Здравейте колеги! с бавно и славно доближавам боядисване и ми трябва съвет как се свалят стъклата на 460 и дали мога да се справа. Питах на две места където сменяват стъкла - ама се мръщат. Не би трябвало да е сложно - все пак не са лепени
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Демонтиране на стъклата
Свий
X
-
До: Демонтиране на стъклата
Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение...ми трябва съвет как се свалят стъклата на 460 ...
Някой уплътнения си имат "ключалка" за по-лесно, едни се демонтират навън, други се демонтират навътре и т.н.
Ако ще тренираш сам, започни от страничните стъкла. Страничните и задното са от закалено стъкло и понасят малко по-грубо поведение. Предното е нормално (два слоя с найлон между тях ) и не търпи натиск, пука се без предупреждение. Другото важно е че в никакъв случай не се използва стъклото за опорна точка. При огледа е важно да видиш има ли "ключалка" (лента която се набива или профила да се разделя, тогава стъклото излиза в обратната посока, ако и от двете страни гумения профил е плътен, тогава стъклото излиза в посоката където е по-дебел профила....така най-общо.....после се слага с въженце и сапун
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Вади се лесно ако не е много спечено уплътнението. С дъска от вътре навън се натиска горния край на стъклото. Предварително се маже със сапун или веро от вътре между ламарината и гумата. Провери първо има ли нови гумени уплатнения и колко струват. Може да е по-добре да отрежеш старото за да не рискуваш джама. Ако не си го правил поне няколко пъти на Лада, търси човек. Има един чалъм със стягане с капроново въженце ама е пак за мека гума. Въжето се слага от вътре( в купето) м/у външния борд на гумата и металната рамка и се стяга здраво. После се натиска внимателно стъклото навън в горния край. Слагането е лесно.Последно редактирано от drukman; 16-04-09, 21:34.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Разгледах уплатненията пак - няма "ключалка" - но пък са много меки уплътненията - не мисля че им трябва сила, но трябва да е сигурно че навън трябва да се вадат и ще се пробвам. Ако някой иска заедно да пробваме...може само да е в София
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеако си от Сф може да дойда и да погледна (може и ти да дойдеш да ти покажа на някоя от моите коли).
....
Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение..може само да е в Софияи ако искаш утре след 9.00 ми звънни да видим може ли да измислим нещо
Коментар
-
Напиши от къде си бе колега. Не боли. Да те пратиме при някой. Или ела да ти го сваля.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
До drukman от София съм Веско - пружините дето сменявах. Телефона ми е 0888 300 694. Ама още не съм баш стигнал до демонтажа на стъклата. Карам го непрекъснато и подготва ли се спирам и тогава. Иначе трябва да си оправа настройките на профила - кой съм къв съм....
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнениеРазгледах уплатненията пак - няма "ключалка" - но пък са много меки уплътненията - не мисля че им трябва сила, но трябва да е сигурно че навън трябва да се вадат и ще се пробвам. Ако някой иска заедно да пробваме...може само да е в София
Единствено ако е плоско накакво ......
Само не напъвай с метални инструменти стъклото - 99 % ще имаш проблеми в този случай !
Аз съм вадил само с ръка или крак .
Сядаш на седалката и натискаш единия от горните ъгли на стъклото.( аз го правя с крак )
Така докато поддаде уплътнението и се отвори процеп.После продължи с натиска по горния ръб ! Не го дърпай със сила от вън !
Не го прави на веднъж , а постепенно и с малко преместване на опорната точка на ляво на дясно.
Освен това - усети дали има луфт стъклото при натиск .
Където е луфта с най-малък натиск - от там започни упражнението !
Не започвай от средата - там най-лесно се чупи.
И знай - стъклото е крехко , но здраво. Позволява постепенно усилващ се натиск , но не позволява удари !
Успех !
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеОще не съм виждал стъкло да се слага от вътре .
Единствено ако е плоско накакво ......предното и задното на "ескорт" от по-старите
.....и всички с "ключалка" (декоративната лайсна) в гумата отвън....от "жигули" насам, десетки модели
не ти е трябвало за това не си се заглеждал
.....дано не ти и трябва
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнениеНе е вярно!!!Кое, че не те разбрах
имам няколко "ескорта". Ела, виж, ако искаш може и да потренираш сваляне и качване (единия е "трупен донор")
Ако пък имаш опит с нещо, сподели, ще съм благодарен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар