Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е S класа, и има ли почва у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е S класа, и има ли почва у нас?

http://ivonicar.mobile.bg/ тук има една S 600 на снимките изглежда мн добре !!!даже радва окото !!ама е 12 цилиндърчета гладни за бензин!!!Интересно ще ми е колко ще да е разхода по София от някой с по тежки обувки !!!
    Опел Корса В 1,4 82 коня
    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
    Ямаха ХТ 600Е
    Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Дванадесетцилиндровия мотор не представлява интерес.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз да предложа ,защото изглежда пазена много !!!успех с търсенето!!
        Опел Корса В 1,4 82 коня
        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
        Ямаха ХТ 600Е
        Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
          http://ivonicar.mobile.bg/ тук има една S 600 на снимките изглежда мн добре !!!даже радва окото !!ама е 12 цилиндърчета гладни за бензин!!!Интересно ще ми е колко ще да е разхода по София от някой с по тежки обувки !!!
          30 до 40 на 100 в зависимост от размера на обувките

Коментар

Тия дни един познат привърши ремонта на една такава–беше я взел със скъсана ангренажна верига.V12 с 48 клапана.Добре,че повредени бяха само клапани в една от главите,а как се прави центровка на ангренажа с по два вала с променливи фази във всяка глава още не мога да си го обясня.С триста зора намериха схемата за зацепване на ангренажа и то с вътрешен човек в БС.
            Намислил бях да ходя да я пробвам за едно кръгче,ама при тоя разход сигурно трябва да си взема и туба с бензин....
            Аа да,въпросната ще се продава....много е хубава и ремонта е уж качествен(човека е сериозен),ама гаранция май няма,та не я рекламирам(а и някакви проблеми с нивомата отзад доизкусуряват).
            Джамбазка им работа...(ей,лошо се изразих,май баш в тая тема).
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Шестака с повечко натискане харчи колкото осмаците,че и горница.Месершмита колкото му сипеш толкова гори,на дьлго с около 120 ако всичко му е ОК ще дава около 15-17,градско 400 коня харчат колкото ги настьпиш.Месершмита е реално 2 шестака сьбрани заедно като всеки ред си идва с негов си дебитомер,негов си дросел,комп,кабели................Огромен и много модерен мотор за времето си,но не е за всеки ден и не е за всеки джоб,а даже и с кеф да ги даваш си има граница на нервите които хабиш по тоя мотор.Вьпреки това ми е мечта...............

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:34361-1677987.jpg
Прегледи:1
Размер:90.2 КБ
ID:5184380
              Последно редактирано от BENZBOSS; 09-06-10, 08:53.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

не знам какво търпение и какви нерви трябва да има някой който да кара шестотинарка с 120 на магистралата

Коментар

• Re: От: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Или вземай S500, или нищо. Мани тия 124-ки, те нямат нищо общо със S-класата.

П.С. 12цил мотор изобщо не е за нашите условия, ама ти си го знаеш, де. Не бих препоръчал V12 извън гаранция на никого.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

ах така.. тук мога да споделя малко защото имам две паркирани отпред

след W126 са разория

W140 са уникат

W220 са боклук

W221... що годе добре. механически доста са ги подобрили спрямо предишните две поколения

само глупак би взел V12 мерцедес извън фабрична гаранция

само балък би запазил V12 след като му изтече гаранцията

само неразбирач без вкуз би взел модел ПОД S420. S500 си е сладкото място както бе казано

само МАЗОХИСТ би карал S класа по българските пътища.

Коментар

• Re: Що е S класа, и има ли почва у нас?

2004 W220 S320cdi за 260 000км, от които 180 в България - два предни амортисьора, рециклиране на рейка, тампони на мотора и скоростите и висящ лагер на кардана.
                      2003 W220 S500 4матик за 140000км, от които 60 в България - два амортисьора и 1 биалетка отзад (имаше теглич), алтернатор, 2 предни долни носача.

Коментар

Първоначално публикуван от vroom Преглед на мнение

след W126 са разория

W140 са уникат

W220 са боклук

W221... що годе добре. механически доста са ги подобрили спрямо предишните две поколения

само глупак би взел V12 мерцедес извън фабрична гаранция

само неразбирач без вкуз би взел модел ПОД S420. S500 си е сладкото място както бе казано

само МАЗОХИСТ би карал S класа по българските пътища.
                        колко много глупаци, балъци, неразбирачи и МАЗОХИСТИ има по българските пътища, добре, че има " разбирачи " да ни светнат, колко сме смотани

Коментар

Първоначално публикуван от vroom Преглед на мнение

след W126 са разория - Ако я намериш запазена с дизел мотор и добра година си е танк

W140 са уникат - не точно,гледах една с хладилник,телевизорите и масата на задната седалка,500 мотор правилната година на добри пари.
                          W220 са боклук - тук си много прав

W221... що годе добре. механически доста са ги подобрили спрямо предишните две поколения - механически какво и е на 140 примерно?

само глупак би взел V12 мерцедес извън фабрична гаранция - е тук сьм АЗ,тьрся 129 сьс М120 под капака

само неразбирач без вкуз би взел модел ПОД S420. S500 си е сладкото място както бе казано - пак сьм АЗ,карам шестак 94,че и резервата е тоя мотор,че и брата има една такава.

само МАЗОХИСТ би карал S класа по българските пътища. - а какво друго за 10 000 лева дето така да пази и така да вози?
                          Леко сьм се впил,може и да не сьм прав.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Аз па ви казвам, че W220 не е боклук, ами просто му е скъпа поддръжката. Даже и съм написал, какво се е чупило на реални коли, и според мен е доста добре като здравина. Проблемните 220-ки са от първите години, вече от 2003 натам са добре.

Ходих да гледам няколко от новите х5-ци - те на 50000км вътре са по захабени от W220 на 250000км.

Коментар

Такова сьм нямал и не говоря от собствен опит,но поне тие дято сьм ровил по тях,хора с които сьм разговарял,моите механици..............е не ги харесват и тва си е,не е здраво като 140 модела.А за пьрвите години си прав,те са по-евтини от последните 140,доста по-евтини и сега споря с баща ми защо е така и го рьчкам да не си взима кютюк преди 2003,че после пак аз ще обера каймака.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Бе знам ли - за 124-ката съм чел, че първата година са давали доста дефекти. Даже таксиджиите в Германия отишли да протестират пред завода. Незнам дали е вярно обаче. Та първите 140-ки май и те не са цвете за мирисане.

При 220 просто има много нови за времето си технологии - въздушно окачване, сума ти електроники, дистроници, лингуатроници и всякакви други троници. Нормално е да се чупи от време на време. Нормално е и да са скъпи частите, понеже нова S500 е била сигурно към 100К долара. Обаче примерно arnott air suspension имат амортисьори за по 500 долара.

И все пак 220 преди фейслифта не бих взел, и под S430 пак не бих взел. Е сега мойто ми даде 10 разход Солун-София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X