Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3000 V6 съмнение за...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 3000 V6 съмнение за...

Здравейте колеги имам следния проблем , днес не успях да запаля ламята въпреки ,че стартер въртеше като луд , проверих за искра до свещите, нямаше.Проверих дали въобще стига до дистрибуторната капачка , и се оказа че и до там не стига.От тук нататък може да е само бобината ИЛИ се лъжа????Да не би проблема да е в компютъра? Посъветвайте ме моля как да действам ? (Pajero 3000 V6 6G72 1992 automatic 151hp +LPG )

От: 3000 V6 съмнение за...

От тук нататък тръгваш по тази схема, проверка за напрежение до бобината, транзисторния комутатор и дали изобщо излиза управляващ сигнал от компа(54 изв. по схемата)

Коментар

Колега благодаря за инфото . Оказа се бобината и сега търся такава. Което се оказва особен проблем, а именно някакви Космически суми за нея .Моля ако някой има инфо от къде мога да се сдобия с такава по някакъв начин да ми помогне защото задачата се оказва трудничка. тел за връзка ми е о8892о1986 , ще съм ви задължен ама МНОГО . Мерси предварително

Коментар

Кофти. Миналият месец и аз минах по този път. Най- вероятна причина е бобината, понеже е на преклонна възраст. Свали кабела между нея и дистрибутора и хубаво огледай за следи от прескачала искра (най- често към горен и долен ъгъл на металната част). Ако има следи, или пък ако пали на студено (понякога) си за бобина. Цената и обаче е доста (меко казано) неприятна. Има и алтернатива- китаец на десеторно по- ниска цена, но там трябва леко ТНТМ, понеже не е баш като оригинала- по тесен е накрайника за кабела и при лека влага става яка дискотека, но с още един китаец в сандъчето за инструменти нямаш ядове.

...оп, писали сме по едно време...звънни ако не намериш алтернатива.
        Последно редактирано от Вальо; 25-11-10, 12:30.
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Колега намерих нещо много интересно и сега тъгвам натам по-късно ще пиша какво съм направил. Стискам палци да стане !!!

Коментар

Имам НОВА бобина ..... ако, си на зор ..... пиши на лични.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Оказа се , че не е нито бобината нито комутатора нито делкото. От една седмица го бърничкат техниците и нищо.Компа е за диагностика и чакам резултати ,ама уж нищо му нямало. Ако пропускаме нещо да ме светне някой или пък ако сте имали подобен проблем да съдействате Колеги , че човек да не си кара MItsubishi-то не си е работа и не се търпи.

Коментар

Здравейте. Техниците не могат да разберат от какво е проблема нито пък какъв е !!! Просто не иска да запали и тва си е !!! Трябва да си я взимам от там. Официално търся някой който ще се наеме да я ремонтира тук от форума. Колата е в Люлин но с пътна помощ ще се закара до нас в Княжево.Или до някой сервиз по ваше предложение разбира се. Така ,че колеги МОЛЯ някой от вас да се ангажира с ремонта й. Ситуацията е спешна. телефона ми е 0889 201986 мерси предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X