Уважаеми колеги,предстои ми поставяне на двигател и скоростна кутия.На МБ Г-клас 230ge w460, имам всичко без двигателя и скоростната кутия тоест те са взети от купето.Много дълго четох вашите мнения,но немога да стигна до краен избор.Интересува ме надежден и не много лаком при нормална употреба дизел и подхдяща скоростна кутия.За информацията предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за избор на двигател.
Свий
X
-
До: Въпрос за избор на двигател.
Скоростната кутия искам да е ръчна,а за двигателя 250тд ли имаш предвид.Аз си мислех за 2,9 тди но незнам некакви отзиви за него. Надежден мотор ли е колко горе долу ще му е разхода.За скорости мислех за г-трак 717.420и 717.439.но незнам кои ще са подходящи.Моля за съвет.
Коментар
-
Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнениеАз си мислех за 2,9 тди но незнам некакви отзиви за него. Надежден мотор ли е колко горе долу ще му е разхода.
Коментар
-
За ом602.983, където го слагат на мб спринтер и Е-класата. Имал ли си наблюдения върху него да ми кажеш нещо повече. Защото на мен ми казаха, късал колянов вал и небил много надежден. Аз мислех да купувам 5-цилиндров защото е по-лек, и от гледна точка на икономия. Прочетох целия форум, но никаде не видях нищо за него. Ако може да споделиш мнение.
Коментар
-
Виж аз на този мотор,че съм късал клапан късал съм ама никъде не съм чул или пък видял такъв със скъсан колянов вал.Това ми звучи доста неадекватно.Не че неможе да се случи,ама и да се,ще е еденичен случай примерно,което хич не значе че ако ти сложиш такъв,ще скъсаш колянов вал.
Мотора е здрав,пък ако случаино те е страх ела да ти подаря един колянов вал......
Коментар
-
Какъв разход ти дава,говорим за 2,9 тд нали има ли достатъчно сила да тегли купето на г-класата.Питам защото двигателя ще го внасям от Англия и затова питам за характеристиката му.Другият ми въпрос е за скоростната кутия,че във г-то той се вгражда само със автомат а аз искам ръчни скорости ако може съвет и за това.Мислех да го комплектовам със 5-степенна кутия от 230ge.А забравих да кажа че диференциалите са ми 44/9.
Коментар
-
От джипове и деферинциали нищо не разбирам,от този мотор обаче отбирам щот лично съм му правил ремонт и знам за кво става въпрос аз го карам на бус 410д и да ти кажа мотора ми кара буса празен ,пълен с 125км точно толкова колкото пише на километража като се има предвид ,че моя е без турбо.Дава ми около 12 разход като жалене няма при мен.Та в този ред на мисли едва ли купето на G-то ще му е тежко.
Коментар
-
2.9 от модела 210 или Е класата се води доста здрав мотор.Рядко се среща обаче.Не сьм чул или чел да кьса колянов вал.
2.5 / 602 /или 3.0 / 603 /от 124 модела са яки мотори сьщо,за разход на Г провери долу на линка.
http://old.mbclub.ru/mb/models/tx/?serie=460&lng=engTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Благодаря за информацията за двигателя,сега остава кутията.Ако някой даде инфо и за нея ще е супер.Двигател ще го свалям от Е-класа1998г но е автоматик,а аз искам ръчна кутия затова някакви предложения за нея.
Коментар
-
ОФФ от темата - скоростите на автоматик 98 Е класа са 5 електронни 722.6 и се водят като яки скорости без да имат проблемите на предните модели.Ако решиш,че автомата си заслужава да хване горататия са добри или поне добре се дьржат на пьтя.
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар