Здравейте някой знае ли от каква причина може да не работи вентелатора на бавните степени на парното,работи на най-силната степен. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с вентилатор на парно на Л200 2003г
Свий
X
-
От: Ппоблем с вентилатор на парно на Л200 2003г
При повечето автомобили вентилатора на парното се управлява чрез електронен блок, който регулира оборотите му, в зависимост от зададените чрез превключвателя или от модула за управление на климатроника. Монтиран е някъде във въздуховода на парното така, че да се обдухва от преминаващия поток въздух. В него има мощен транзистор /мощни транзистори/:
Това е по-нов модел с MOS FET транзистор:
/Снимките са само за пример и не са от L200/
Когато в този модул се получи повреда /изгорели транзистори и т.н./ вентилаторът работи само на най-високата степен.
Това са все пак предположения в най-общ аспект и не са конкретно за твоята L200. Сега вероятно ще последват въпроси от рода на : какъв е модула в L200; къде се намира този модул точно; как да стигна до него и т.н. За да се отговори по-точно, въпросите вероятно трябва да бъдат зададени в съответния подфорум, където е по-вероятно да бъдат видяни от запознатите с конкретния модел автомобил. Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Тъкмо мислех да питам и аз по този въпрос.
Проблема ми е същия на Гранд 2.7 CRD 2002.
Имате ли идея дали е лесно досптъпен този модул да го проверя?[FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Kawasaki KLE 500
Коментар
-
Като махнеш кората над краката на пътника е захванато с две винтчета за въздуховода.Има писано ,търси.От къде си?Първоначално публикуван от hazaev Преглед на мнениеТъкмо мислех да питам и аз по този въпрос.
Проблема ми е същия на Гранд 2.7 CRD 2002.
Имате ли идея дали е лесно досптъпен този модул да го проверя?Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
От града на 100-те вятъра и на OffRoad-a по главните улици (благодарение на Г-на Лечкова) Сливен, от скоро съм с тази машина и още трудно се ориентирам.Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнениеКато махнеш кората над краката на пътника е захванато с две винтчета за въздуховода.Има писано ,търси.От къде си?[FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
Kawasaki KLE 500
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар