Имате ли впечатления от този "лъскав автомобил"? Разгледах брошурата на производителя, направи ми впечатление добър въртящ момент при дизеловите в съчетание с нисък комбиниран разход (разбира се предвиждам разлика от данните на производителя). Като визия определено ми привлича погледа, когато го срещна на пътя. Цената му е приемлива, а голям плюс е и възможността за данъчен кредит. Давайте мнения.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за Mitsubishi Outlander 2010
Свий
X
-
От: Мнения за Mitsubishi Outlander 2010
Явно никой няма мнение за конкретния автомобил. Аз все пак ще споделя моето, надявайки се да е полезно за някой вбъдеще. Вчера направих тестдрайв на Аутлендъра. Тъй като едно от изискванията ми е колата да е автоматик, карах комбинацията двигател 2.2 DI-D (156hp/380 NM) със 6 степенна автоматична TC-SST кутия. Впечатленията ми са, че динамиката на автомобила е абсолютно достатъчна за "агресивно" градско каране. Двигателя е много добре разтоварен и работи доста добре при 160-170 км/h извънградско. Разработка е на Пежо-Ситроен и съответно се монтира на техните СУВ модели. Автоматика е популярната напоследък кутия с два съединителя (при VW се нарича DSG, при Ауди S-tronic). В интерес на истината удоволствието да шофираш с тази скоростна кутия е голямо.
Преки конкуренти на Аутлендъра са Субаро Форестър, Сузуки Витара, Хонда ЦРВ, Пежо 1007 и Ситроен Ц-Кросър. Нямам преки впечатления от всички тях (освен от форестъра), мога просто да кажа, че Аутлендъра има плюсове като нисък разход (9/100 градско, 6/100 извънградско), добра динамика в съчетание със страхотна скоростна кутия, много добра музикална система със 40GB хард наречен "музикален сървър"(с аудио и видео вход), много приятна возия и поведение на пътя, ДДС кредит за всички модели. Като всяка кола и тази има минуси - няма бавни скорости, което не е кой знае каква загуба, при все че едвали някой ще я ползва за сериозен офф а и скоростната кутия е адаптивна. Има недодялани елементи в купето, като някой копчета по таблото, наистинаизглеждат не на място. Това са впечатленията ми до момента. Според мен покупката на нов Аутлендър е едно много добро дългосрочно решение. Цена на топ модела - 72 000 с ДДС.
-
Моето скромно мнение(под наем съм в ситроен сервиз)е,че много пари за пласмаса.Мои колега имаше Аутлендер 1,продаде го и си взема новия модел.Сподели ми ,че не е доволен.Много се чупел.Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
АСК Ален Мак
Коментар
-
Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение72000...............колко по-стойностни неща може да се купят с половината от тая цена.......
Коментар
-
Ако ти допада колата - взимай я. С пълнокръвно 4х4 е, доста от екстрите не са за подценяване.
За оффроуд нито едно от изброените по- горе не става.
Витарата отпада, защото не минава по ДДС.
Х-трейл не е с "истинско" 4х4, един приятел рева, че смяна масло и филтри му било над 1000 лева, лично на мен не ми допада никак.
Форестър също не минава по ДДС, има кошмарно малък багажник, сервиза не е особено компетентен, дизеловия боксер за тест драйв в София е чипиран и въпреки това не впечатлява с динамика.
Познавам 3ма собственици на Аутлендър, които освен от разхода (единия е с бензинов, а другия с 2,0 дизел) от друго не съм чул да се оплакват.Зима иде
Коментар
-
Колеги, когато цифрите говорят и боговете мълчат: По-долу сравнение на съответно форъстър/аутлендър според ТТ данните на вносителите за БГ, като сравнението е между форестър 2,0ТД и аутлендър 2,2 DI-D и двете с ръчни скоростни кутии с по 6 предавки. Та така: ускорение - форестър за 10,4, а аутлендъра за 9,9-11,1; по-горе колега се изказа за багажниците - и така: форестър с багажник 450л. при вдигнати седалки задни, а аутлендър е само с 220л. при вдигнати зани седалки!; клиренс: 215мм за форестър и 176мм за аутлендър!!!!!!!!! Междуосово разстояние: 2615мм за форестър и 2670мм за аутлендъра. Комбиниран разход на гориво: 6,3 за форестър и 7,0-7,3 за аутлендър! Собствено тегло: форестър - 1540-1570кг, а аутлендър - 1700-1735!!! Цена: форестър от 51610-62172лв с ДДС, а аутлендъра е от 62990-69700лв с ДДС. Макс скорост на форестъра е 186, а на аутлендъра е 200! Горните данни са за моделите 2010г. Анализа на цифрите оставям всеки да си го направи сам за себе си! Разбира се не всичко е просто цифри - та затова е добре човек да се качи на въпросните возила и да усети дали това е колата която го кефи или не!
