Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес-ниско налягане на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мерцедес-ниско налягане на маслото

Здравей те, предварително се извинявам че не става на въпрос за джип, но имам нужда от съвет.
    Проблема се състои в това, имам две 124, с едната няма никакви проблеми, но другата от известно време около месец започна да държи ниско налягане на маслото, особено като загрее и на празен ход.
    Въпросът ми е на какво може да се дължи това, и какво да погледна, че ми омръзна само да ме лъжат по сервизите.
    Двигателя е 2000 бензин на газ, 122коня.
    Понеже скоро заминавам за Англия, и ще имам възможност да си докарам двигател( не ми се занимава с големи ремонти), дали е голяма разправията да докарам един двигател, но от по новите, от Ц200-163коня, дали ще стане.
    Благодаря предварително.

До: Мерцедес-ниско налягане на маслото

Сега и, ако кажеш какво точно разбираш под "ниско налягане" цена няма да имаш. Имам W 124 E320 M104 мотор. Виждал съм го при голяма жега да пада и до 1. Голямата жега е пустиня, на обед, слизам от магистралата и опааа. Карам го с 0W40 Мобил. Някъде даваха, че в жега може да падне и под 1. Не го ли харчи не му се втелявай. Най отговорно ти го казвам. Аз ако съм на тебе ще сменя маслото /не споменаваш на колко км. е / и ще се возя. Не е нормално изведнъж да стане тази промяна с налягането, ако температурите са еднакви. Ако преди 10 дни е било студено а сега е жега, не се учудвам да ти пада налягането. Аз след пустинята се прибрах с мръсна gas до морето, 25 градуса, и си закова пак на почти 3. Колата минава без проблем тест за изгорели газове. Карам ли я в жегата загряла, ще ми стои "ниско" /това без обороти/ На обороти трябва да вдига веднага на 3! Пак казвам, не го ли харчи, не пуши ли, върви ли нормално-карай. Е може да отидеш да си премериш компресия, ей така за всеки случай. Напиши колко е ниско "ниското", какво масло е, колко километра има на маслото, външна температура и километри на колата. Успех!
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Под ниско имам впредвид 1 и малко над него.Маслото е ARAL на 2х км.
      Отвън са минусови температури.При предишнота смяна на маслото за 10200км изгори от средата на пръчката до мунимума без да доливам.
      Колата е на 210000км като може и да не се реални. Другата 124 при същите условия държи между 2,5-3 налягане.

А и не пуши.

Маслото е 15/40

Коментар

Ни масло си писал на колко е ни филтьр ни какво е ниско..................ма чакай да ти кажа аз.

Нормално му дават на място като чука мотора маслото да пада до 0.5Аз на такова налягане сьм се изправил на космите на задника си ма това му дават.Под 0.4 на място си за ремонт на мотора,главно лагери.

Ново масло 5/40,нов филтьр,смяна маслото на не повече от 7-8 000 километра и пак говорим.

Ако не се льжа датчика ти е под кутията на филтьра.Може да са му клекнали гумичките и от там да ти пуска налягането.Може и от стар датчик да е,около 35 кинта тукашни пари.

Ако на място е над 1 и след около 1500 - 2000 оборота е качило на 3 сикукла,карай,имаш още + - 300 000 километра и тогава ще му мислиш.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Опс,писали сме заедно.

Нищо и няма,сьвсем нормално е това.Сменяй го по-често.И моя единия е така,а другия е иначе,а третия па му е забил датчика и стои на 3,но си е нормално да е на 1 и нещо.

Карай,не бой се

Сложи му малко по-тьнко масло,това 15/40 е дебело масло за дизели и не е добре за бензинката зимно време.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Преди я карах с 5/30, но за 10000х доливах около един литър масло.

Коментар

Отвиваш датчика слагаш пръста ,някои пали дърпаш пръста,ако фърга като ората ,немаш геле и'ч да не ти пука..............това е образно казано.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                Отвиваш датчика слагаш пръста ,някои пали дърпаш пръста,ако фърга като ората ,немаш геле и'ч да не ти пука..............това е образно казано.
                Добър съвет - ако си на път и се колебаеш дали да продължиш !

1. Най -добре провери дали от датчика за масло не ти таи ( сълзи ) масло !
                Още по-добре е - ако не си сменял датчика ( и ако не е много пари ) - да си го смениш.
                Това е чест дефект ( и плаши много колеги ) и от други марки !
                И е възможно най-лекия ремонт !
                2. При следващата смяна на маслото - си промии маслените магистрали - предлага се допълнително към услугата смяна на маслото ! Да няма някакво запушване по тях ?
                И сложи масло каквото се слага по предписание на Мерцедес !
                3. Ако двете неща не помогнат - започваш да мислиш за по-сериозни ремонти .
                Но ... мисля , че до по-сериозни ремонти няма да стигнеш ! Дано !
                Успех !

Коментар

Най-добре е за начало да измерите налягането на маслото с истински манометьр,защото този на таблото не е много верен.

Коментар

Пак аз - за да не си играеш излишно ти казвам,че стар датчик почва да показва по-ниско от нов такьв.На 1 и нещо си свиркаш,като/ако падне под 0.8- 0.7 да речем си мери налягането,датчици сменяй,магистрали чисти...........Това може да стане след 2 петилетки та не ти е зор.

15/40 е минерал масло,аз такова хвьрлям на 5 или най-много на 7 000 километра ако сьм се заплеснал и карам дизел.

Тема за маслата изрови да видиш,че 15 на твоя мотор / а и не само / зимата му идва дебело,много дебело и пьрвоначалния старт му е тегав,износването на мотора голямо.

Намери си Моли 5/40 и карай 10 000 километра с него или ако няма мммммммммм каквото има сьс спецификация Мерцедес 229.3

MB sheet 229.3 approved oils

http://www.whnet.com/4x4/oil.html

15/40 няма да намериш,а списька е дьльг.

80% от износването на един мотор е при пьрвоначален старт,а ти там си много зле с това масло.

Няма значение колко му доливаш,важното е да го караш с правилното масло за мотора и правилния вискозитет за сезона.

На маслара дето ти го е сипал това масло му шибни 2 шамара.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

ОК благодаря на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X