Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам пробеми с паджеро 2.5, моля за помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам пробеми с паджеро 2.5, моля за помощ

по време на път натиснах копчето за over drive и моментално спря тока на климатроника и радиото. Веднага помислих, че е,станало някакво късо, спрях колата вдигнах капака и излизаше дим откъм алтернатора. Днес го свалих и се оказа че е изгорял ротора на алтернатора. Интересното е че след този инцидент колата си работеше нормално просто изчезнаха токовете на радиото и климатроника, когато е на контакт не светят всички лампички на таблото, само тази за маслото. Беше изгорял и един бушон на най долния ред в средата от 25 ампера /кутията при педалите/ ,но и след смяната му токовете не се появиха. Въпроса ми е възможно ли е от повредата в алтернатора да изчезнат и токовете на таблото, и кака е възможно да се случи такава глупост от натискането на едно копче. Утре ще го нося на ремонт.

От: имам пробеми с паджеро 2.5 , моля за помощ

Да се провери дебелата връзка за "маса" между купето и силовия блок.

Коментар

Първоначално публикуван от veselin.a.georgiev Преглед на мнение
      . Въпроса ми е възможно ли е.....
      Да ! Проблема се е появил (алтернатора) и не е индикирал на таблото (причини много), Колата е работила с акумулатора основно ( при дизелите имаме много голям акумулатор, за сметка на това малка консумация), и през силно преплетените връзки на съвременните коли нещо се е захранвало не от там от където трябва, при натискането на "ОД"-то веригите са се променили, и предпазителя е изгорял, тогава си разбрал и за другия проблем. С други думи "малкия дявол"
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

днес занесох алтернатора за ремонт. Казаха че роторите не се ремонтират , бях принуден да избирам между рециклиран за 220 лева и за ремонт със ротор втора употреба от арабите на Симеон за 130 лева. Оказа се че и релето е изгоряло, та тази цена включвала и подмяна на релето и гаранция от шест месеца...мисля да избера втория вариант, рециклираните също са с употребявани ротори, а и вакумните помпи които са прикачени към тях май са китайски, с подмяна на вакумната помпа ,не им важи гаранцията!!?

Коментар

Благодаря за помоща на "Паджеровод", (не ползвам Л.С. понеже дава че ти е препълнена кутията) ама май си е за още помощ от разговори със собственика стигнах до заключението, че се е получил рядко срещания при колите токов удар. Вероятно алтернатора е изгорял защото му се е скапал реле регулатора и е взел да храни мрежата с колкото може. Сега не работи климатроника (и трябва да му открия къде седи управлението) същото е и с централното, и с задните габарити и мигачи и в режим отделен мигач и в режим "аварийни"( при тях поне е лесно няма електроника, и след като бушоните са здрави ...по кабела по кабела и ще си излезе) освен това подгряването на свещите е "супер куик..." ама някой е сложил супер ръчно копче и сега си чака реда да го ревизирам, но първо да намерим къде седят най-горе изброените.

Коментар

И аз съм виждал един такъв алтернатор на едно рено 19-ка , както зареждаше с 14 волта изведнъж подаваше 21 волта и нагоре , човека тогава каза че неиска да му го правиме и на другия ден се върна с почти никаква работеща електроника по колата .
            Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Благодаря за помоща на "Паджеровод", (не ползвам Л.С. понеже дава че ти е препълнена кутията)
              Упс
              Благодаря. Разчистих, много въпроси

Коментар

Някъде има прекъсване в силовата верига + на алтернатора -> + на акума. Или прекъсване в самия акумулатор. Ако няма такова, акумулаторът не позволява такова вдигане на напрежението. Трябва ми VIN, за да видим къде са чаркалъците. Или, Владо, пиши го направо тук и търси за разположение на елементите в ел. инсталацията. Щото аз трябва да спирам

Коментар

До къде стигнахте с ремонта? Изгорелия блок на климатика го оправихте, какво остана? Ако трябва да идвам да помагам ;-)

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pajero.jpg
Прегледи:1
Размер:21.1 КБ
ID:5218316 :-)

Коментар

След многократно откачане и закачане на куплунги,проби-грешки, мерене, четене на много страници, помощ от роднини и приятели, за сега го приемам за оправен, .....остава лустросване......снимки като намеря по-читав компютър.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X