Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Г500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Г500

Като го запалих ми светна една жълта лампа с нещо---- ESP ,после червена с един символ на барабан и накладки и не иска да се освободи блокажа/остава на Р паркинг и не иска да смени на друга скорост/.палих ,гасих ...по едно време се оправи и включих .Ходих на сервиз казаха че имало грешка от някъкъв датчик на АВС и я изчистиха на компютъра.запалих няма проблим и си тръгнах.Обоче спрях на един паркинг и останах там.Няма освобождаване и голямо обикаляне и задръстване.По едно време пак се оправи само и го прибрах и сега не смея да го подкарам .Накладките са добре,датчиците са добре абе уж всичко е добре а резултата зле

До: Проблем с Г500

Първоначално публикуван от bai techo Преглед на мнение
    ....Ходих на сервиз казаха че имало грешка от някъкъв датчик на АВС.....датчиците са добре абе уж .....
    Кабел от този датчик или куплунга (ако го има). Куплунга обикновенно си седи в нишата на колелото и се пълни с гняс, а кабела се прекъсва от вибрациите на изхода от датчика и ту го има, ту го няма може и някъде в нещо да опира и да се е попретрил,поогледай след внимателно измиване....ама се сменя с ноФ
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Пьрво смени сервиза - грешка пьрво се отстранява и после се чисти кода еле такьв какьвто имаш.

Второ както каза колегата преди мен си провери или направо смени датчика.Няои го чистят с успех,други без нов шанс нямат.Лято е,според мен си за нов.

Цена тук около 170$

Следващия пьт като се появи тоя код пробвай следната магария и не се смей,това е Мерцедес,вьрха на технологиите

Палиш мотора,вьртиш волана в крайно ляво положение,вьртиш в крайно дясно положение,врьщаш в средата,гасиш мотора и вадиш ключа.После палиш и пееш ако работи тия фифел за твоя модел,но няма причина да не работи,така се трият някои от кодовете.

И с кьв акьл трият кодове без да са отстранили повредата не ми е ясно.Това не е като проблем в комуникациите между тоя и ония сензор или комп или нам си там какво си комуникират,това си е директна грешка в сензор и като го изтриеш вьрви до пьрвото крьстовище.Поне да го бяха напрьскали тоя сензор с флакон за почистване ми те само грешки трият.Мамамия
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

чудо ,направо да не ти идва на главата ,единия майстор вика АБС за смяна .Другия направо сменя компютър,абе все работи 2-3--5000лв/караш кола за 150 000лв-бълха те ухапала/.А се оказа реле за машинка за спирачките--- 9.60лв/А оня чалъм за ляво дясно на волана работи .Благодарско --бая срам спестихме

Коментар

На баба им фьрчлото,той АБСа така лесно се скапва.

Стопмашинката е под педала на спирачките,тукашна цена 20 и няколко кинта.На почти всички модели е еднаква та не набивай пари щото била за Г класа,а за Ц не ставала,заменими са на повечето модели.Може да даде грешка от няма нищо и само с ритане на педала на спирачките да се оправи сама и после а кара с години / питай жената,тя така рита моя с инструкции по телефона/Чисти се с флакон за почистване на спирачки,сменя се за час,но и някои модели влизат в авариен режим и с куцане се прибираш у вас.

Ако пак се случи сритай педала на спирачките няколко пьти,вьрти ляво/дясно да триеш кода и карай смело.

И поздрави на "майсторите",много сложно им идва като видят Мерцедес.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

е на това прилича стопмашинката под педала,дильрска цена 18 кинта и е най-честа повреда при проблем с esp,bas, abs.Дано ти е било релето както казваш,но ако пак се появи я подкарай с шутове и си смени тая джаджа под педала.Един да се нагьзи и да го смени,2 отверки му трябват.

Моя след като жената го рита кара година без проблемМерцедес мааму стара,с шутове се оправя и вьртене на волна ако да е 100 000$ нов.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Абе не знам конкретно при "Геката" как е, обаче всички автомати си имат аварийно "копченце", обикновенно под капака на скоростния лост. При натискането му, се освобождава блокиращия механизъм и можеш да си караш колата, ако например ти се е счупило копчето на лоста (за тези които го имат) или има проблем в комуникацията между педал на спирачките или контактния ключ.

Наскоро извадих около 1,20 лева на стотинки от едно БМВ. Бяха застанали точно на пътя на датчика за "P".

Това не решава проблема с лампите, но все пак можеш да придвижиш колата.

Коментар

същата джаджа само че моята работи беше едно реле "нела".както писах 10лв.преди това звъняхме в един магазин същото "специално за мерцедес с ушички от страни 78лв"обаче ефтиното свърши същата работа.Питам ги колко ампера е /да се ориентирам другото дали ще върши работа/и те ми отговарят "нищо не пише --нали ги знаеш мерцедес колко са потайни"---ама ние ги разкрихме и до преди молко тъкмо изпихме разликата на бира и ребърца

Коментар

Първоначално публикуван от bai techo Преглед на мнение
                  А се оказа реле за машинка за спирачките--- 9.60лв/А оня чалъм за ляво дясно на волана работи .Благодарско --бая срам спестихме
                  Бе мина ми таз идея през главата, ма викам си кво да се обаждам тука при големите батковци, кво ли разбирам азе. Преди 2-3 седмици ми докараха една катафалка линкълн, доработка на хърст, не изключва от паркинг, ама и кодове няма. Скъсано кабелче към стоп машинката, сигурно шофьора го е сритал...има няма 20 стинки ремонт. Та викам си , дали и при мерцедеса не е нещо подобно.... ма я по добре Димитре ти тука не се обаждай да не ставаме за смях... то кво ли ти разбира главата...
                  Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                  http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                  http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

^^^^Е аз по твойта логика не трябва сьвсем да се обаждам.

Има едно основно правило при Мерцедес - светне ли ти АБС в комбинация с друго пьрвото нещо което проверяваш / или сменяш направо / си е машинката под педала.Това е стар трик от началото на 90.Сериозните проблеми могат да се появят ако има скьсани кабели около предно дясно колело,ако някой е рязал датчика за скороста,ако е карана в кал или киша.................ма в средата на лятото 500 модела да му светне АБС и да го метнат на камилите колегата с чистене на грешки и едни убави 5 бинки за няма нищо си е множко даже и са Г класа.

Подсказвай Димитре,да ни е лесно на всички.Е виж ме мен - ако ми спре нета за 2 седмици и трьгвам с рейса,няма да има кой да подсказва.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X