Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелката на температурата скача Mitsubishi Pajero 3.2 DID

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стрелката на температурата скача Mitsubishi Pajero 3.2 DID

Здарвейте колеги, някой сблъсквал ли се е с този проблем и евентуално как мойе да се отстрани.
    Ето го и самият проблем. Палиш колата тя си загрява нормално, караш колкото караш - стрелката си седи в средата /нормално положение/ . Гасиш колата, после пак запалваш и стрелката отива в червеното яко и даже го подминава, стои си там една две минути и после пак се нормализира в средата. Така е след всяко полене почти. Питах чичо Гоогле и при братушките се появи подобна тема :
    http://www.pajero.su/bbs/phpBB2/view...7f6436fe0802cd и според тях това е доста често срещан бъг в електрониката.

На някой от вас случвало ли се е ?
    Последно редактирано от wizardmen; 08-11-10, 20:42.

От: Стрелката на температурата скача Mitsubishi Pajero 3.2 DID

По принцип това е нормалното движение на температурата при дадените от теб условия. Когато изгасиш, двигателят е топъл, а циркулацията спира. И температурата нормално се покачва, а след това бавно започва да спада. При повторното палене уредът хваща именно това покачване. Просто някои от термометрите - предполагам - имат по-малка инертност и хващат този пик. При старите уреди това нямаше как да стане, защото бяха с биметална пластина под стрелката, а тя е страшно инертна.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      По принцип това е нормалното движение на температурата при дадените от теб условия. Когато изгасиш, двигателят е топъл, а циркулацията спира. И температурата нормално се покачва, а след това бавно започва да спада. При повторното палене уредът хваща именно това покачване. Просто някои от термометрите - предполагам - имат по-малка инертност и хващат този пик. При старите уреди това нямаше как да стане, защото бяха с биметална пластина под стрелката, а тя е страшно инертна.
      На други коли не ми се е случвало. Днес купих нов датчик за температурата за стрелката, смених го няма ефект. Още по странното е че намерих и втори датчик до термостата, изключих го и него, изключих и този които смених и с учудване забелязах, че стрелката продалжава да си отчита температурата- не спадна. Явно е свързана някаде другаде.Не забелязах повече датчици по блока.

Коментар

Няма как да е от датчика. Той следи плътно температурата. В уреда в таблото, или по-точно в електрониката му е въведено това загрубяване(хистерезис)

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Няма как да е от датчика. Той следи плътно температурата. В уреда в таблото, или по-точно в електрониката му е въведено това загрубяване(хистерезис)
          Май проблема е точно в уреда на таблото MR532789, поне така разабрах от руснаците, ама май е скъпичак :

/Там не ремонтируется, а меняется чип в спидометре............

Именно. Электронная плата приборной панели. MR532789.
          Цена от 150 баксов. Обсуждалось много раз./

Коментар

Точно това е проблемът-платката.Не сменяй нищо друго,няма смисъл.Имаш и още един плюс после-километражът ти ще почва от 0!

Коментар

Някой знае ли цена на тази платка и каде я има MR532789 ?

Коментар

Някой може ли да я ремонтира тази платка MR532789, че ми обявиха цена 480 лв.

Коментар

Оказаха се студени спойки и се оказа , че почти всеки телевизионен техник може да реши проблема :-)

Коментар

Хм,май проблема е хроничен И аз ще търся,само че на датчика за горивото!
                    OFF-Road Клуб " Mud Angels" Стара Загора

Коментар

Привет!
                      Свалих таблото с уредите и го дадох на специалист,който ми каза че му нямало(уж) нищо! Запоявал,припоявал съмнителни връзки.....Но така или иначе проблема си остана! Стрелката на температурата и на горивото си ходеха нагоре надолу,когато и както си поискат! Явно си остава някъде проблема и те първа ще установявам причините,но когато имам повече свободно време! Щях да сменям датчика за температура,понеже и там имах съмнение,но добре че не се наложи!
                      Проблема го реших малко генерално (по идея на баща ми,за което му благодаря ) ,като сложих от друго Pajero 3 (само че англичанче и автоматик) табло с уредите! Сега всичко си заспа както трябва да е! Единствено километража ми отчита в мили разстояние,но мисля че не е кой знае какъв проблем,просто е въпрос на свикване! Добре, че япончетата са го опростили максимално,отзад таблото е на 3 евро букси това е за паджеро производство 2003-та (няма никакви жила),за по ранните не знам и е напълно взаимозаменяемо с други табла,стига да е същия модел,година и двигател,без значение дали е автоматик,ръчна ,англичанка ,дълга или къса база!
                      По късно ще направя снимки на буксите отзад за да дам по-голяма нагледност,ако някой друг се появи с този проблем!
                      И понеже моя паджерник е ръчка ,а аз сложих табло с уредите на автоматик,сега ми се появи една нова екстра ,като дам на задна ми светва лампичката за заден ход в зелено на таблото,т.е.на R че е включена задна скорост!
                      Благодаря и на колегата по-горе,че ми съдейства по телефона! Жив и здрав да си,колега!
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от M.Mihnev; 24-01-13, 14:36.
                      OFF-Road Клуб " Mud Angels" Стара Загора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X