Въпроса е елементарен:
Как се сваля огледалото в купето (централното)?
Не знам как е при Г-егата,но ако е като при W123 и W124 въпросът не е много елементарен...не толкова свалянето,колкото поставянето!
При тези модели в стойката има една яка пружина,която в двата си края напъва конусообразни щифтове и ги заклинва за планка захваната за купето.Сваля се,като се подпъхне остра плоска отвертка,и се освобождава от едната страна.Поставянето обаче е...!Първо се подпъхва максимално от едната страна и после пак с отвертката се подпомага от другата страна.
Внимание-рискът да се счупи предното стъкло при напъванията и да се отплесне ръката с инструмента е много голям!
Планката,която се закрепва за тавана е на 3 винта,които обикновенно се разхлабват и огледалото започва да вибрира.
Дано съм бил полезен!Ако нещата при Г-е не стоят по същия начин,моля модератор да изтрие поста!
Последно редактирано от mbenz; 27-04-10, 19:02.
Причина: уточнение
Не само 123 и 124 са както е описано по-горе. Всичкото Мее.ерцедес до 2004год е така. За след 2004 нямам потвърдени данни. Най лесно огледалото се сваля с яко теглене надолу. Да ама не. На Гелендията висях на него (110кг.). Не желае.
После реших проблема по друг начин.
Благодаря.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Не само 123 и 124 са както е описано по-горе. Всичкото Мее.ерцедес до 2004год е така. За след 2004 нямам потвърдени данни. Най лесно огледалото се сваля с яко теглене надолу. Да ама не. На Гелендията висях на него (110кг.). Не желае.
После реших проблема по друг начин.
Благодаря.
Бенци е обяснил как се прави.
Единственото допълнение, което мога да дам, е, че огледалото се държи за рамото с ябълката.
И се дърпа здраво, под ъгъл, за да може да освободи от едната страна.
Поставянето обратно е титаничен труд.
Пазете предното стъкло.
Не.
Огледалото от С-класата е трудно да се сложи на Г-класата. По тази причина измъкнах платката от огледалото и я преместих на мястото на бутона за шибидака в плафона. Така си ми остана старото огледало и запазих дистанционното.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Не.
Огледалото от С-класата е трудно да се сложи на Г-класата. По тази причина измъкнах платката от огледалото и я преместих на мястото на бутона за шибидака в плафона. Така си ми остана старото огледало и запазих дистанционното.
Коментар