Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЕЧ ОТ ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТЕЧ ОТ ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР

Ако някой е имал подобен проблем,моля да сподели.

Днес колата започна да гасне и след оглед под нея се оказа ,че тече нафта от горивния филтър.

Въпроса ми е дали може да се дължи на остарял "о" пристен и дали ,след смяна с нов филтър проблема ще изчезне?

От: ТЕЧ ОТ ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР

Филтъра добре ли е затегнат,сменяван ли е някога...?
    Разбира се,че проблема може да е и от остарял "О"-пръстен,ама това означава,че филтъра не е сменяван мнооого отдавна!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Филтъра добре ли е затегнат,сменяван ли е някога...?
      Разбира се,че проблема може да е и от остарял "О"-пръстен,ама това означава,че филтъра не е сменяван мнооого отдавна!
      Напротив, сменян е не мноого отдавна,но и не много скоро.Бих казал,че почти му е дошло времето. По отношение на затягането, резбата му е горе, а теча отдолу на пробката.
      Но каква ти е идеята, че е задръстен и "прелива" ли?

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
        Напротив, сменян е не мноого отдавна,но и не много скоро.Бих казал,че почти му е дошло времето. По отношение на затягането, резбата му е горе, а теча отдолу на пробката.
        Но каква ти е идеята, че е задръстен и "прелива" ли?
        Не това мисля-не може гуменото уплътнение да остарее за 15-30 000км.,какъвто е ресурсът за смяна,освен,ако се минават малко километри.
        Щом тече от пробката,значи тя не е притегната добре към корпуса-затегни я.Тя се отвива,за да изтече евентуално вода,ако е имало в горивото.
        Възможно е уплътнението на пробката да е одъртяло-филтрите,които познавам са без пробка,и без уплътнение за нея-навиваш старата пробка в корпуса на новия гор.филтър,та от там може да е проблема.
        Последно редактирано от mbenz; 11-09-10, 21:38. Причина: допълнение

Коментар

Не това мисля-не може гуменото уплътнение да остарее за 15-30 000км.,какъвто е ресурсът за смяна,освен,ако се минават малко километри.
          Щом тече от пробката,значи тя не е притегната добре към корпуса-затегни я.Тя се отвива,за да изтече евентуално вода,ако е имало в горивото.
          Възможно е уплътнението на пробката да е одъртяло-филтрите,които познавам са без пробка,и без уплътнение за нея-навиваш старата пробка в корпуса на новия гор.филтър,та от там може да е проблема.
          Благодаря за съвета, точно това ще направя.

П.П На събора щеше да ме сгазиш , но не ти се сърдя

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
            Благодаря за съвета, точно това ще направя.

П.П На събора щеше да ме сгазиш , но не ти се сърдя
            Да,бе да-точно аз да сгазя някого?!?!Абсурд!Да не се заричам,де и да не дърпам дявола за опашката!
            Особенно при големи сборища и струпване на народ внимавам особенно!Какво имаш предвид с това "сгазване"?Да не ме бъркаш с някой друг...?
            Последно редактирано от mbenz; 11-09-10, 22:08. Причина: допълнение

Коментар

Да,бе да-точно аз да сгазя някого?!?!Абсурд!Да не се заричам,де и да не дърпам дявола за опашката!
              Особенно при големи сборища и струпване на народ внимавам особенно!Какво имаш предвид с това "сгазване"?Да не ме бъркаш с някой друг...?
              Не те бъркам,просто мина покрай мен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X