Обява

Свий
Няма добавени обяви.

паджеро ,93-2.5д вибрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• паджеро ,93-2.5д вибрация

мой приятел ми звънна с оплакване ,че джипката му издава странен шум и вибрации в интервала между 80-до 100км/ч
    качих се покарах,(все едно че има скъсан опорен лагер или разбито каре) ,после вдигнахме на крик да разгледам отдолу. не съм много запознат с трансмисията на тия джипки . връзката между задния кардан и раздатката има луфт ,но е в нещо като ламаринен кожух и не се вижда добре. какво точно представлява? някакъв вид гумен демфер ли е ,фланец.....нормално ли е да има луфт ?
    задното каре е ок няма луфтове.
    ще съм благодарен ,ако някой сподели опит и ценен съвет.
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

От: паджеро ,93-2.5д вибрация

Не е нормално да има луфт, защото връзката, за която питаш е на шлици. Свалете кардана и ги проверете.
    Y61

Коментар

А колко е тоя луфт. и тераното ми има съвсем малък, който явно е нормален, понеже при мен вибрации няма от 0 та до 150. По-скоро вижте каретата, баланса на гумите и лагерите на главините.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има луфт и няма никакви вибрации при паджеро къса база.

Коментар

Ако се увеличи много луфтът там, обикновено протича и семерингът.
          Най-вероятно изкривен от удар кардан.

Коментар

Здравей колега не разбирам много ама и на моето имаше такава вибрация.Понеже смених автоматичните хъбове с тапи и при поставянето не съм сложил зегерката която държи полуоската както трябва тя паднала.Първо реших че съм счупил раздатката после каретата на кардана,после гърнето (понеже планката на единия тампон се беше скъсала) и на края отварям капачката и гледам зегерката паднала вътре.За два три дена вибрацията спря.След това се появи пак .Оказа се че луфта на лагера е малко по-голям и влиза в някакъв резонанс и се получава вибрация.Луфта на лагера ми е по голям защото когато бях с автоматични хъбове единият се счупи.Заварих го но заварката се счупи и парчета от нея попаднаха в лагера.Свалих го почистих го и го стегнах (на око)ама явно не съм уцелил.

Коментар

Първоначално публикуван от stanislavv Преглед на мнение
              Здравей колега не разбирам много ама и на моето имаше такава вибрация.Понеже смених автоматичните хъбове с тапи и при поставянето не съм сложил зегерката която държи полуоската както трябва тя паднала.Първо реших че съм счупил раздатката после каретата на кардана,после гърнето (понеже планката на единия тампон се беше скъсала) и на края отварям капачката и гледам зегерката паднала вътре.За два три дена вибрацията спря.След това се появи пак .Оказа се че луфта на лагера е малко по-голям и влиза в някакъв резонанс и се получава вибрация.Луфта на лагера ми е по голям защото когато бях с автоматични хъбове единият се счупи.Заварих го но заварката се счупи и парчета от нея попаднаха в лагера.Свалих го почистих го и го стегнах (на око)ама явно не съм уцелил.
              Имаш и иглен лагер между полуоската и главината. Него сети ли се да погледнеш?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Честно да ти кажа, тия иглени лагерчета са невероятна глупост. Дори и чисто новите имат доволен луфт м/у вътрешния си диаметър и полуоската (без последната да е износена) и всъщност наистина единственото, което я спира да не дрънчи, е зегерката откъм външната страна на главината.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Вчера погледнах иглените лагери и се оказа че вече нямам (на единия стоеше само външната черупка)Та да питам дали може вместо лагери да сложа втулки от фосфорен бронз примерно?

Коментар

Първоначално публикуван от stanislavv Преглед на мнение
                    Вчера погледнах иглените лагери и се оказа че вече нямам (на единия стоеше само външната черупка)Та да питам дали може вместо лагери да сложа втулки от фосфорен бронз примерно?
                    Виж как са леглата им върху каретата и върху шенкела(главината). Ако са наред, по-добре сложи отново лагерчета. Ако са изядени - сложи втулка, но смени и месинговите втулки под вътрешния семеринг. Изобщо, ако питаш мен, разпарчадосай цялата главина ви виж какво има за смяна. Чарковете от тоя разпаднал се лагер трябва да са отишли някъде. С малко късмет са заседнали в греста, а с по-малко късмет са прецакали лагерите на главината или се спотайват някъде в изчаквателна позиция да го сторят в най-неподходящия момент.

За оригинални чаркове - mimo13 и Patrol fen. Лагерите, с изключение на игления, са стандартни и можеш да ги търсиш и по магазините за лагери. Това ако са за смяна де...

ПП: Игления лагер няма черупки. Само сепаратор.

Коментар

Оказа се че това което си мислех че е остатък от черупка на лагер е било остатък от месинговата втулка.Вместо лагери вече си поръчах втулки на стругар и се надявам утре като го сглобя вече да няма вибрация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X