Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Демонтиране на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Демонтиране на стъклата

Здравейте колеги! с бавно и славно доближавам боядисване и ми трябва съвет как се свалят стъклата на 460 и дали мога да се справа. Питах на две места където сменяват стъкла - ама се мръщат. Не би трябвало да е сложно - все пак не са лепени

До: Демонтиране на стъклата

колега, ако вземеш от някъде инфо, Моля сподели че и мен ме очаква същата процедура.Разговарях с опитни бояджий но се опасяват че при тези поостаряли гумени уплътнения ще има и скъсани

Коментар

Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение
      ...ми трябва съвет как се свалят стъклата на 460 ...
      Точно на G-ца не съм свалял, но ако си от Сф може да дойда и да погледна (може и ти да дойдеш да ти покажа на някоя от моите коли). В общия случай при демонтажа едната страна на уплътнението трябва да мине под металната част на купето, прави се сантиметър по сантиметър със затъпена отверка.
      Някой уплътнения си имат "ключалка" за по-лесно, едни се демонтират навън, други се демонтират навътре и т.н.
      Ако ще тренираш сам, започни от страничните стъкла. Страничните и задното са от закалено стъкло и понасят малко по-грубо поведение. Предното е нормално (два слоя с найлон между тях ) и не търпи натиск, пука се без предупреждение. Другото важно е че в никакъв случай не се използва стъклото за опорна точка. При огледа е важно да видиш има ли "ключалка" (лента която се набива или профила да се разделя, тогава стъклото излиза в обратната посока, ако и от двете страни гумения профил е плътен, тогава стъклото излиза в посоката където е по-дебел профила....така най-общо..... после се слага с въженце и сапун
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Вади се лесно ако не е много спечено уплътнението. С дъска от вътре навън се натиска горния край на стъклото. Предварително се маже със сапун или веро от вътре между ламарината и гумата. Провери първо има ли нови гумени уплатнения и колко струват. Може да е по-добре да отрежеш старото за да не рискуваш джама. Ако не си го правил поне няколко пъти на Лада, търси човек. Има един чалъм със стягане с капроново въженце ама е пак за мека гума. Въжето се слага от вътре( в купето) м/у външния борд на гумата и металната рамка и се стяга здраво. После се натиска внимателно стъклото навън в горния край. Слагането е лесно.
        Последно редактирано от drukman; 16-04-09, 21:34.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Разгледах уплатненията пак - няма "ключалка" - но пък са много меки уплътненията - не мисля че им трябва сила, но трябва да е сигурно че навън трябва да се вадат и ще се пробвам. Ако някой иска заедно да пробваме...може само да е в София

Коментар

сега видях мнението на drukman - лошото е че наистина не съм свалял досега стъкла, но ще пробвам тия дни

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              ако си от Сф може да дойда и да погледна (може и ти да дойдеш да ти покажа на някоя от моите коли).
              ....
              ..може само да е в София
              хайде сега свържи двете и ако искаш утре след 9.00 ми звънни да видим може ли да измислим нещо

Коментар

Напиши от къде си бе колега. Не боли. Да те пратиме при някой. Или ела да ти го сваля.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

До drukman от София съм Веско - пружините дето сменявах. Телефона ми е 0888 300 694. Ама още не съм баш стигнал до демонтажа на стъклата. Карам го непрекъснато и подготва ли се спирам и тогава. Иначе трябва да си оправа настройките на профила - кой съм къв съм....

Коментар

Разгледах уплатненията пак - няма "ключалка" - но пък са много меки уплътненията - не мисля че им трябва сила, но трябва да е сигурно че навън трябва да се вадат и ще се пробвам. Ако някой иска заедно да пробваме...може само да е в София
                    Още не съм виждал стъкло да се слага от вътре .
                    Единствено ако е плоско накакво ......
                    Само не напъвай с метални инструменти стъклото - 99 % ще имаш проблеми в този случай !
                    Аз съм вадил само с ръка или крак .
                    Сядаш на седалката и натискаш единия от горните ъгли на стъклото.( аз го правя с крак )
                    Така докато поддаде уплътнението и се отвори процеп.После продължи с натиска по горния ръб ! Не го дърпай със сила от вън !
                    Не го прави на веднъж , а постепенно и с малко преместване на опорната точка на ляво на дясно.
                    Освен това - усети дали има луфт стъклото при натиск .
                    Където е луфта с най-малък натиск - от там започни упражнението !
                    Не започвай от средата - там най-лесно се чупи.
                    И знай - стъклото е крехко , но здраво. Позволява постепенно усилващ се натиск , но не позволява удари !
                    Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Още не съм виждал стъкло да се слага от вътре .
                      Единствено ако е плоско накакво ......
                      Страничните и задното на "Джип4о", предното и задното на "ескорт" от по-старите .....и всички с "ключалка" (декоративната лайсна) в гумата отвън....от "жигули" насам, десетки модели не ти е трябвало за това не си се заглеждал .....дано не ти и трябва

Коментар

предното и задното на "ескорт" от по-старите .....и всички с "ключалка" (декоративната лайсна) в гумата отвън....от "жигули" насам, десетки модели не ти е трябвало за това не си се заглеждал

Не е вярно!!!

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                          Не е вярно!!!
                          Кое, че не те разбрах имам няколко "ескорта". Ела, виж, ако искаш може и да потренираш сваляне и качване (единия е "трупен донор") Ако пък имаш опит с нещо, сподели, ще съм благодарен

Коментар

Свалял съм и съм качвал стъкла и на жигула, и на "стрия" ескорт, като съм ги вадил навън.

Коментар

Колега,Моля уточни с кои номер Обувки става хватката че моите са №46.Колко голяма е вероятноста краката ми да щръкнат през счупеното стъкло.За инфо, предното уплътнение в Ивайджет е 185лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X