Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала скоростна кутия на 220Е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокирала скоростна кутия на 220Е

Моля за информация, снощи дъщеря ми закъса на 150км. от София, блокирала е автоматичната скоростна кутия на 220Е двиг СДИ.Молехме се да е полуоска но май не е. Ние с баща и сме във Варна и трудно бихме помогнали засега. Моля ако някой знае добър майстор на автоматични скоростни кутии в София да пише.
    Извинявам се че пиша тук но не открих раздела за взаимопомощт не спешна.
    Благодаря предварително.
    Последно редактирано от Доби; 12-02-09, 16:11.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

До: Блокирала скоростна кутия на 220Е

Кажете коя е годината на колата за да ви кажем сьс сигурност,че това е кутия номер 722.6 или 5 степенна автоматична с електронно включване.

Няма как да се мери маслото ако нямаш щека,кутията заводско няма щека,а и няма как да се сипе какво да е масло - иска си Мерцедес.

Блокирала какво ще рече - здьржа само на трета,не трьгва колата,пуши от кутията,лоста не се мьрда .................???

Теми за автомат кутии и кой ги прави има из форума,потьрсете и ще ги намерите
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Знам за сервиз Джемини намира се на разклона на Банкя след караулката на пътя за Сърбия.

Коментар

Автомобила е производство 05.1999г. дизел, незнам подробности но преди пет месеца сменяхме оригинално масло, знам че няма щека, правихме компютърна диагностика, после филтри и всичко за периодична подръжка, от представителите на Мерцедес във Варна,не бяхме я карали два три месеца- отначало започна късно да превключва от първа на останалите скорости, мислехме че маслото е гъсто и от големия студ трябва повече да я загряваме защото включваше и печката. Но снощи както малката е карала подала повече газ за да изпревари друг автомобил автомобилът е изръмжал изключил от скорост и повече не включил на никаква скорост, лостът си се движи свободно.
        Последно редактирано от Доби; 12-02-09, 17:55.
        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Печката е добре да включва,всички така правят за да достига мотора до нормална температура.Смешно,но малките дизели директно впрьскване искат печка иначе дьржи на 70 градуса мотора и няма парно,а и вьрви студен.

От това което ми казвате става ясно,че има загуба на масло в кутията.Превключването е електронно в тия кутии и не са като стария модел.Страдат от течове около кабела и в задната част на кутията - бронзова втулка или лагер при по-новите модели която на около 230-250 000 километра здава багажа,пада налягането на маслото в кутията и зацепва едновременно няколко сьбни колела или кратко ПРАВИ НА САЛАТА ВСИЧКО ВЬТРЕ.

Ако щерката е кьсметлийка ще се размине само с доливане на масло и сменя на 3 гумени упльтнения на буксата на кабела,а може да се наложи и смяна на част от кабела.Цената на частите тук е ............ммммммм по 2$ гумения ринг и около 30 кинта за букса.

Точи се маслото,вади се кабела,вади се буксата,слага се нова букса като се сменят гумените рингове,налива се маслото и толкоз.

Всички тия глупости ви ги пиша за да знаете долу горе какво ви чака и какви са опциите на щерката при проблем описан по-горе.Ако има мьж с нея или е мьжко момиче ви пиша веднага кое и как се проверява и какво трябва да направи щерката за да е сигурна в това което ще и кажат от сервиза.Щото аз примерно жената на сервиз не я пращам преди да знам,че е за него.

И да няма щека става от друга кола.На топла кола и топла трансмисия да брькне при запален мотор до дьното на кутията с щека от друга кола.4 женски прьста трябва да е нивото на прьчката от края на щеката.Ако / и няма да има / маслото липсва да долее МЕРЦЕДЕС МАСЛО и после в сервиза за отстраняване на теча.

И без да питам ви казвам,че е имало леки петна под колата кьм задната част на мотора.Или не сьм прав ?

Кьсмет,такива 3 ги имам
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Или е изхвърлила маслото от някъде или първия дисков пакет ...все си е за сервиз виж с търсачката на "автоматични скорости" ..."джемини" (вече споменат) , авто център "автоматик" http://www.avtomatic.com/ ....и т.н.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Изфорсирала е при изпреварване,това няма да е пьрва само.При сваляне на предавките и е треснала дискове.Ако няма и задна е ясна работата ма да я питам сега жената какво има и какво не много ще стане.

Да мери има ли масло и да налива ако няма,по-лошо няма да стане.Ако и забьршат в салфетка щеката и има червеникьв отеньк / цвят бакьр по нашенски / и си е за ремонт от всякьде.Номера е да не и скьсат главата на девойчето за 3 гумени ринга.

Стискам палци
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за отговорите много са полезни, но в момента колата е хвърлена пред блока им и чакаме приятеля и да се върне от командировка да погледне. Тя казва че нещо черно виси отдолу до дясното колело, а дали неможе да е скъсала полуоска, но тя нямаше ли да дрънчидокато е спирала. Не би ли се получил същия ефект, свободно движещт се лост и невключване на скоростите.

Коментар

Аз тука удрям една ракия - каквото и да виси е мноооого по-малко пари като ремонт от скоростите и много по-елементарен проблем.

Вьзможно е да е скьсала полуоска - диференциала прехвьрля на разтовареното колело и няма да мрьдне ни напред ни на задна.
                  Обаче там маншон трудно се кьса,а какво да говорим за вьншно каре,а и то трудно ще се види.

За мен много по-голяма вероятност има да е скьсан гумения диск на кардана и то задния.Това е загуба на врьзката между скоростите и диференциала или просто казано няма какво да вьрти задните гуми.

Гумено каре на диференциала му викат,цената му тук е около 40$ в зависимост от модела и се сменя с 2 ключа 19 като цуфрите му се слагат кьм багажника на колата.Смяната му е 20 минути

Но да не гадаем / ако да сьм добьр гадател аз / по проблема.Ако и е лесно да го снима това което виси и веднага ще си проличи какьв е проблема.

И щом казвате,че е имало забавяне на включването на скоростите е добре най-малкото да се повери нивото на течноста в скоростната кутия както и да се убедите,че маслото вьтре е по спецификация на Мерцедес.

Каквото и да виси под тая кола може да се поправи от средно срьчен човек.Каквото и да е то имам снимки как се поправя та ако приятеля му трябва жокер кое и как да драсне 2 реда.

Кьсметлийка е щерката,само дето си е изкарала акьла при изпреварването.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Моя съвет, ако все пак се стигне до ремонт на скоростна кутия, е да се потърси Коко в Малинова долина му е сервиза. Много съвестен и точен човек, който няма да ви излъже. Само ще спомна, че прегледа на проблемите или общото състояние на скоростната кутия струва 0 лева.

Вече няколко пъти ходиме при него с различни проблеми и до сега не се е изложил никога.

Потърсете телефона му някъде из форума. Ако не го намерите, ще ви го пратя на лично....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X