Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свети индикация на горивен филтър ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свети индикация на горивен филтър ?

Здравейте,

днес след смяна на горивния филтър ( L200 2.5 D -2008Y) светна лампата на датчика за вода в горивния филтър и не гасне ?
    На какво може да се дължи?
    По принцип в нормално състояние трябва да дажа разкъсана верига и да не свети (като го изключа от куплонга не свети)
    Мислих си да не е заседнал , Но го свалях и ми се вийдаше наред.
    По принцип няма нищо по специялно в този датчик - един поплавък с магнит (предполагам ) и на остана поплавъка е рит контакт ....май е само това , две жици и край..
    Да го сменям ли или?

Благодаря предварително за мненията.

От: Свети индикация на горивен филтър ?

обезвъздуши ли системата ?
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Провери поплавъка на датчика да не е заседнал в най горно положение. Раздвижи го и виж дали нещо не му пречи.
      LZ1AIV

Коментар

нисхто не сум обезвъздошавал ? не знам как , освен ако не с помпане отгоре на филтара за подкачване .
        Опасно ли е ако не съм обезвъздошил , как да го направя?
        Ако е проблем да го направя веднага за да се прибера с колата тази вечер

Относно заседналост в горния край проврих , свалях го и си се движи нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
          нисхто не сум обезвъздошавал ? не знам как , освен ако не с помпане отгоре на филтара за подкачване .
          .
          Да.

Коментар

значи съм обезвъздушил

Коментар

При мен от няколко дена примигват......но лампата за акумулатора и лампата за вода във филтъра.При по високи обороти се оправят нещата.Някой знае ли нещо по въпроса?

Коментар

мирише ми на генератор...
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                  Имаш право! Обаче на мен като ми отиде генератора ми светят три ламби едновременно 1-водата във филтъра,2-зазареждането, и 3-мисля че беше нивото ва маслото в картера !

Незнам обаче защо трите светят?
                  Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                  ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                    След като прочетох мнението ти отидох при мой познат токаджия.Обясних му,че от няколко дена отвреме навреме ми примигват лампите,но не светят ярко а сякаш тлеят....човека извади един мултицет и измери зареждането от акумулатора,огледа бегло алтернатора
                    засмя се и извика един от колегите си.......и тук вече се чудя дали да не пусна една нова тема:Как се взимат пари от клиент,при положение,че всичко е в ред....

Дойде т.нар. "майстор" и попита какъв е проблема.Обясних и на него.Попита ме само двете лампи ми светят или и тази на маслото на СК?Като отговора на cvetlio_cbr600

"мирише ми на генератор...
                    Имаш право! Обаче на мен като ми отиде генератора ми светят три ламби едновременно 1-водата във филтъра,2-зазареждането, и 3-мисля че беше нивото ва маслото в картера !"

Не попита дори дали зарежда алтернатора-твърдо отсече:Алтернатора е за ремонт.
                    Моят човек го отпрати.Обясни ми,че едно маркуче от вакуумчетата е опряло на генерацията и е прегоряло.А това вакуумче е свързано с маслото охлаждащо алтернатора.Бръкна и извади въпросното маркуче....после и отгоре /намира се на капака на главата/.....Измери колко е дълго и отиде в слада.Донесе и сложи маркучето...пожела ми приятно пътуване.На изпроводяк сподели....виждаш ли как могат да ти вземат парите за нищо?
                    Минах днес около 40км. след като излязох от сервиза.....нито тлееха,нито светеха.....

Незнам обаче защо трите светят?

Коментар

Първоначално публикуван от sithius (Виталий Ив. Димитров) Преглед на мнение

.А това вакуумче е свързано с маслото охлаждащо алтернатора.Бръкна и извади въпросното маркуче....после и отгоре /намира се на капака на главата/.....Измери колко е дълго и отиде в слада.Донесе и сложи маркучето...пожела ми приятно пътуване.На изпроводяк сподели....виждаш ли как могат да ти вземат парите за нищо?
                      Минах днес около 40км. след като излязох от сервиза.....нито тлееха,нито светеха.....
                      Аз ли се бъркам нещо или динамата може да са ни различни. Мойто не се охлажда по никакъв начин от масло.Отзад е единствено вакуум помпата - там е маслото.

И при мен беше подобен проблема на ниски обороти светят ама не много силно(достатъчно силно че през деня се виждат) и като подавам газ гаснат. Така го карах около 2 седмици и действително не зареждаше нищо че гаснеха ламбите. След едно каране около 50-60 км веднага замерих акумулаторите и на мултицета показа напрежение около 11,8V.Едва палеше джипа. Динамото го отнесох на майстор, който държеше да съм там като го разглобява. Установи че има проблем в едно реле(незнам дали така се казва) на което са и четките, и нещо като платка. Отидох купих ги,сложи ги човека и сега няма проблем.
                      Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Едва ли са различни..... в момента динамото ми подава 14.2 Волта при включени фарове,климатроник,СД и халогени.С изключени консумативи е 13.6....незнам защо е така.При мен горепосочените лампи не светеха....по скоро тлееха.....на високи обороти всичко беше ок.Незнам и не искам да споря за неща,които незнам.Споделям,че след смяна на въпросното аркуче-нещата се оправиха....просто вече индикаторите не тлеят.Разликата е,че при мен динамото работи......незнам докога....дано не се троши.Не,че е проблем-ама е дразнещо.Влизам-завъртам ключа и пали от четвърт.....дали ще е така след седмица-ще видим.....

Коментар

Само да споделя, че не е динамо а алтернатор (едното е за постоянен, а другото за променлив ток). И напрежението е различно заради консумацията. Нормално зареждане е при около 1200 об/мин. да е около 14 +/- 0.5V.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sithius (Виталий Ив. Димитров) Преглед на мнение
                            Едва ли са различни..... в момента динамото ми подава 14.2 Волта при включени фарове,климатроник,СД и халогени.С изключени консумативи е 13.6....незнам защо е така...
                            аз знам защо е така при включване на климатроника се вдигат оборотите на двигателя,оттам е..
                            куче или вълк?
                            в клетка ,или свободен?
                            въпрос на личен избор.
                            Вихрен Илиев
                            0888249888

Коментар

С две думи да очаквам скоро да се скапе....?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X