Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем запалване 460 бензин 2,3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем запалване 460 бензин 2,3

Колеги,наскоро се сдобих и аз с Гега.Реших да отворя нова тема отностно запалването на 2,3 бензиновия мотор с механична инжекция,тъй като не намерих отделана тема.Моя проблем е следния:Двигателя прекъсваше,направих ЕЛКОН-всичко ОК.Смених дюзи двигателя запя.Но сега имам проблем със запалването.Нужни са му няколко оборота за да запали.Може ли някой да помогне,за да знаят и други колеги какво да правят,ако срещнат подобен проблем.
    Благодаря!

От: Проблем запалване 460 бензин 2,3

В Пловдив има достатъчно много, и добри майстори на K-Jetronic .....!
    Последно редактирано от CarTest™; 29-07-10, 15:20.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Каква диагностика сте правили на тоя двигател? То има само един комутатор и едно реле този инжекцион??
      А не пали вероятно заради ниско налягане на бензина.
      Но диагностики през форума е малко като гледане на кафе
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Каква диагностика сте правили на тоя двигател? То има само един комутатор и едно реле този инжекцион??
        И аз се съмнявам в помпата.Но възможно ли е преди смяната да пали от четвърт,а сега .....Не е ли до центровка?

Коментар

Някаква насока.?Ходих в Бош-отказаха да се занимават с мех.инж.

Коментар

Студен или топьл го прави тоя номер?

Виж си личните.

опс,виж ги ма нямаш мнения за лични още.Намери ме в друг форум да ти дам един документ за тая диагностика,кое и кьде се гледа.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Студен или топьл го прави тоя номер?
              Баце ... трябва да си премери наляганията в "разпределителя" горни камери, долни камери, разлика .....

А, щом колегите в Бош сервиза са отказали .... нямам думи ....
              Това си е Бош изделие и те имат всички необходими уреди и инструменти за диагностика и ремонт на това .... е както и аз, ама явно нещо не им се е занимавало.

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не споря,знам че един горивен регулатор Бош може да е и 350 долара и как ми е кьсал нервите само аз си знам.Не знам и колко ги разбира колегата,колко му се занимава,колко пари му се дават..................То от диагностиката по-добро няма,но и зависи от диагностиката,виж какво пише колегата.

Двигателя прекъсваше,направих ЕЛКОН-всичко ОК.Смених дюзи двигателя запя..................

Как така ем всичко му е ОК,ем при смяна на дюзи се оправя?Диагностиката пак казвам е най-доброто нещо ако нямаш части втора рька да сменяш за проба.Другото са само вьпроси и гадаене по тях,аз залагам на трудно палене на топьл мотор.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Не споря,знам че един горивен регулатор Бош може да е и 350 долара и как ми е кьсал нервите само аз си знам.Не знам и колко ги разбира колегата,колко му се занимава,колко пари му се дават..................То от диагностиката по-добро няма,но и зависи от диагностиката,виж какво пише колегата.

Двигателя прекъсваше,направих ЕЛКОН-всичко ОК.Смених дюзи двигателя запя..................

Как така ем всичко му е ОК,ем при смяна на дюзи се оправя?Диагностиката пак казвам е най-доброто нещо ако нямаш части втора рька да сменяш за проба.Другото са само вьпроси и гадаене по тях,аз залагам на трудно палене на топьл мотор.
                  И на топъл и на студен без газ със газ все едно и също.Преди малко видях ,че е барана центровката,утре ще пробвам центровка и пак ще пиша.

Коментар

......?......опс,виж ги ма нямаш мнения за лични още.Намери ме в друг форум да ти дам един документ за тая диагностика,кое и кьде се гледа.
                    Прати на мене. Момчето е от наште.
                    ...Не бе...сетих се.

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Баце ... трябва да си премери наляганията в "разпределителя" горни камери, долни камери, разлика .........А, щом колегите в Бош сервиза са отказали .... нямам думи ....
                    Румба, ако им разбираш на тия инжиктипляктори почвай да обясняваш да не ти го докараме на място, че отиде прасето.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Добре де, ама имам един въпрос първо!
                      С кой мотор е Г-то 102.987 или 102.981 ....?
                      Това, за да знам дали е КЕ-Джетроник или К-Джетроник.

Коментар

Май ще излезнеш прав.Мерих налягането.Първоначално е3-4 и в момента в който напални системата 4,8 -5 тогава запалва(нужно е обаче бая въртене-ще скапя стартера)и работи глатко.Има едно демпферче, в което май ще излезе проблема-поддържа налягането в системата.Какво е мнението ви да го изолирам ли или да търся ново?
                        Разбрах,че трудно се намирало.Някой да знае от къде и колко?

Коментар

Хъм. Релето на инжекциона правилно ли работи? Бензиновата помпа в час ли е?

Това демферче я го снимай - май имам такова.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хъм. Релето на инжекциона правилно ли работи? Бензиновата помпа в час ли е?

Това демферче я го снимай - май имам такова.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0189.jpg
Прегледи:2
Размер:62.0 КБ
ID:5197237 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0194.jpg
Прегледи:1
Размер:69.4 КБ
ID:5197238 Други му казват акумулатор за гориво.Тая джаджа май е набор на колата :-).Намира се над бензиновия филтър.

Коментар

Имам го, утре ще го видя в какво състояние е и ще ти измисля цена.
                              Ако не я оправиш освен да ми я докараш да си поиграя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X