Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на тампони за двигателя на 300GD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на тампони за двигателя на 300GD

Здравейте колеги до сега не съм писал в форума само съм чел и съм се образовал.
    Имам две Г 460 и 463.
    460-то сам го рециклирал напълно (ремонт на двигателя, рециклиране на автоматика, смяна на карета амове и др. като ново е вече но се появи следния проблем, който като се замислиа го имасхе осхте като го докарах от Швейцария, на свободен ход колата тресе много силно и това се увеличи след ремонтите направени до сега.

Три дена съм я диагностицирал и след няколко неуспешни опита да установя причината (смених цялата ауспухова система, сложих мека връзка въпреки, че няма нужда от такава, нови тампони на ауспусите, и т.н.) нищо не се промени.

Започнах да се съмнявам в тампоните на двигателя въпреки, че сам ги сменил при ремонта на двигателя.

Снощи ги почнах но това се оказва май непосилна за моите тех. умения задача.

Свалих тампона от страната на пътника той се оказа със счупена метална планка и се вижда че е опирал до купето НО ДРУГИЯ ТАМПОН НЯМА ИЗМЪКВАНЕ а има същия проблем, купил съм ориг тампони на тях се вижда че планката е 5 мм дебела а на моите е едва 2 мм

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ КАК ДА СВАЛЯ И ДРУГИЯ ТАМПОН ТРЯБВА ЛИ ДА СВАЛЯМ ОПОРАТА НА ДВИГАТЕЛЯ или има някаква друга хитрина

До: Смяна на тампони за двигателя на 300GD

Никой ли не ще да помогне

Коментар

Обикновенно всички сте компетентни, кажете на колегата тайната за тампоните.

А на мен от къде да купя тампони за купето отзад и кой може да ги смени в София. Автомобила е Мерцедес 220.cdi-1999г. очиларка. Наща не вибрира само почуква отзад когато е празна и пътя е лош.
      Не си дръжте информацията само за вас че колата я кара малката ми щерка и трябва всичко да е наред.
      Последно редактирано от Доби; 17-05-08, 07:08. Причина: допълване
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Не мисля, че вибрациите са от тампоните. По всяка вероятност е маховика. Не зная дали при този двигател е възможно да се монтира в неправилно положение, но мисля, че точно това е направено.
        Дори да сложиш нови тампони, ще си заминат за норматив. При това вибрациите, предавани към рамата и купето ще се усилят. Ако е тампон двигателят ще се мести, когато потеглиш.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

[quote=donia;383179]Обикновенно всички сте компетентни, кажете на колегата тайната за тампоните.

А на мен от къде да купя тампони за купето отзад и кой може да ги смени в София. Автомобила е Мерцедес 220.cdi-1999г. очиларка. Наща не вибрира само почуква отзад когато е празна и пътя е лош.
          Не си дръжте информацията само за вас че колата я кара малката ми щерка и трябва всичко да е наред.[/quote
          Вчера ми предложиха някакви тампони уж за купето аз знам че са два и то само гумени, а чичо ми ми показа четири и то със желязна основа като на двигателя отпред, а и цената им като на предни.
          Ей кажете как да оставя това дете да се оправя само в София?
          Последно редактирано от Доби; 21-05-08, 10:36. Причина: допълнение
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Влади благодаря отново, казах на малката че в тампоните има още много хляб но мойте думи не я успокоиха чукало и нещо и това е.
            Сега вече е спокойна, незнам колко месеца ще има мир но по прекрасните Софииски улици около есента я очаквай отново с подобен проблем.

Коментар

Смених тампоните, оказа се от тях вибрацийте изчезнаха напълно.
              Оказа се, че за да се смени въпросния тампон трябва да се разкачи цялата маслена линия на Автоматика именно тя не позволяваше на двигателя да се вдигне по нагоре за де се извади тампона. Ако има някой същия проблем с радост ще опиша подробно процеса по сваляне и качванв процедура която не би ви отнела повече от 2 часа а не като на мен 2 седмици

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X