Обява

Свий
Няма добавени обяви.

G-klasse - 230, 280 или 300D?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• G-klasse - 230, 280 или 300D?

Здравейте всички.
    Та понеже съм влюбен в този автомобил и посъбрах някой лев-
    около 15000 лв. и по прегледах някои обяви .Спрях се на следните модификации GE230 G300d G280 от края на 80-те.Искам да попитам
    кое от изброените е най-удачно за поддръжка,изхранване(ако може да споделите нещо заразхода на тези машини),здравина и въобще.
    Дали например 300d-то не е слабичко и разни такива нещица.
    Благодаря предварително на всички

P.S.Автомобилът ще се използва предимно на асфалт.
    M.P.

двигателя 2.3 е слаб, като мощност и като ресурс, според мен трябва да го изкл. от списъка. 2.8 е чувсетвително по - добър но харчи мноооооооого. 3.0 дизел е доста слаб, като мощност но с огромен ресурс. ако ще караш повече по сфалт препоръчвам ти дизела.

друго важно е да си търсиш такава с преден и заден блокаж /има и само със заден/

още по - важно е, че ако решиш да тунинговаш е много скъпо
    drive alive

Коментар

230(4cil.)GE - 125k.c. 280GE(6cil.) - 150k.c 300GD(6cil.) - 115k.c.

Коментар

вземи си един нисан и не се разправяи с глупости
        WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

Според мен, щом ще го използваш предимно за асфалт, по-добре си вземи едно Subaru! Аз също съм голям фен на Г, но според мен не е подходящ за целите за които мислиш да го използваш!
          RB Patrol Team

Коментар

човека си е харесал Г класа и такова си иска, що му давате акъл какво да кара.
            drive alive

Коментар

Благодаря на всички за мненията,но много малко от тях са по-конкретни.Ще се радвам някой да сподели нещо от опит, сравнение,
              за разхода и т.н.
              M.P.

Коментар

карал съм бензиновите, в дизелова само съм бил пасажер

2.3 - 15 л/100км

2.8 - 20 л/100км

3.0 Д - 12 л/100км

ти не каза дали си харесал дългата или късата база, това се отразява на разхода

иначе си се ориентирал правилно към марката, това е много здрава кола, разбира се ако това е критерия
                drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от XJ
                  300GD(6cil.) - 115k.c.
                  дизела не е ли 5 цилиндров?
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

По принцип ме интересува дългата база поради практичността си ,
                    но все пак е по-важно да се намери нещо читаво.

И аз си мисля че 300d-то е 88к.с. от тези години т.е. R5 ?

go go go ти кое дизелче имаш в предвид?
                    M.P.

Коментар

Точно така: има два 300GD (OM617 и ОМ603) единия е 5 цил. 88к.с. а другия е шестак около 115к.с.
                      В предния пост забравих да уточня

Коментар

Аз карам 240GD -определено слаб двигател/72 к.с./.Разхода е 10л. извънградско и 15-16л. градско.Обаче днес си взех бензинов двигател 2,8л +автоматична кутия и другата седмица ще ги монтирам.
                        Доброто е,че доста части стават от леките автомобили и бусовете.По едно време се бях навил да го продавам,но се отказах.Сменил съм доста джипове,но G-то си е най-добро.
                        Dandi
                        вземи си един нисан и не се разправяи с глупости
                        И кое по точно са глупости

Коментар

ако имаш възможност, по-добре си го внеси сам от чужбина... тук едва ли ще намериш в добро състояние... и най-здравата кола, ако я купиш развалена, ползата е нулева...

най-добри отзиви съм чувал за стария 300Д /5-ак/, а най-евтини са 230Е...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Стария 300Д /5-так/ , ОМ617 913 е страхотен мотор ,но не знам как ще отговаря на Г-то.Има го в два варианта 88 и 90-93 к.с.Последните по производство са с по-малки подгрев.свещи-90-93к.с.Единствения им недостатък е , че искат големи акумулатори с доста голям стартов ток-иначе зимата паленето става проблемно/ако си с по-малък/

Коментар

Daaa Стария 300Д /5-так/ ... mnogo dobri otziwi ....
                              W ponedelnik otworihme edin takaw ..... glawata (chugun) beshe nacepena, kato Harmanliiski papesh ...
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X