Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теч на масло от хидравликата на колата (МЛ 320 ( 163.154 ) 2001 год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• теч на масло от хидравликата на колата (МЛ 320 ( 163.154 ) 2001 год.

От Хидравликата ми изпуска масло. Помпата е силно омаслена , също омаслена и рейката от ляво ,маншона също . като спадне маслото в казанчето на помпата тя започва да "вие ", но волана ( наляво и на дясно си е топ )Ходих на сервиз майстора не можа да разбере от къде капе масло .Каза ми да купя добавка за хидравлика против теча и да я сипа в казанчето. КАКВО да правя?.

Смени майстора.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Точно!
      Иначе:
      Миеш хубаво, пуфкаш обилно талк и внимаваш от къде ще тръгне.

Аз когато и да съм ползвал добавки в миналото, файда не съм видял ! Та това с добавката го забрави.
    Относно теча, взимаш един обезмаслител Меглио и напръскваш хубаво навсякъде около помпата, маркучи, рейка, после много старателно с водоструйката измиваш.
    Като изсъхне правиш оглед дали си почистил всичко и ако се налага повтаряш процедурата.
    После следиш от къде ще текне.
    След като установиш къде е проблема, сменяш въпросната част.
    Успех !
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Преди 15 години имах сълзене от хидравликата на колата. В сервиза напръскаха омасленото с един спрей на Вюрт, изчисти всичко и го изсуши за минута. Стана като ново. Без търкане, без бърсане. Е тогава вече като не видиш теча си за очен преглед. То да е електроника да му гадаеш, то си е чиста механика, в случая на флуидите
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

откри се теча -рейката .Свалят рейката и отива на рециклиране , една година гаранция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X