Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4D56 течове на масло...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4D56 течове на масло...

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    ...
    Ако турбото е с водно охлаждане цифрите са с 3-4 нагоре...
    Ако са с еднаква степен на сгъстяване, това от къде идва, признавам си, не ми е ясно!?

Коментар

И мен не ме е срам да си призная, че не занам Така го срещам по сервизни документи и го цитирах ако ти е от полза. Възможностите не са много - само промяна на формата и обема на вихровата камера.

Коментар

С интерес чета темата за одисеята на колегата, и наистина му съчувствам.
        Кой знае кой ли хубав ден и мен ще ме настигне същото, като знам че е 1992г производство...

Все пак стискам палци!

Коментар

Ключ(все пак трябва да се отчете, че и сегмента е износен):
          Прикачени файлове

Коментар

Надежда винаги има, аз съм оптимист и си обичам колата. Много е хубаво да знаеш, че макар и трудни, нещата стават, този тип коли все пак стават за ремонти, особено когато насреща са хора като Андрей. Всяко състояние си има край, така е и с ресурса на двигателя. Но какво пък, шаси, купе.... много хора си захвърлят колите в такова състояние, защото не им се дават пари за ремонт и се мятат на следващата подобна машина с надеждата че ще е по-добра, а дали? Този джип ме е закарал на места, за които само бях сънувал да стигна пеша, камо ли с кола. Спасил е доста закъсали бедни души в снеговете и не на последно място, - бе най-желаната и очаквана кола в живота ми. Как да го зареже човек?! :-)

PS
            в момента се возя с лек автомобил и се чувствам зле, някак седнал на земята, липсват ми някои усещания :-) улавям се че постоянно гледам за прокапали масла
            Последно редактирано от George Takev; 05-11-10, 20:49.
            KIA Sportage 2000 DOHC 16 v

Коментар

Иаз съм болен от същото. Писна ми. Ама пак ще се поровя след като прочетох мненията Ви. Благодаря,колеги.

Коментар

Здравей колега, какви са неприятностите по твоята кола?

Коментар

Макар и с доста усложнения, ремонта върви. Взехме бутала, сегменти, лагери, семеринги, комплект уплътнения. Ще взимаме и глава, - наличие на пукнатини, които могат да си покажат рогата във всеки един момент. Блокът е на фреза и го очакваме тия дена да изгрее в +0.50.

Коментар

Даа, за съжаление усложнения всякакви.
                    Показвам старите бутала удряли в клапаните, поради неправилна центровка и нацепената глава:
                    Прикачени файлове

Коментар

Но, на мен в крайна сметка това ми е работа - да решавам усложнения.
                      Тоя "ключ" май не е като оня:
                      Прикачени файлове

Коментар

После се забавлявахме като го сглобихме:
                        Прикачени файлове

Коментар

Ама няма нищо общо...
                          Лошата центровка... а това ми напомня, че след като взех колата от смяната на ангренажни ремъци, двигателят стана доста по-шумен, подозирах кофти центровка ама тогава го отдадох на момента на запалване...

Коментар

Както се видя, главата не беше в добро състояние. Ремонта, (без гаранция за надеждност) би струвал повече от половината от стойноста на нова глава. Жоро взе трудното, но мъдро решение да се монтира нова глава. Съответно я доставихме и оборудвахме. Качихме двигателя без усложнения, но няколко дребни на пръв поглед възела отнеха маса време. После монтаж на главата и пак маса загубено време за "дребните" възли. Имаше и малко "почесване по главите" свързано с многобройните вакум маркучи. Имаше и колебания да монтираме ли новия(стар) ремък, че нещо се опитваше да се качва по зъбите на ролките. И тук се постъпи мъдро - нов ремък. Накрая, след традиционен "ритуал" я запалихме бързо. Особенното беше че запали без подгряване.
                            Последва малко центровка на помпата ( и тя ходи на ремонт) и двигателя доволно замърка. После поработи и я покарахме пробно - всичко перфектно, с изключение на един теч на вода и сълзене от щеката на маслото. Сълзенето ще го решаваме с подходящ О-пръстен. Теча се оказа от гуменото съединение на тръбата зад блока и главата.
                            Бях дигнал джипа на подемника да гледам от къде тече - видях и свалих джипа да го стягам. Тръгнах да гася джипа и изненада - лукавия азиатец беше решил да се заключи в най неподходящия момент. Последва лека паника и изпотяване докато докопам буксата на стоп клапана.
                            Полезно е да се знае как се гасят колите ни, че иначе на пост с туба вода до намиране на втори ключ.
                            Прикачени файлове

Коментар

Лукавия азиатец си показа рогата и един път при мен, когато в лутането при палене с външно захранване каза щрак и аз останах с отворен капак, паднал акумулатор. Положителното бе, че инвертора ми освен че инвертира 12-220, също така зарежда акумулатор. Е, не се разминах с викането на ключар, тогава направих и резервен ключ, за зор за ман, който свърши днес работа на Андро.
                              Иначе на този етап от време мога да кажа, че ремонта премина повече от добре, дребните проблеми с щеката и водата са напълно нормални, спрямо естеството и мащаба на монтажните работи. Изключително съм благодарен на Андрей, Орлин и Люси и като цяло на екипа на сервиза, който прие предизвикателството с вероятните усложнения. -Приеха го присърце с което ме спечелиха като приятел и като настоящ и бъдещ клиент. Хората от шлайф базата и всички останали по веригата също си свършиха работата прекрасно. На азиатеца, колкото и да е лукав няма да му се размине бъдещата експлоатация, макар да се беше подготвил за пенсия ;-)

Коментар

Първоначално публикуван от George Takev Преглед на мнение
                                На азиатеца, колкото и да е лукав няма да му се размине бъдещата експлоатация, макар да се беше подготвил за пенсия ;-)
                                А дано, а дано! Хубаво е, че има и хора, които си вършат работата добре! Чук-чук на кратуна, но да споделиш как се държи и след няколко хиляди км..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X