А и си мисля, че е добре човек да разчита на 4х4 и в моменти в които не знае, че са опасни - т.е. да е в автомобил който има истинско 4х4 перманентно зацепено, а не някакви измисляци /уж интелигентни системи/ които като се окопае автомобила или загуби сцепление и тогава да се "сетят" да прехвърлят въртяш момент та да стане от 4х2 на 4х4! Но пък някои и това ги кефи! Лично мнение: зависи за какво ти трябва най-вече колата, но от горните возила бих се чудил дали да е форестъра или нисана, а аутлендъра бих го изключил /щото и возията дори ми не ми харесва/. Успех в избора!Последно редактирано от Паджеровод; 30-10-10, 18:44.
Коментар
-
Volvo XC60 е нещо прекрасно ако може да си го позволиш
Mitsubishi Outlander
не може да му стъпи и на малкото пръстче !!!Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
:D
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sheiha Преглед на мнениеVolvo XC60 влиза в играта. Какви са ви впечатленията от него? Как бихте го сравнили с Mitsubishi Outlеndar?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнениеЕ аз мислех, че питането е за Mitsubishi Outlander 2010, а то излиза, че въпроса е за друг Под-форум.
Коментар
-
Колеги, аз си взех миналата година (2009) Аутлендър, 2.4 с автоматична скоростна кутия, вече стана на 29000 км. и съм много доволен. Има прилична проходомост, в завой се държи добре, на сняг също, като возия е много по-добре от други "паркетници". Разхода на гориво е единствения проблем и то градско - под 15 много трудно се сваля.Извън града при скорост 80 - 100 съм го свалял на 7.6, но с голяма мъка, но за това има газови инжекциони. Разход за филтри (маслен и въздушен) и масло - 210 лв. в Дарс ауто.
Поздрави на всички и късмет в избора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ф-008 Преглед на мнениеКолеги, когато цифрите говорят и боговете мълчат: По-долу сравнение на съответно форъстър/аутлендър според ТТ данните на вносителите за БГ, като сравнението е между форестър 2,0ТД и аутлендър 2,2 DI-D и двете с ръчни скоростни кутии с по 6 предавки. Та така: ускорение - форестър за 10,4, а аутлендъра за 9,9-11,1; по-горе колега се изказа за багажниците - и така: форестър с багажник 450л. при вдигнати седалки задни, а аутлендър е само с 220л. при вдигнати зани седалки!; клиренс: 215мм за форестър и 176мм за аутлендър!!!!!!!!! Междуосово разстояние: 2615мм за форестър и 2670мм за аутлендъра. Комбиниран разход на гориво: 6,3 за форестър и 7,0-7,3 за аутлендър! Собствено тегло: форестър - 1540-1570кг, а аутлендър - 1700-1735!!! Цена: форестър от 51610-62172лв с ДДС, а аутлендъра е от 62990-69700лв с ДДС. Макс скорост на форестъра е 186, а на аутлендъра е 200! Горните данни са за моделите 2010г. Анализа на цифрите оставям всеки да си го направи сам за себе си! Разбира се не всичко е просто цифри - та затова е добре човек да се качи на въпросните возила и да усети дали това е колата която го кефи или не!
А и си мисля, че е добре човек да разчита на 4х4 и в моменти в които не знае, че са опасни - т.е. да е в автомобил който има истинско 4х4 перманентно зацепено, а не някакви измисляци /уж интелигентни системи/ които като се окопае автомобила или загуби сцепление и тогава да се "сетят" да прехвърлят въртяш момент та да стане от 4х2 на 4х4! Но пък някои и това ги кефи! Лично мнение: зависи за какво ти трябва най-вече колата, но от горните возила бих се чудил дали да е форестъра или нисана, а аутлендъра бих го изключил /щото и возията дори ми не ми харесва/. Успех в избора!
Коментар
-
Някой да има впечатления от новия Outlander 2011 с 2,2 DI-D 140к.с.??
Онзи ден карах Outlander с френския дизел и бих казал, че е със зверски запас, много динамичен... не усетих т.н. "турбо дупка" при ниските обороти.
От пресруума на митсубиши казват, че е много по-тих и не тресе както френския (макар че аз не усетих тресене и шум, но може би съм обременен от черока...)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар