Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Мицубиши Монтеро 2003 г.?????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Мицубиши Монтеро 2003 г.?????

здравейте колеги,
    днес цял ден се ровя из форума и не мога да си дам отговор на въпросите. пребивавам временно в щатите и съм харесал едно монтеро лимитед 2003г, 3,8кубика двигател, 80 000 мили - 140 000 км. след дълго и упорито търсене. поне в района в който живея предлагането на този модел е почти никакво. има общо 3-4 автомобила произведени след 2003 г.
    въпросите ми са следните:
    1, джипа няма да се използва за офф-роад, а предимно за транспорт от точка А до т.Б - семейна кола.
    2. доколкото разбрах от форума монтеро=паджеро , т.е. при прецакване на нещо по ходовата част може да се купува от България без да има проблеми така ли е?
    3. при външния оглед на автомобила в автокъщата при поглеждане отдолу не видях следи от удари и изкривявания, скоростната кутия /може би/ беше като нова - без течове с цвят на поцинкована ламарина. ауспусите бяха като нови/???/ без ръжди и т.н нормално л е това или е играла пароструйка отдолу?
    4. а най-интересното беше, че нямаше цял заден мост, а с полуоски - така ли трябва да бъде или не?
    5. при огледа видях, че гумите са оригиналните ДОТ 4802 - плачат за смяна. ако евентуално се купи този автомобил ще може ли да се кара с АТ гуми целогодишно или трябва да се вземат зимни и летни?
    в една от темите прочетох , че нищо не мога да установя на място по колата, поне кажете кое да пробвам при евентуален тест драйв - скорости и още какво.....?
    ще съм много благодарен ако някой отговори на тези въпроси.
    поздрави, николай

От: питане за мицубиши монтеро 2003 г.?????

Здравей колега! Аз мога да ти кажа, че Montero и Pajero дори и да имат някакви разлики то те ще са минимални. Примерно, че американските фарове не отговарят на европейските изисквания и т.н. Всичко друго трябва да е същото. Това за задния мост ме остави озъдачен, но не знам много за третата генерация за паджеро и ще оставя на по - компетентните колеги да ти кажат. Иначе за гумите не виждам проблем да го караш целогодишно с AT.
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Здравеите колега

1. Ако наистина ще го ползвате само за семеина кола , то моят съвет е по добре е да потърсите някое по популярно комби в вашият район . Така ще елиминирате проблема с доставката на части от България . Между другото въпросният двигател дори не съм сигурен , че някога се е предлагал на европеиският пазар
      2. Паджеро - Монтеро са търгговски наименования на модела за различните континетни
      3. Щом няма ръжди няма за какво да се притеснявате .
      4. Да отзад е на независимо окачване.
      5. Ами щом са оригиналните значи не е карано много . Това може само да ви радва , иначе е препоръчително гумите да се исползват според сезона . Зима - зимн гуми , Лятото - летни .

Поздрави
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
        Между другото въпросният двигател дори не съм сигурен , че някога се е предлагал на европеиският пазар
        „Въпросният” двигател е следващата версия на твоя и се появява за първи път именно през 2003г. В Европа и в частност в България не е често срещан, поради една проста причина – акциз.

Иначе, Паджеро 3 (каквото е описаното) и следващите генерации са с независимо задно окачване и със самоносещо купе. Раздатъчната кутия е също променена, като в режим 4Н разпределението на ВМ вече не е 50/50 а 40/60.
        Последно редактирано от stargazer; 05-10-10, 13:08.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

здр. отново
          както ви казах колата е на около 80 000 мили.
          по карфакс и дават, че на 64 800 мили е сменяно маслото на автоматичната кутия и вътрешното огледало за обратно виждане.
          благодаря за отговорите и особено този за гумите - никога не би ми дошло на ум за това, че щом са оригиналните е карано по-малко/по-нормално/. тук можеш да познаше коя година е произведен автомобила точно по ДОТ на гумите.
          специално за фаровете знам и поради тази причина търся и след 2003г. модел /просто това е единственото в радиус от 100 мили/ поне само тях да сменям за технотеста, а задните мигачи да са жълти.
          в момента съм точно с комби мерцедес ама двигателя пак е шестак 3200 кубика т.е като разлика в разхода да е 1 до 3 литра бензин. и попади тази причина поне да е нещо по-голямо/комфортно.
          за акциза доколкот знам от 01,01,2010 е отпаднал казвайте докато е време да не стане издънка .
          още веднъж благодара за компетентните отговори и каквото сабя покаже при дилърите малко по нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от chasovnik Преглед на мнение
            за акциза доколкот знам от 01,01,2010 е отпаднал казвайте докато е време да не стане издънка .
            Отпадна, да. С това горе имах предвид, че това е обяснението, че не е популярен тук този мотор. Просто се внасяха почти само дизели, дори и от официалните вносители.

Коментар

..... поне само тях да сменям за технотеста, а задните мигачи да са жълти.
              в момента съм точно с комби мерцедес ама двигателя пак е шестак 3200 кубика т.е като разлика в разхода да е 1 до 3 литра бензин. и попади тази причина поне да е нещо по-голямо/комфортно.
              .....
              Не бях разбрал , че ще се прибирате в България с кола . В такъв случаи наистина е по добре да изберете джипа въпреки , че двигателят е рядко срещан тук .
              Нали все пак вие купувате колата , зада я карате а не да я ремонтирате

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Отпадна, да. С това горе имах предвид, че това е обяснението, че не е популярен тук този мотор. Просто се внасяха почти само дизели, дори и от официалните вносители.
              Позволи ми да не се съглася с теб .
              Първо щом са внасяли джипове с двигатели 3.5 и 3.5 GDI явно акциза не е бил толкова голяма пречка . Второ сега вече няма акциз а се вкарват отново 3.5 и 3.5 GDI . Да си чул някой да е вкарал или да кара 3.8 , едва ли .
              Просто тази комбинация на купе и двигател е много рядка ( за Европа и България ), нещо от рода на П2 с 3.5 GDI .
              [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Позволи ми да не се съглася с теб .
                Първо щом са внасяли джипове с двигатели 3.5 и 3.5 GDI явно акциза не е бил толкова голяма пречка . Второ сега вече няма акциз а се вкарват отново 3.5 и 3.5 GDI . Да си чул някой да е вкарал или да кара 3.8 , едва ли .
                Просто тази комбинация на купе и двигател е много рядка ( за Европа и България ), нещо от рода на П2 с 3.5 GDI .

Позволявам. Само че май бъркаш GDI с MIVEC. При двойката GDI май никога не е имало, по простата причина, че е разработен през 1997, или е слаган на много малко бройки за последните години на производство. А MIVEC е слаган само на EVO, което пък е правено само за японския пазар. С 3.8 (6G75), който също е MIVEC, нещата са малко по-различни – беше (и още е - даже на последното Паджеро бензиновия вариант май е само този) достъпен в Европа, но в повечето случаи, включително и тук, само с изрична поръчка. Не е като да няма, но...
                Последно редактирано от stargazer; 05-10-10, 16:14. Причина: Корекция

Коментар

колеги аз съм написал, че съм временно тук /сащ/ и ще се прибирам. да автомобили е за ползване в България. тази година бях за 2 седмици и тъй като съм без кола взех назаем от познат хонда прелюд със спортно окачване за да отида до пирдоп. проклинах се, че реших да мина през с. равно поле. сложили спящо полицаи и минавах с 5км/ч. наистина иска кола да се кара, а не да се ремонтира. в този чудесен форум научих, че почти няма оплаквания от тази марка/модел автомобили ако се експлоатират "нормално". а въпреки, че двигателя е по-голям предполагам частите/ремонтните комплекти може би са взаимозаменяеми с тези на 3,0 и 3,5 двигателите, но както се казва дано не се случва.
                  Последно редактирано от chasovnik; 05-10-10, 20:22.

Коментар

колеги аз съм написал, че съм временно тук /сащ/ и ще се прибирам. да автомобили е за ползване в България.....
                    Съжалявам , това съм го пропуснал .
                    Съветвам те да провериш дали работи коректно раздатката в всички режими , въпреки , че нямаш намерение да го караш офроуд .
                    Също така с риск да се изложа те съветвам да провериш дали случаино съединителят не е с демпферен маховик което при една евентуална бъдеща смяна ще излезе доста солено . Проверката става като си набавиш ВИН и помолиш някой от форума да го рашифрова .
                    Иначе по описание автомобила изглежда доста запазен и може да си сигурен , че такъв няма да намериш в България .

Позволявам. Само че май бъркаш GDI с MIVEC. При двойката GDI май никога не е имало, по простата причина, че е разработен през 1997.......
                    Не не ги бъркам , между другото ти сам си отговаряш на въпроса дали има П2 с ГДИ . Както знаем П3 започва да се произвежда през 1999 . Следователно от 1997 до 1999 са се монтирали на П2 , логика .

Коментар

Не не ги бъркам , между другото ти сам си отговаряш на въпроса дали има П2 с ГДИ . Както знаем П3 започва да се произвежда през 1999 . Следователно от 1997 до 1999 са се монтирали на П2 , логика .
                      Логиката е логична, ама никъде няма информация да съществува такова. Или аз съм много зле с търсенето.

Коментар

Логиката е логична, ама никъде няма информация да съществува такова. Или аз съм много зле с търсенето.
                        Заповядаи : http://www.pajero-models.info/specs/1997_may/ и също това http://www.youtube.com/watch?v=7naAua6F9oA което е малко стрнно

Коментар

Заповядаи : http://www.pajero-models.info/specs/1997_may/ и също това http://www.youtube.com/watch?v=7naAua6F9oA което е малко стрнно
                          Още по-странно е, че GDI-то изчезва през следващите две години. А най-странното е, че в тия спецификации липсват "Classic"-ите, които са произведени през 2001 и 2002.
                          Сигурно си прав, но не виждам смисъл да оспамваме повече темата на човека.

Коментар

това с демпферния маховик го чувам като технически израз за първи път иначе ВИН-а е JA4NW51S73J017727 има и чист carfax продавача го е отворил за гледане от евентуални купувачи.
                            пускам и линк ако на някой му е интересно да хвърли едно око http://www.eeeautosales.com/detail-2...d-6165123.html
                            в събота ще ходим със спонсора /жената/ да го гледаме ще видем каво ще правим по-нататък.
                            поздрави

Коментар

Не е от голямо значение, но отгоре на обявата пише с големи букви
                              2003 Mitsubishi Montero Limited SUV 4x4
                              а VIN-а показва, че е 09. 2002 г.
                              Също и според carfax първият му собственик го е купил през 2002 г.

Американци, пък български работи правят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X