Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Автомат. ск. кутия на Г-класа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Автомат. ск. кутия на Г-класа

Интересува ме каде се намира филтара на автоматичната скоростна кутия на Мерцедес Г-230(закупена от военните в германия-има ли някаква разлика от обикновенната Г-230)?

До: Въпрос за Автомат. ск. кутия на Г-класа

като на всички автоматочни скорости - вътре в кутията. оопс, на Сатурн филтъра е отвън, ама той не се брои.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Трансмисия на Е320 модел на транито 722.3,на s320 w140 с трансмисия 722.5 е сьщата та не ми се вярва на джипа да има кой знае каква разлика еле вьв филтрите.

Филтьра се пада дясното от двете на снимката,развива се с крьстата отверка,3 болчета са,внимаваш да не остане залепена гривната на корка / като отвориш филтьра ще разбереш какво имам в предвид/.Лявото се пада мозька на трансмисията.Това е гледка като свалиш картера който пада с 6 болчета десятка ако правилно помня.

Това пак казвам е на 94 набор Е и S класа,как е на моята мечта в калта идея нямам,но няма да е много по-различно.

Темата от Мерцедес форума е разбивка на това как се сменя масло на автоматични скорости по нашенски,по мьрзеливата само точиш маслото,по нашенски точиш цялото.

Бе за новобранка у форума добре а
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Новобранка...........забравих темата да цицирам

http://www.mbclub.bg/forums/index.php?showtopic=10624
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Мерси мн да новобранец сам не само във форума но и Г-класата от месец я имам и за ся само тоз филтар не сам сменил ама и него 6а го сменя.Един важен вапрос забравих на колко километра се сменя?

Коментар

на лека кола на 40 хиляди, на Г-то - на определен тонаж изразходвано гориво (като всички други консумативи), но колко - собствениците да кажат точно; по моите сметки на 6 тона бензин сменяш масло и филтър на АСК
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
              на лека кола на 40 хиляди, на Г-то - на определен тонаж изразходвано гориво (като всички други консумативи), но колко - собствениците да кажат точно; по моите сметки на 6 тона бензин сменяш масло и филтър на АСК
              на каква лека кола? интервалите са различни, няма точно определен усреднен пробег, всеки производител препоръчва собствени. много зависи и от режима на използване на автомобила - градско , извънградско, теглене, оффроуд и т.н. спомням си навремето като се занимавах с автоматици имах една таблица на GM, която препоръчваше на автомобил експлоатиран основно в София смяната да се прави на 28 - 30 хиляди.
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

имах предвид МБ, по-конкретно 124
                Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

40 - 50 000 или на 2 години,филтьра само оригинал / МАН да речем ако не е мерцедески / и маслото само Мерцедес по каталог,че мотор сьм навит да правя ма скорости НЕ.Това 50 000 горе е ако я караш само магистрала,аз ако сьм ще сменям ВСЯКА ГОДИНА или грубо на 30 000 ако я пердашиш градско.

Имах проблеми и с едната и з другата,само вярната машина не ме предаде,другите им отваряхме мозька за промивка и знам защо ми настрьхва косьма като се сетя за автоматик от рода на 722.508 с пета електронна

Смяната е елементарна ако имаш канал или начин да вдигнеш колата.Пробвал сьм да се навра под моите ма много ниски мамицата им.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ами моито Г има навартяни в БГ някаде 5-6 хил. км повечето са грацко и малко изванграцко.Не вярвам в германия да са го сменяли защото джипката е на 73000 км-РЕАЛНИ кат му напрая 100000 тогава ще го сменя.Мерси за коментарите!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Бе за новобранка у форума добре а
                      абе не си ти новобранец, ама..

добре дошъл

Коментар

Не забравяйте че автоматичните кутии на мерцедес позволяват 100% смяна на маслото, което на мен много ми харесва . Филтрите са 2 модела чекмедже или обикновен. Източването на маслото от турбината става от специална пробка с лимбус 4 мм на самата турбина като въртиш с отверка турбината докато тази пробка дойде до най-долната точка за целта производителя е оставил специални дупки на трансмисията и на картера, като на Г класа се развиват 4 болта 10 мм за да свалиш едно капаче на картера за да стигнеш до тази пробка

Коментар

само да вметна че на кутий тип 722.6, масло НЕ СЕ СМЕНЯ, след определен пробег а само при ремонт, така казват от даймлер

Коментар

ти говориш за електронна 5 степенна кутия ,така казват , но кое масло има качества над 100,000 км? дори да е спецялното масло на МБ , но него го дават да фиксира определени проблеми при превключване на скоростите, тези кутии нямат щеки за маслото, но щеки се продават по 150 лв. сервизни макар че аз го уцелвам без щека до +200 мл. на точно тази кутия правих ремонт преди 1 месец слабото им място е втулка между пакетите, която в следващия модел кутия е заменена от лагер, г класата беше 99 година и течността която източих от вътре много трудно бих я нарекъл масло

Коментар

Първоначално публикуван от speed_11 Преглед на мнение
                              Ами моито Г има навартяни в БГ някаде 5-6 хил. км повечето са грацко и малко изванграцко.Не вярвам в германия да са го сменяли защото джипката е на 73000 км-РЕАЛНИ кат му напрая 100000 тогава ще го сменя.Мерси за коментарите!

Малииии,колко матрял за мене.

Реални или не масло се сменя на около 60 000 мили и то селско каране лятно време,това дава поизводителя.Аз така правя,че колата е 5000$,а кутията само е 7

Като отговор какво ава Мерцедес за новите 722.6 - ВЕЧНО го ВОДЕХА,като почнаха да клякат скорости на около 80 000 мили и излязоха сьс специално становище по вьпроса,че даже и на ВЕЧНОТО масло смяната му е на 80 000 мили.Кой не ми вярва му го копвам веднага на английски
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X