Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero Sport 2.5 TDI гори масло, след ремонт.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero Sport 2.5 TDI гори масло, след ремонт.

Месец Май ми прегря двигателя и стана каквото стана. Имаше основен ремонт на глава, смяна на клапани, гумички, сигменти и сумати други работи. От тогава до сега на 2 пъти ми се случва да светне лампата на маслото. Аз че имам вина, имам, защото нямам навик да го проверявам. Вчера по цариградско светна пак, за 10-на сек. и изгасна. Прибрах се бавничко, оставих мотора да исзтине 1 час и после щеката показа 2мм под минимума. Момчетата ремонтирали ми двигателя казаваха, че това е нормално за първите 5-6000 км. след такъв ремон. Реално ли е това или нещо ме баламосват?

Благодаря!

От: Pajero Sport 2.5 TDI гори масло, след ремонт.

По принцип има завишен разход на масло при смяна на сегменти. Но трябва да се ослушаш да няма разход и от друго място, течове. Също погледни да не се пълни кулерът с масло и да го гориш. Може да те изненада много неприятно ако е така.

Коментар

Ами аз юли месец, като смених главата на моя заедно със сегментите чак миналата седмица му долях 500 мл.

Коментар

Течове няма! Имаше такъв, но го отстранихме.
        Това с cooler-a не го разбрах. Къде по-точно да проверя дали има масло?

Коментар

В смисъл ако турбото вкарва масло в кулера и го натрупва там. Може да идва от неплътности в самото турбо, или ако дърпа от вентилацията на картера.

Коментар

Не е лошо да се провери да не е запушен отдушника.
            [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
            [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Въпросче - сегментите на буталата са сменени ,но буталата са старите?Другото е -блока не е шлаифан -или е ?
              Значи в зависимост отосъстоянието на буталата и блока някои път ако не се шлаифа или пък каналитан абуталта са доволно разшлякани кат се сложат само нови сегменти и става по кофти отколкото преди. Става почти кат маслена пмпа дет вкарва масло в цилиндрите....

За да провериш дали твоя случаи не е такав - иди на диагностика за изгорелите газове. Газ анализатора хваща веднага колко и какви неща имаш в аспуха и си лъска дали маслото гори в цилиндрите.

Коментар

Буталата нямаха нужда от смяна, а и не бяха задрали, за да се шлайфа блокът. От сервизът казаха, че двигателят има минимално износване на ризите.
                Диагностиката ще направя след като видя в кулера дали има масло, а това ще стане през почивните дни. Дано да е завишен разходът само заради сигментите, дано!

Благодаря за бързите отговори!
                Митко.

Коментар

Много зависи какви са сегментите,какво масло е сложено ,дали е сменено след първите 1000-1500 км,какъв е въздушния и масления филтър,дали двигателят е измит преди сглобяването.Колко е бил ключа на сегментите преди сглобяването.
                  Дали е проверено налягането на маслото на изхода от маслената помпа.И това за кулера където го споменават колегите.
                  Не познавам майсторите, но това са въпроси на които трябва да си отговориш.

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
                    Буталата нямаха нужда от смяна, а и не бяха задрали, за да се шлайфа блокът. От сервизът казаха, че двигателят има минимално износване на ризите.
                    Диагностиката ще направя след като видя в кулера дали има масло, а това ще стане през почивните дни. Дано да е завишен разходът само заради сигментите, дано!

Благодаря за бързите отговори!
                    Митко.
                    Колега -аз не съм много по механиките - знам дотолкова до колкото ми трябва но пък имам приятели дето са ултра експерти.Специално за тоя проблем ми го обясняваха много подробно и в детаили - бях помагал на мои други приятели и познати да сменят само сегменти и имаше гореупоменатия ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                      Колега -аз не съм много по механиките - знам дотолкова до колкото ми трябва но пък имам приятели дето са ултра експерти.Специално за тоя проблем ми го обясняваха много подробно и в детаили - бях помагал на мои други приятели и познати да сменят само сегменти и имаше гореупоменатия ефект.
                      Искренно се надявам повишеният разход да е точно от смяната на сигментите. Утре целият ми ден е свободен и мисля да го посвятя на машинките вкъщи!

Коментар

Ами въобще не е радостно ако е тъй. То това с времето не се оправя а се задълбочава и почва да яде още масло.Казвам ти го от личен опит ,в смисъл на наблюдение на 10 коли при които имаше тоя ефект.

Коментар

Сигмените са нови, и мотора е след ремонта на глава. Въпросът е: възможно ли е да гори масло още 3-4000км. докато се напаснат сигментите и да спре?

Коментар

Сигмените са нови, и мотора е след ремонта на глава. Въпросът е: възможно ли е да гори масло още 3-4000км. докато се напаснат сигментите и да спре?
                            Няма да спре да гори масло, щото дори и новите коли горят. Важното е да е поносимо. А най важното е да върви и работи добре, и да пали зимата. Това ще ни покаже че ремонта на двигателя е сравнително успешен.

Коментар

Колега - от тая информация дет си я дал -не може да ти каже никои нищо.Как да разберем колко и в каква форма е бил издълбан цилиндъра - цифри от мерене имаш ли? Как да разберем колко е уширяването на канала на сегмента на буталото и в какво форма е ? имаш ли цифри от мерене?
                              Колега нали това се опитвам да ти обясня - една камара маистори си прават гаргара с техниката.Не казвам че твоите са такива но просто тиказвам какво може да е станало евентуално.
                              За Митсубиши не знам но понеже съм работил в 2 фирмени сервиза -на ФВ и Мерецедес -там си има документация - мери се едикакво си и ако е едикавоси се прави едикакво си .Има цифри кое колко трябва да е .В зависимост от цифрите се взима ршение.
                              Предполагам че и при Митсу е тъй.
                              Понеже не знаем на твоита кола колко са били цифрите -освен да се замери количеството въглеводроди в изгорелите газове чрез газанализатор - няма как да се разбере какво е положението.Та затова ти и предложих това.
                              Иначе има и случаи в които сегментите не се напасват никога - например ако канала на сегмента на буталото е в трапецовидна форма и с параметри едикакви си - сегментите няма как да се напаснат - те ще се поостържат но никога няма да спрат да качват масло в камерата дето гори.
                              Сега вече разбра ли какво искам да ти кажа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X