 3.0 V6 /LPG , Super Select - къса база BMW 316 i Comact , Peugeot Partner.

Коментар

Това излиза за помпата. Като гледам това е и резервоарчето за хидравлична течност. Би трябвало да е някъде над задния мост.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled 1.JPG
Прегледи:1
Размер:55.8 КБ
ID:5307399Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled2.JPG
Размер:52.8 КБ
ID:5307400Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled3.JPG
Размер:22.2 КБ
ID:5307401Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled.JPG
Размер:32.4 КБ
ID:5307398
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от ahead70; 03-10-11, 18:00.
                      Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                      0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]368080[/ATTACH]

Това излиза за помпата. Като гледам това е и резервоарчето за хидравлична течност. Би трябвало да е някъде над задния мост.
                        Мерси колега , видях го аз ама как ще се налива масло ...... , че на толкова ш...но място е - м/у купето и ръкава на дифа е , точно от вътрешната част ,закрепена е за самия диф.Утре след работа мисля да легна и да видя , и ако мога да снимам нещо , че да стане ясно какво , как , и къде.А дали със доливане на масло ще стане ...

Коментар

Мерси колега , видях го аз ама как ще се налива масло ...... , че на толкова ш...но място е - м/у купето и ръкава на дифа е , точно от вътрешната част ,закрепена е за самия диф.Утре след работа мисля да легна и да видя , и ако мога да снимам нещо , че да стане ясно какво , как , и къде.А дали със доливане на масло ще стане ...
                          Според мен не е лошо да се видят тръбичките, най-вероятно течността е изтекла някъде оттам. Чак после като долееш ще се разбере дали ще стане. Може би ще трябва да се демонтира и тогава да се долива.
                          0878226696; 0876927507

Коментар

От: Информация относно хидравлично повдигане на паджеро.

А защо да няма отвор за обслужване от към купето?!
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

От: Информация относно хидравлично повдигане на паджеро.

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              А защо да няма отвор за обслужване от към купето?!
                              Да, много е вероятно. Не се бях сетил за такъв вариант.
                              0878226696; 0876927507

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X