Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумички на клапаните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гумички на клапаните

Здравейте. Проблемът е ,че през 6-7 месеца или 4-5000 км сменям гумички на клапаните, тъй като старите са скъсани. Първият път ги смених от голям мерак. След известно време започна да пуши с мирис на масло. Проверих гумичките, няколко бяха скъсани.Помислих си, че съм купил менте, стари, остаряла гума и т.н. Преди месец всичко се повтори. Поръчах от фирмен търговец и когато започнах да ги сменям забелязах, че тарелките на пружините са опирали в гумичките. Първата идея беше намаляване на тарелките, но кученцата равнят с тях. Идеята за намаляване на кученцата отхвърлих- същия ден видях двигател със строшени кученца на 1 клапан. След много безумни идеи от вида, че някой ми е сложил по-къси клапани и пр. последва ровене и четене. Оказа се, че до 94г. и след 2000г клапаните са 134.5 и 135 мм, а от94 до 2000 са 108.5 и 109 мм-т.е. моите наистина бяха по-къси- нормално 95 г. е. Идеята за късите клапани разпалваше налична друга глава от 4d56 на която клапаните наистина стърчаха по-вече. Последва мерене на пружини-при норма 49,1 до 48,1 моите бяха 47,5мм. Нови не успях да открия- навсякъде отговаряха, че досега никой не бил търсил. Другият наличен комплект са с дължина 48,5 мм- монтирах тях.
    Резултата ще еясен след време.
    Ако някъде греша- моля поправете ме. Ако имате други идеи-моля споделете.
    Гумичките, които сложих са от Балкан партс-part № MD-000508=
    VIN-JMB0NV240SJ007584
    Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
    0895445845

От: Гумички на клапаните

Само парт номерът на гумичките ме притеснява?
    http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/...SUJ6pnZWfTg5MF

Коментар

Това ми е трети комплект. Не пазя предните парт номера, но всички са един и същ размер.
      Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
      0895445845

Коментар

Водачите на какъв хал са ?
        Възможно ли е гумичката да се изхлузва от мястото си и тогава да я смачква тарелката?
        На един пасат не бяха вкарани докрай гумичките и след 5-6 мес.се бяха скъсали.Възможно ли е да не си успял да ги набиеш хубаво?

Коментар

Колеги ,не ме плашете ,в момента и аз сменям гумичките ,не са много ефтини 15 лв. за брои... аз неможах да намеря аналог на по ефтина фирма ,и затова си взех оригинални ,японски ,по думите на продавача /приятел/... утре сигурно ще го запаля и ще пиша ако има проблем ,иначе днес си се набиваха много добре без никакъв броблем ....
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Аз направих това упражнение още със закупуването на джипката. Смених и сегментите профилактично. Вече 20.000 км. няма никакви забележки.Освен че не пуши изобщо, колкото масло сипя, толкова изсипвам на смяната- не е за вярване (поради нормален технологичен разход на масло за този мотор), но е факт.
            08седемшест5едно513четири

Коментар

Еми аз сега стигнах ,гумичките ги бях купил преди месеци ...старите са се втърдили много ,даже няко се чупят като ги стиснеш,а за това масло за което казваш в една друга тема ,откаде мога да го купя и каква му е цената ....
              MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
              MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Днес запалих джипа ,няма чукане на повдигачи и пушене на масло ,дано гумичките излязат оригинални ,и да няма проблеми ....

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                  Днес запалих джипа ,няма чукане на повдигачи и пушене на масло ,дано гумичките излязат оригинални ,и да няма проблеми ....
                  ??? От смяна на гумички как така пък са спряли да ти чукат повдигачите?

Коментар

е да няма как да ... те бяха старателно разглобени и почистени ,и след това зглобени ,и качени на кобилиците

Коментар

е да няма как да ... те бяха старателно разглобени и почистени ,и след това зглобени ,и качени на кобилиците
                      Имаш ли някоя снимка от интервенцията и малко пояснения, че ми е интересно. При мен сега на студеното също са започнали да се обаждат, но до минута млъкват, та се чудя струва ли си заигравката...

Коментар

Ми снимки нямам ,засажаление ,но мога да ти обясна как точно става ,а след почистването ,и на студено палене /сутрин / няма нито едно чукане на повдигач ...а преди това се чуваха дори и при загрят двигател .

Коментар

Еми аз сега стигнах ,гумичките ги бях купил преди месеци ...
                          Здравейте колеги!
                          Мисля си дали да не направя и аз това упражнение с гумичките на клапаните.
                          Какви гумички сложихте вие и доволни ли сте ? Каква е цената им и на труда съответно ?
                          Дали си струва да се заигравам , щото на мене ми гори някъде около литър на 2000 км. ?

Весела Коледа !
                          LZ5ZI qth HASKOVO
                          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Ми да ти кажа ,само японски оригинални намерих ,другите фирмми не ги прават ,цената е малко солена 180лв. за 12 бр.а вече колко ще ти вземе майстора е друг въпрос ....

Коментар

Ами аз намерих ей тези http://www.elring.de/en/03en/035c_vs...php?country=en
                              ама не знам дали са читави. 3лв/бр.
                              Някой чувал ли е за този производител отзиви?
                              LZ5ZI qth HASKOVO
                              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X