Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за избор на скоростна кутия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помощ за избор на скоростна кутия.

Преди доста време ви бях казвал за моя проект,проекта ми е следния, на г класа присадих двигател 300тд 177 к.с. заедно преместен с компа.В момента двигатела на джипа е заедно с неговите скорости които са автомат и също имат комп.Проблема в них е, че си търсят абс и бас системата и затова не мога да ги подкарам.Всъщност включват само на 1 и на r но като включа директна изобщо не мога да тръгна.В момента се чудя дали да сложа по-стар автомат или ръчка.По склонен съм към автомата, защото ще трябва да сменя само кутията, а при ръчните трябва маховик,съединител и др., а и педалите сами направени за автоматик.Моля давайте предложения и за двата вида кутии, ако някой има в наличност кутии ,маховици, съединители нека пише.

До: помощ за избор на скоростна кутия.

Автомата в момента му е 722.6 или електронната петица на Мерцедес,не е стария автомат четворка с хидравличното включване.Някой ако е имал проблеми с тия да си каже,че аз си дадох мнението в един друг форум,но раздялата с автомата е трудна работа като гледам което е напьлно разбираемо.

Не е кутията колега,ЕЛЕКТРОНИКАТА е това което ще ти скьса нервите ако я оправиш сега тая кутия.Жена ми като кара си дьржи кафето само с лявата рька,сьс сьщата куия сьм там и ти казах защо е така.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Асене, не съм сигурен, че 722.4хх ще издържи на този двигател - това е 4 степенен автомат с хидравлика..

поле за тестове има, ама ..
      дали смисъл има?

Коментар

Незнам дали трябва да се обаждам тук, но:
        За да се усети истинския нрав на този мотор просто ти трябва маховик и механична кутия от една 124-ка или ес-класа. Е, ще ти трябва и някой дето разбира за да ти резне каквото трябва и си готов. Проверено и правено.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Днес се сдобих със скоростна кутия + маховик и притискателен диск от 124 3000 бензин,мисля ,че това е най доброто решение.Имаше тема повдигната от MDRAZHEV където подробно обясни най-добрата съвместимос–скорости, маховик ,притискателен диск, феродов диск. Почти съм испълнил всичко, само остава утре да купя феродов диск от вито.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Асене, не съм сигурен, че 722.4хх ще издържи на този двигател - това е 4 степенен автомат с хидравлика..

поле за тестове има, ама ..
            дали смисъл има?
            Той мотора е само 180 коня,а тая кутия я слагат на Ц36 АМГ което е моя мотор леко разпилен до 100 коня горница на това което има.Това е само единия пример,другия стои на улицата под формата на 1988 300Е,кутията му тече пета година вече,сипва се на кой колкото му кефне,колата муле и си включва колкото и да я тормозим.

722.3 и тя е 4 степенна кутийка,а това го слагат на 400 коня мотори и ако се рьководим само от конете ще му пасне без проблем.

Мойта светла мисьл беше,че 722.6 която има е свястна кутия за пьтя,там няма какво да цака електрониката така както ще я прецака малко кал,влага и гадости из баирите.И няма да е самата кутия,електрониката ще му скьса нервите,а предните години поне това го нямат.

А за рьчка няма какво да коментираме,това е най-добрия и правилен вариант и според мен.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Възникна още един проблем при смяна на кутията, тоест при смяна на маховика.На маховика на автоматика има едни изпъкнали зъбчета които дават информация на импулсния датчик и трябва по някакъв начин да ги направя на маховика на ръчните скорости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X