Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прегрява ми колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прегрява ми колата

Виж дали демпферната шайба е здрава. При мен гумата изобщо я нямаше и перката се върти по бавно . Това го констатирах аз след смяна на радиатор в сервиз!!!! Те не бяха забелязали ,че шайбата превърта. С поздрав Борето

Коментар

Ми тя трябва да не е имала и хидравлика и да не е зареждала акумулатора също.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Всичко си имаше . Визуално се вижда че ремъците се клатят много. Борето

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          ...И прегряла кола не се гаси. Това е най-сигурния начин да изкривиш и спукаш главата. Пускаш парното на макс и караш на скорост по инерция ако е наклон за да охлади и тогава се гаси.
          Зависи от причината за прегряване. Имах случай с превъртаща в оста турбина на водната помпа. Работи ли двигателя, температурата се повишава, без значение какво правиш и пускаш. Пак ли не трябва да се гаси?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Прегрява ли ,може да е гарнитура или.глава.При едно от двете има.аномалии и с парното ,има го само когато колата е в движени. Ако няма ненормални температурни амплитуди,може да се говори за проблем с радиатор или някакви запушвания неоказващи прекомерно влияние на темпе.атурния режим.Имал съм подобен случай.Радиатори,термостат,водна помпа ,водин съединения сменени ,никакво греене ,след каране в обороти при моментално гасене изхвърляше малко антифриз,оказа се капачка,нш може и да е от прекълчен маркуч.Поработи ли 1 минута и се изгаси никакви проблеми,няма греене или други аномалии,кове температурата и не мърда.
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Както споменах в предишния пост - превъртяла в оста на водната помпа турбина (пропелер, перка). Няма циркулация на охлаждаща течност или почти няма. И да пусна парното, няма да има ефект. Ще охладя течността в радиатора на парното и толкова. Щото няма циркулация на... вече го казах май. Радиатора за охлаждане на двигателя също е безполезен, щото няма циркулация... както вече казах.
              Та, какво би станало според теб ако не изгася двигателя, въпреки че е горещ, а го оставя да поработи, уж да се охлади? За циркулацията май казах.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Както споменах в предишния пост - превъртяла в оста на водната помпа турбина (пропелер, перка)...
                Най-интересното при такова превъртане е, че, докато охладителната система е студена, видимо има циркулация и човек решава, че с помпата всичко е наред. Като загрее колата, оста охлабва и почва да превърта в турбината. И се почва - термостат, гарнитура, спукана глава. Помпата се изхвърля чак накрая, след всички други приключения. Колегата сигурно отдавна си е оправил колата, дано навреме да са му казали за помпата, има го още в мнение 27.
                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Горното беше по повод "универсалната рецепта" как прегрял двигател не трябва да се гаси.

Според мен: наблюдава се температурата, и ако при работа на двигателя на празен ход температурата спада, се оставя да се охлади. Ако температурата се покачва, се гаси, с ясното съзнание че след като изстине, може да е като "заварен".

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Зависи от причината за прегряване. Имах случай с превъртаща в оста турбина на водната помпа. Работи ли двигателя, температурата се повишава, без значение какво правиш и пускаш. Пак ли не трябва да се гаси?
                    Това е частен случай и нямаш много опции. Както и при блокирала помпа, скъсан ремък, даже протекла яко помпа и парата мокри делкото .... Универсална рецепта няма, както няма нищо универсално в тоя свят. Но ако имаш навика едното око да следи температурата и я хванеш навреме като почне да катери нагоре, парното и спускането на скорост спасяват евентуален ремонт. Но то си е и до задкормилното устройство, а и до колата. Много нямат стрелки, а само лампи, които като светнат вече е късно ....
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X