Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на крушките в копчетата на 300 ГД (W463)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на крушките в копчетата на 300 ГД (W463)

Имам 300 ГД (W463) - производство 1991г. Няколко от копчтата, включително и на два от блокажите не светят. Трябва да се сменят крушките.

Може ли някой с повече опит да каже как става тая работа. Май без сваляне на дървените панели няма да мина. Ако се сваля панела около копчетата на блокажите - как става. Тоя около скоростния лост вече го знам.

Проблемът е дребен но дразни.

От: Смяна на крушките в копчетата на 300 ГД (W463)

Нямам "Г"-ега и не мога да ти помогна със свалянето на копчетиите,но мога да съм ти полезен,като ти кажа да смениш крушляците само с ОРИГИНАЛНИ,които са 0.3-0.4W!От всякакви други магазини крушлетата ще са по-мощни(около 1W),и ще ти докарат доста "дребни" неприятности-стопяване на цоклите най-малко!
    Това важи за всички възможни подсветки при цедес!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

http://www.hanshehl.de/tipp20b.htm

Това сьм го копнал от тук

http://www.g-links.de/Anleitungen.html

и освен шлафен цузамен друго на немски не се сещам.Е и полицейски команди СПРИ И РЬЦЕТЕ ГОРЕ ма и това няма да ти помогне много.Хвани някой с немски да тьрси,моя немски е колко да ме набият.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Сори,двоен пост.Следващия комп ще е МАК..............
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Пламене, тук не става дума за подсветка на табло - там оригинала е 0,4 W ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!
          Става дума за подсветка на клавиши - нали правилно разбирам?
          Ако е така, то подсветката им е реализирана със светодиоди, които се подменят относително лесно - просто подходящия размер - в случая ф2, и евентуално съответно съпротивление.

Дървенията може да не се сваля, капачето на клавиша може да излезе и така, но е много неудобно за работа.
          Препоръчвам свалянето на дървенията, свалянето на клавиша, махане на капачето, и тогава е времето на тънкия поялник.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Това сьм го копнал от тук
            ей, кога се прибра, бе, скитнико
            Липсата ти направо беше осезаема!

Коментар

Преди 3 дни,реанимирам още..........и брата взе една свиня и сме се наврели под опашката и.

Това дето го обясняваш го видях на един линк.Самото копче е с бял крьг на него нали?Отваря се капажето сьс скалпел или пинцета????Има го някьде на линковете горе ма с моя немски пак 30 минути имам да го тьрся.

http://www.sternzeit-107.de/modules....&order=0&thold=

Това ли е?

Elektrische Schalter reparieren
              Последно редактирано от BENZBOSS; 29-06-10, 21:13.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Точно така се прави - скалпел, пинсета, или тънка, добре захабена отвертка без нито един остър ръб
                на немски не е ясно как звучи това..

Ква свиня, бе, братче?
                да не строиш кочина насред Сан Диего?
                Пращам зет ми немедлено да ви изконтролира - жъ маате луканки за нула време
                Наздраве!

Коментар

детевоз 500...........

Вени нали уж тия диоди са вечни,какьв е шанса да са се скапали пистите или да е слаба врьзка,а да не е диода?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Мда, вечни са диодите, и са им направени читави спойките...
                    И да е от кофти контакт не ми се вярва, защото силовите линии са със същите пера - просто няма как да се скапе.

Освен да са правили някакво ТНТМ конструкторите - знаеш ли?

То докато не се отвори да се види, си е фъргане на боб, приказката е твоя..

При мен подсветката на всички клавиши е със светодиоди, обаче преди няколко години разбрах, че копчето за регулиране на огледалата трябвало да свети.
                    Да, ама моето не светеше. Аутопсирах го веднага, и се оказа, че вътре е с крушка!!!! Безцокълна тъпа крушка. Смяната е съпоставима с очна операция. На такова място... Не знам какви са им били конструкторските мисли на тия конструктори...

Не искам да давам съвети така, без да видя.

PS Какъв детевоз още, да не би брат ти нещо да се спотайва и да не се е похвалил?

Коментар

А спотайва се,на канала беше за 2 дни,след малко сменяме свещи,че май само това остана и отива да я кара и да видим още какво ще излезе макар,че и навьртяхме близо 2000 километра вече.98 година 140 модел-детевоз та дрьнка на 160 000 километра.

Не му свети една крушка в купето,на мен ми горят тия по таблото,на задните седалки ги искам ЛЕД диоди................та като ме засьрби още ще пиша да даваш акьл,че скубанет им е лесно,като моркови ги дьрпам,но коя крушка е добра..............идея нямам.Да е лодка,а то............
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        PS Какъв детевоз още, да не би брат ти нещо да се спотайва и да не се е похвалил?
                        Пак питам същото..

Другото е лесна работа

Ник мълчи като един ремсист, що така?

Инак, за парахода - честито, то друго какво да каже човек, без да стане резедав от завист, а ?

Кажи, бе, Ник, кажи, че не ме сдържа, ако има повод, да честитяваме..

Коментар

Благодаря на всички колеги за информацичта.
                          Ще огледам панела и ще се опитам да го махна. Дори и да повредя копче, е дребна работа в сравнение с цената на дървения панел.

Ако направя нещо, ще пусна информация.

Коментар

Първоначално публикуван от Steven Преглед на мнение
                            Ако направя нещо, ще пусна информация.
                            Ако си от Сф-то или около, ела да му се пулим заедно пък и ще си пазим страх на мързела
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Пак питам същото..

Другото е лесна работа

Ник мълчи като един ремсист, що така?

Инак, за парахода - честито, то друго какво да каже човек, без да стане резедав от завист, а ?

Кажи, бе, Ник, кажи, че не ме сдържа, ако има повод, да честитяваме..
                              Е то няма още нищо за казване. Жената бременна, остават и още 29 дни. И аз като бързам като пуле пред майка си и взех '98 S500 с 20" джaнти да си вози дупето /сега само малко боя за обувки по муцуната и тежък рап и ще съм в крачка/.

Като стана баща ще се похваля. Обещавам. Извинявам се за спама. Виноват!
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X