Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтеро Спорт V6,1998,автоматик - питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтеро Спорт V6,1998,автоматик - питане

Колеги - купих тази машина. Внос от Америка .Приятна е мощна и е кеф . Автоматика е бил голяма работа (не съм карал такава) и съм възхитен. За жалост моето ежедневие е в гората и то по клонаци и камънаци .Едва ли ще скоча в гората с този . За два месеца ще прилича на Нива....
    Първ рег. 1999 в САЩ, проверка по ВИН показа произв.6.1998 (благодаря на ПАДЖЕРОВОД)
    Питането ми е :
    Да се набутвам ли още за регистриране ( мито, ддс,технотест,превоз с автовоз или пътна помощ, че няма номера докато не се плати мито и т.н) станаха много разходите или да я пускам за части.
    Ако я пускам за части ще и търся цена около 5000 лв.
    Понятие си нямам това добре ли е и не ме упреквайте.
    Когато не знам ПИТАМ .
    Съветвайте ?
    Ето снимки за ориентир.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от bgbul; 21-11-10, 10:19.

От: Монтеро Спорт V6,1998,автоматик - питане

Венелине, тоя въпрос аз го разбирам така:
    "От кое има повече бизнес? Да продавам на части едикакво си Паджеро, или същото като автомобил втора употреба?"
    На така зададен въпрос, може да ти отговорят само търговците на автомобили втора употреба. Сериозно ли мислиш, че някой, който е наясно с тоя бизнес ще ти отговори?

Коментар

Съгласен съм с Андро, още повече, че този въпрос принципно трябва да е отговорен преди да се купи колата.
      Зима иде

Коментар

А нещо има ли му на джипа?

поздрави

Коментар

Може би не се изразих правилно. Този модел популярен ли е, има ли поддръжка в България или са единични бройки и поддръжката ще е едно приключение.
          Колко може да очаквам като проходимост в гората . Ако го вкарам в гората е ясно , че няма да го жаля и поддръжката ще е честа .
          И като се замисля .....реших да попитам какво представлява МОНТЕРО - СПОРТ, v6 ? Повече паркетник или джип е ?
          Аналогичен ли е на ПАДЖЕРО -СПОРТ ?
          Такива работи . И не искам никой да ми разкрива своя бизнес или някакви тайни. Просто малко да се осветля - да го регистрирам ли или да преглътна една грешка и да го махам за части ?
          Взел съм го за 4 и малко (колкото една Нива), така че не съм се набутал (според мен ).
          ДА отговоря - нищо му няма . Хвърчи прекрасно. Не усещам на коя скорост съм. Има и газова, но я премълчавам, защото не е важно това.
          Просто без номера ........вече се разделих с 50 лева и дори ми се размина (глобата е много по-сериозна и отнемат книжката за няколко месеца ). Та за това не го пробвам в момента за да придобия собствени впечатления.
          А как ми се ИСКАаааааа
          Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
          Съгласен съм с Андро, още повече, че този въпрос принципно трябва да е отговорен преди да се купи колата.
          Ако всичко се мисли предварително.... няма да съм в този форум .
          Последно редактирано от bgbul; 21-11-10, 22:09.

Коментар

На каква стойност е фактура с която си купил автомобила...да се ориентирам за мито и ддс, ако може сканирай я и я прати на лични или мейл. Това е ако решиш да продаваш.
            --------------------------------------------------
            [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
            [/FONT]

Коментар

Забравих да спомена, а мисля че се подразбира- всичко което намерих с търсачката на форума за монтеро и паджеро спорт съм прочел .

Коментар

За да ти каже някой нещо, трябва и ти да кажеш нещо, нали!? До тук стана ясно, че Спорт-а е с V6 и много върви.
                Понеже си много оскъден на информация и много щедър на въпроси се опитвам да изровя нещо: Въпросния Спорт се предлага с двигател 6G72 в две модификации - 168 и 177кс. Класическото Паджеро го има със същия двигател - 3,024V, 177кс.
                Това което знам за силовото предаване и окачване на Паджеро и Спорт е, че в голяма степен се припокриват. Разликата е, че Спорт няма супер селект и заден блокаж.
                Сега, "дали става за гората"!? Моето мнение е, че става. Попрочети малко за историята на Дакар! Само трябва хубави гуми, а смешния тунинг "гората ще си го вземе".

Коментар

Аз доколкото знам, Паджеро Спорт е просто L200 с купе, вместо кабина и леген, може и да не съм прав в случая. Отзад на ресьори ли е или на пружини?
                  За гората - Мицубишитата са в силата си при ралиджийско каране (черни пътища) и не толкова добри в тип "траял" занимания. Предполагам, обаче че дългата база и без това обуславя възможната употребя на автомобила.

Колкото и детайлни да са въпросите, колкото и детайлни да са съветите, основния въпрос, обаче, трябва да си го отговориш сам.
                  Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Има и газова, но я премълчавам, защото не е важно това.
                    Ха, че от кога хамериканите са почнали да слагат газови уредби???За разни изстъпления в горите знам, че ги ползуват охотно, но пък на шосеен автомобил не знаех, че слагат...
                    Монтеро и паджеро са едно и също нещо с различни наименования, поради някои езикови особености.
                    Поздрави за хубавия автомобил и не го мъчи в деретата- не му е там стихията, особено пък на този.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

А....в тарифата ми излиза с два мотора 3.0 и 3.5 с кой от двата е тоя кошник
                      --------------------------------------------------
                      [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                      [/FONT]

Коментар

Какво се пита в темата в крайна сметка?
                        Някой да отговори точно колко е проходимо това Мицубиши и да предостави ексел с разходите на поддръжка на година при вашето каране.

Прилича ми на "сърби, боли, драго ми е" тема.

Коментар

Монтеро Спорт в америка се спира от продажби през 2004 година поради това,че не е рентабилно. Разликите между Паджеро Спорт и Монтеро спорт е че амерканските модификации отзад са със ресьорно окачване, а не с прожинно както е на европейските. Другата разлика е че там се предлага и двигател 3.5 V6 освен познатия 3.0 V6 177hp, също там се продават модели само със задно предава и по-малък клиренс.

Конкретно за модела сподели каква е стойноста на ддс и мито. Имам интерес към такъв джип. Каква е газта и къде е слагана.
                          Попринцип ако мислиш да го вкарваш в гората не виждам за какво са ти номера, осбено ако не си от някой по-голям град, слагай там някакви измислени амеркански табели и си свиркай. То тая работа зависи колко път имаш до гората де,но като знам колко англичанки се карат така.
                          "Рано или късно всеки си купува Паджеро с десен волан.." :D:D

Коментар

Благодаря на отзовалите се колеги!
                            Аз нямам информация и мнение за Монтерото. Освен американските документи и да кажа, че е купено за 7226.88 долара през 2004 година друго още не знам.Сложа ли номера - ще имам собствено мнение. За това питах и не мога да споделя повече. Понеже видях само още две . Но ако са идентични с Паджерото е добре. Отзад е с ресьори .
                            И благодарение на ПАДЖЕРОВОД знам това:
                            http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/...MT31H6XP001745
                            Последно редактирано от bgbul; 23-11-10, 01:37.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              ......че е купено за 7226.88 долара през 2004 година .....
                              Това значи ли че "вноса от Америка" е от 2004? Или е грешка? Защото иначе повечето са "внос" от Япония
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X