Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пулсиране в спирачния педал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пулсиране в спирачния педал

Здравейте колеги,
    След 5 месечно отсъствие се яхвам на PININA 2.0 GDI 2001 60000км и какво установявам - при натискане на спирачките, педала пулсира.
    Чудя се дали е изкривен спирачен диск или друго. Колата е във Варна.
    Предварително благодаря за вашите съвети.

От: Пулсиране в спирачния педал

Според мен има крив спирачен диск.

Коментар

- Флоп-флоп-флоп-флоп-флоп-флоп: крив диск
      - Прррррррррртттт : ABS в действие
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колата била ли е карана през тези 5 месеца?
        Последно редактирано от Goblin; 08-09-10, 16:32.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Дам, ако е карана, може да се изкриви, но от стоене на място... най-много дисковете да са ръждясали яко...
          Ако изключим ABS-a като причина разбира се.

Коментар

Не е ABS щото знам какво става като се задейства (как ПРРРРРРРтка)
            Да, колата е карана от време на време от съпругата ми ,ама тя я пази повече от мен. Интересното е че това пулсиране от време на време изчезва и не се усеща. Май най добре да свалям колелата и обстоен оглед на всичко.
            Леко и безаварийно шофиране на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от nnikbg Преглед на мнение
              Да, колата е карана от време на време от съпругата ми ,ама тя я пази повече от мен.
              Преди няколко седмици във Варна изплющя бая силен дъжд....... Та има вероятност жената да е скочила в някоя локва и да изкривила някой или някои спирачни дискове.

От друга страна, ако това явление изчезва и се появява, аз лично бих проверил състоянието на лагери в главините.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Колега я провери дали са добре затегнати джантите!
                Дисковете не могат да се изкривят от дупка, но могат да се изкривят след яка спирачка и влизане в локва. Става въпрос за моментно охлаждане.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Здрваейте,

Моят Пинин започна да ми прави същите мизерии и за малко щеше да стане белята. При рязко натискане на спирачния педал започва да притриса и да дава съпротивление при допълнителен натиск. Разбирам че ABSа го прави това, но колата не спира или спира с голяма мъка. Правих опити на сухо асфалтово трасе и пак същата работа. Понякога кове без притрисане на педала, а друг път притриса и не успява да закове както си трябва. Имал съм Пасат Б5.5 и никога ABSа му не ми е правил такива мизерии. Единствено ми е притрисал педала при продължително задържане на педала след подхлъзване на сняг. При мен обаче го има и момента, че гумите на Пинина са доста стари и са почти без никакво вцепление независимо от терена. Та въпроса ми е? Възможно ли е да са други причините - блокирало/ли цилиндърче, остаряла спирачна течност, износени предни накладки (притрисането се усеща отпред), проблем в ABS системата, стари маркучета или друго?

Предварителни благодарности

Коментар

Почти същия проблем имах преди 3 години: подскача педала, но аз си свиркам, докато не `почна да ми тегли в ляво без да натискам спирачката ...след едно 15км. каране спирам пред блока и нещо "цъка-пука" от към предно ляво колело, приближавам се, а то като пещ - греенето се усещаше от повече от метър. Изплаших се и реших да действам, консултирах се с разбирачи и последва пълно разглобяване - предните леви накладки приличаха на "бабешки пети", цилиндърчето се беше "заварило" от корозия, дясното беше поело по същия път ...чистене, шлайфане, нови маркучи, нови гумички и маншони (за двете колела), нова течност - това за апаратите, а дисковете ги дадох за шлайфане (20 кинта) ...след всичко това се възползвах от "намалението" и си смених греста на хъбовете и лагерите
                    Мисля си, че твоят проблем е в развитие - леко запекъл апарат или разслоен спирачен маркуч (не пуска течността да се връща и държи апарата под налягане -> при вибрации и продължително каране без спирачка, апарата отпуска и създава впечатление на временен проблем), дискът се загрява от лекото, но продължително триене - влизане в локва и ето ти го кривия диск
                    Надявам се да съм ти бил полезен
                    PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                    Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Закарай си дисковете на един добър стругар и си готов.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        Закарай си дисковете на един добър стругар и си готов.
                        Може и да не е готов-зависи колко са износени и криви и на каква дебелина ще останат след изравняването.Не,че нещо,но си е опасничко да караш с позтънели дискове.Все пак зависи от случая-може да стане,може и дисковете да са за боклука-/ако паднат примерно на под 8-9мм. дебелина след струговането/
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 10-12-10, 10:54.

Коментар

На всеки диск трябва да има отбелязана минималната дебелина. Под нея е опасно.

Коментар

човека си е писал 60 000км
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              човека си е писал 60 000км
                              Еми да....,дано да се размине само със струговане,че иначе кой знае колко пари ще са нови???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X