Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност след паднал акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на мощност след паднал акумулатор

Колеги една позната кара Мерцедес А160,вчера и е паднал акумулатора,поради забравяне на фарове.Седяла е така 10 минути и колата запалила,но светнал чек енджин и сега няма мощност.Някои знае ли защо се получило така.Моята позната е питала в Мерц.форум,но нищо...казах и че в този форум има доста умни глави,та за това пускам темата тук.
    П.С Това което аз я посаветвах е да махне клемите на батерията,да изчака 15-на минути и да ги сложи пак,друго не се сещам.
    Прикачени файлове

До: Загуба на мощност след паднал акумулатор

Не че много разбирам от мерц но
    Няма мощност щото е в сервизен режим.
    А защо свети лампата може да се види на диагностика. Слаб акумулатор дава грешки в абс, ебд и прочее системи (ако ги има).
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      А защо свети лампата може да се види на диагностика. Слаб акумулатор дава грешки в абс, ебд и прочее системи (ако ги има).
      Може и така да е,много пъти ми е падала батерията,но не съм имал подобен проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
        Може и така да е,много пъти ми е падала батерията,но не съм имал подобен проблем.
        Може и да е просто съвпадение. Отива на диагностика и вижда от какво е. Вижте и акумулатора колко волта дава.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
          И ти ли си с този модел?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            И ти ли си с този модел?
            Не съм с този модел,но принципа е еднакъв.Чувал сам,че тези модели са калпави и проблемни коли.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              +1. натрупал е грешки яко. просто трябва да се изчистят. иначе мога да споделя и един много рядък случай със такъв Мерц- беше паднал акумулатора (така или иначе има някаква причина да падне така) от лоши, корозирали проводници на горивната помпа които даваха накъсо и направо пиеше акумулатора.... е сещате се и за мощността и работата оттам каква е.ама това си беше частен случай.. но знае ли човек... само за идеята го споделям.
              висете отпуснато

Коментар

1 батерията трябва да е на 6,никакви слаби токове.
                2 влиза в колата,затваря вратата и без да пипа нищо дава на контакт за 2 минути,врьща контакта и вади ключа,после вьрти и пали.
                Ако това не работи да натисне педала на газта до дупка,контакт за минута като дьржи педала на газта в ламарината,врьща контакта и пуска педала,вади ключа и после пали.

Най-лесно ще се оправи ако я закачат на диагностика и по кодовете за грешки ти казвам кое и какво иска колата,но без диагностика това е което може да направите.Стардиагноза или поне ОБД2 с четец на Мерцедес А и да пишат грешки и да трият.

Не му давайте ток / ако вече не са му дали /.

И да поразрови из Мерцедес форумите,3 на брой са като в 2 може да намери инфо.Като гледам пак някой е обьркал форума
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

А и още нещо - само чек енджин ли и свети или и нещо друго?Дай повече инфо.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    А и още нещо - само чек енджин ли и свети или и нещо друго?Дай повече инфо.
                    Само чек енджин,просто на снимката е показано със стрелка за тези които незнаят коя е иконката.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                      +1. натрупал е грешки яко. просто трябва да се изчистят. иначе мога да споделя и един много рядък случай със такъв Мерц- беше паднал акумулатора (така или иначе има някаква причина да падне така) от лоши, корозирали проводници на горивната помпа които даваха накъсо и направо пиеше акумулатора.... е сещате се и за мощността и работата оттам каква е.ама това си беше частен случай.. но знае ли човек... само за идеята го споделям.
                      Оказа се прав,поради подането на батерията са излезли много грешки,била е на диагностика,сега е ок.
                      П.П Какво да кажа егати кюпавите "А-класи",благодаря за съвета.

Коментар

Този клас Мерцедес е най-нежната женска кола. Елегантна и перфектна за къпризни жени. След всичките модели Мерцедес дето съм карала, това е най-перфектната за жена кола в БГ.
                        Препоръчвам я, да е автоматик и след 2001 година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X