Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kayaba или nakamoto?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kayaba или nakamoto?

Колеги моля кажете коя от двете марки е по - хубава?

От: Kayaba или nakamoto?

По-хубава? За красота ли става дума или за инвестиционни перспективи?
    Каяба е специализирана фирма за амортисьори, осигуряваща такива за първично вграждане в повечето японски автомобили.
    Другите продават "от пиле-мляко" - може би дори не всичко е тяхно производство, а ребрандирано.
    От двете, бих избрал Каяба, но само ако ще си карам колата основно по асфалт.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      ... От двете, бих избрал Каяба, но само ако ще си карам колата основно по асфалт.
      Това Паджеро ...

беше с Каяба Gas-a-just, които устискаха цял един сезон. Вярно, по 2 на колело, но пък на какво каране ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Това Паджеро ...

беше с Каяба Gas-a-just, които устискаха цял един сезон. Вярно, по 2 на колело, но пък на какво каране ...
        Не ме разбирай погрешно . Каяба имат и сериозни амортисьори, включително и "клетъчни", на съответната цена, разбира се. Но предвид алтернативата, която е поставена в питането, съм убеден, че става дума за обикновените Ексел-Г. (Макар напоследък ясновидсите способности малко да ми изневеряват )

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          ... Каяба имат и сериозни амортисьори, включително и "клетъчни", на съответната цена, разбира се ...
          Че Gas-A-Just изобщо не са нещо специално - монотръбен газов амортисьор. Цената им беше (грубо) някъде около 100 и малко лева/брой.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Джипа се кара в гората и по асфалт,ходих онзи ден ди магазина да питам и ми казаха за тези nakamoto били японски мн хубави и здрави да не съм взимал kayaba ,че имало и китайски такива и били много зле. За това се наложи да се обърна и към вас

Коментар

Че Gas-A-Just изобщо не са нещо специално - монотръбен газов амортисьор. Цената им беше (грубо) някъде около 100 и малко лева/брой.
              Не казвам, че са нещо кой-знае-колко специално, но все пак са един клас нагоре от Excell-а. Той май беше пак около 90-100 лв.
              Първоначално публикуван от makito Преглед на мнение
              Джипа се кара в гората и по асфалт,ходих онзи ден ди магазина да питам и ми казаха за тези nakamoto били японски мн хубави и здрави да не съм взимал kayaba ,че имало и китайски такива и били много зле. За това се наложи да се обърна и към вас
              Ако имаш вяра на хората от магазина и ако цената е прилична - купувай. От това, което видях в сайта на въпросната фирма обаче - не съм склонен да ти дам какъвто и да било съвет. В секцията "амортисьори" има само една снимка на различни видове такива и надпис "shock absorber".

Коментар

За моето добиче(ТЛК-70) скоро след,като го купих смених амовете с газови Каяба(от Пламен Петров).За година и половина съм минал почти 30 000км. основно по шосета и малко лек и среден офроуд.Нямам забележки,но нямам и впечатление от други марки и модели,а и не съм старо куче-джипар!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Газовите или маслеите имат по мека возия - пахерото е къса база , нов съм в занаята с джипове и събирам информация.Все пак едните спрямо другите се разли4ават с около 50 лв

Коментар

Колеги моля кажете коя от двете марки е по - хубава?
                    от 5 години се занимавам с мотокрос и се онтерсувам от тунинг и тая марка накамото за 1 ви път я чувам а каяба е отвардена марка и е страхотна , змаи каябата

Коментар

Газовите или маслеите имат по мека возия - пахерото е къса база , нов съм в занаята с джипове и събирам информация.Все пак едните спрямо другите се разли4ават с около 50 лв
                      Маслените возят по-меко по принцип,но се намалява стабилността на возилото,а щом иде реч за жипка,която е с по-висок център на тежестта избор май няма...
                      Говорим не за специализирани китове за окачване със специални амове,с по два ама,с по-дълги пружини и т.н.,нали?
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Crash*238 Преглед на мнение
                        ... и тая марка накамото за 1 ви път я чувам а каяба е отвардена марка и е страхотна , змаи каябата
                        Ако няма някакво съвпадение на имена, според това, което виждам на сайта на Nakamoto Industrial, фирмата е тайванска, специализирана в части за японски коли.

Т.е. на амортисьорите, които предлага, японско най-вероятно е само името ...

Присъединявам се към гласуването за Каяба.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Маслените возят по-меко по принцип,но се намалява стабилността на возилото,а щом иде реч за жипка,която е с по-висок център на тежестта избор май няма...
                          Говорим не за специализирани китове за окачване със специални амове,с по два ама,с по-дълги пружини и т.н.,нали?
                          Не не за нормални амове и пружини

Коментар

Не разчитайте много на амовете за стабилност на джипката, ако става дума за скорост и асфалт. Те само високите гуми внасят толкова еластичност, че не може да се компенсира с никакъв амортисьор. Отделно високият център на тежестта.

Коментар

Това Паджеро ...

Правилно,бих допълнил,че на близнаците Черокито е също с KYB,и това може би му е единствената част дето не му се е разваляла! А и там карането,когато рашат да го карат,наистина не ви трябва да знаете какво и е на джипката,с тази тяхна любов към скоковете!
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X