Здравейте. Проблемът е ,че през 6-7 месеца или 4-5000 км сменям гумички на клапаните, тъй като старите са скъсани. Първият път ги смених от голям мерак. След известно време започна да пуши с мирис на масло. Проверих гумичките, няколко бяха скъсани.Помислих си, че съм купил менте, стари, остаряла гума и т.н. Преди месец всичко се повтори. Поръчах от фирмен търговец и когато започнах да ги сменям забелязах, че тарелките на пружините са опирали в гумичките. Първата идея беше намаляване на тарелките, но кученцата равнят с тях. Идеята за намаляване на кученцата отхвърлих- същия ден видях двигател със строшени кученца на 1 клапан. След много безумни идеи от вида, че някой ми е сложил по-къси клапани и пр. последва ровене и четене. Оказа се, че до 94г. и след 2000г клапаните са 134.5 и 135 мм, а от94 до 2000 са 108.5 и 109 мм-т.е. моите наистина бяха по-къси- нормално 95 г. е. Идеята за късите клапани разпалваше налична друга глава от 4d56 на която клапаните наистина стърчаха по-вече. Последва мерене на пружини-при норма 49,1 до 48,1 моите бяха 47,5мм. Нови не успях да открия- навсякъде отговаряха, че досега никой не бил търсил. Другият наличен комплект са с дължина 48,5 мм- монтирах тях.
Резултата ще еясен след време.
Ако някъде греша- моля поправете ме. Ако имате други идеи-моля споделете.
Гумичките, които сложих са от Балкан партс-part № MD-000508=
VIN-JMB0NV240SJ007584
Резултата ще еясен след време.
Ако някъде греша- моля поправете ме. Ако имате други идеи-моля споделете.
Гумичките, които сложих са от Балкан партс-part № MD-000508=
VIN-JMB0NV240SJ007584
Коментар