Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво на М103 и М104

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Разход на гориво на М103 и М104

    Здравейте,
    от половин година имам кореец с М104 3.2 220к.с. фултайм 4х4 с автоматична кутия 722.3. Взех го с неработещо газово, след смяна на рейките и дюзите и настройка, тръгна и на газ прилично. Вървежа и динамиката на мотора в това купе са много добри, но разхода ми причинява сериозни психически терзания. На бензин извънградско по маршрута Разград - София със скорост около 90-100км/ч на първокласния път и 110-120 по магистралата ми даде около 20л/100км.
    След като оправих газовото извънградския разход на газ е като бензиновия 20/100, а градско в София(5км в посока, за около 15-25 минути) се върти около 27/100.
    Мотора с тази кутия го има и на Геги, които като тегло са близки на корееца, ако има някой колега да сподели какъв разход получава, ще бъда благодарен.

    Разхода, който постигам нормален ли е? Корееца ми харесва много, но разхода не ми дава мира.
    Предполагам ламбдата е за смяна и работи на богата смес, защото около него мирише на суров бензин. Но това ми е 3та кола с редови 6-ак от 80-те/90-те, на предишните също съм карал с прецакани ламбда сонди, но чак такова отражение в разхода не е имало. Има ли нещо нередно, или това е нормален разход за тежък фултайм куб с техника от 80-те?
    '97 Musso 3.2
    ...

  • #2
    Кой модел точно Мусо ли?

    Какво дават за каталожен разход?
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

    Коментар


    • #3
      Да Мусо от най-първите 1997г. Каталожния разход е 18.5 градско, 13.5 извънградско
      '97 Musso 3.2
      ...

      Коментар


      • #4
        Не е баш нормален, но има някои фактори, които може да го обяснят.
        Ламба сондата, стил на каране, лека неточност при засичане на разхода... И всичко се натрупва.
        Все пак тоя модел е два тона празен, за задвижване към предния мост се въртят едни части постоянно, макар и всъщност в кутията да зацепват само при определени условия(системата е TOD). Скоростната кутия също има повечко загуби при тоя автомат...
        Може би реално трябва да харчи около 2-5л на сто по-малко от измереното. Ама това като оправиш ламба сондата, и при засичане на достатъчто дълъг пробег, за да намалиш грешката при смятане на средния разход. И разбира се зависи колко агресивно караш.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

        Коментар


        • #5
          за градския разход ми е ясно че факторите са много и там реално 27 не ми е голям проблем, БМВ-то от подписа градско по същия маршрут със същия стил на каране, пак с архаичен автомат, но с половин тон по-леко гори 18-19-20. Извънградско ме притеснява основно, но съм го засичал само 3 пъти извънградско. 90% от карането е градско, метода на засичане е - винаги на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка пълня до горе и карам докато свърши газта.
          Покрай Коледа специално ще го засека извънградско повече и ще гледам да сменя ламбда сондата. В идеалния случай бих искал извънградски разход 15-16/100.
          Стила на каране в повечето случаи е спокоен и автомата сменя на 2000-2500 оборота, с много редки случаи на раздаване на повечко газ.
          '97 Musso 3.2
          ...

          Коментар


          • cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Тоя автомат мисля няма лок-ъп дори на четвърта, а ZF-а на BMW-то, би трябвало да има.

          • Джоу (x3mrjoe)
            Джоу (x3mrjoe) коментира
            Редактиране на коментар
            Няма лок-ъп и хидротрансформатора си бачка постоянно, което пък ще рече, че е добре да сложиш едно допълнително радиаторче с този режим на употреба, че поне 70% от годината е топло.
            Разхода на дълго би трябвало да е около 15, освен ако не редуваш постоянно педалите или не държиш скорости над 120km/h.
            Градското е субективно, но на това късо разстояние, особено ако при всяко тръгване двигателят е студен, 25÷30 дори може да е добър разход. Лятото в задръстване, при доста работа на място, може да е същата работа.
            С какъв инжекцион си и с какви дюзи (и кога са слагани), и колко са разпробити ?

          • 6-zyl
            6-zyl коментира
            Редактиране на коментар
            БМВ-то има лок-ъп на 4-та и 5-та, макар че градско освен по околовръстното и цариградско другаде не съм усещал да се активира.

            Иначе като взех Мусото имаше 2 развалени газови дюзи, на 3-4 места се опитваха да ме убедят че газовото цялото не става за нищо и искаха монтиране направо на нова система от тях. Препоръчаха ми в Младост 2 зад макдоналдс на малинов един газаджия, който диагностицира изгорелите инжектори. Не знам какви инжектори и рейки е сложил, но колата сега върви много добре и на газ, и на бензин. Единствения проблем е в разхода.
            Също не мисля че проблема е отделно в газовото, защото и на бензин е такъв разхода, засичал съм го специално на бензин по метода пълно-пълно и пак дава такъв разход.

        • #6
          Рекорда ми е 60/100 с м110.
          всичко е наред, демек.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X