Здравейте колеги! Имам въпрос: Е ли е удачно , да се зарежда акумулатора без да се сваля и откача от колата, с зарядно.Става въпрос за ML 270 w163. На предишния автомобил ВMW 316 E36 нямаше проблем, но тук електрониката е повече и затова питам.Благодаря на всички за мнения по въпроса !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Зареждане на акумулатора без да се сваля от колата?!?
Свий
X
-
Зареждане на акумулатора без да се сваля от колата?!?
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.Тагове: Няма
-
От: Зареждане на акумулатора без да се сваля от колата?!?
Слагаш без да се косиш.
Ако нещо те е страх да не объркаш поляритета и да думнеш нещо, откачи едната клема и закачай на зарядното без да сваляш нищо.
Но шанса нещо да се сбъганяса или да забрави някой код е много по-голям ако откачиш клемата, от колкото ако си е закачено всичко и закачиш зарядното.
-
И това какво променя ако се запали зарядното?Първоначално публикуван от evos Преглед на мнениеОТКАЧАЙ ЕДНАТА КЛЕМА!
Коментар
-
Интересно. По лодките имаме по 15-16 акумулатора и си се зареждат без нищо да се откача /то бушонното табло е 200 копчета.../ и не се палят през ден. Що да трябва на Тойота да се откача? Или на каква да е друга машина?
Коментар
-
Да уточня, зарежда се на улицата пред дома през деня и периодично се поглежда ."Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
Как що? Щото някой си, някак си е успял да подпали тойотата си...Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеИнтересно. По лодките имаме по 15-16 акумулатора и си се зареждат без нищо да се откача /то бушонното табло е 200 копчета.../ и не се палят през ден. Що да трябва на Тойота да се откача? Или на каква да е друга машина?HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1
Коментар
-
Поради тая причина старите зарядни се поставят на стабилна мраморна/гранитна плочка, тротарна плочка или каквото там незапалимо имаш. Щото като го оставиш някъде си из коша туко-виж пламнало. А да и попринцип е добре да зареждаш на проветриво, демек отворено прозорче или нещо си там на гаража ако зареждаш в него.Първоначално публикуван от evos Преглед на мнениеОТКАЧАЙ ЕДНАТА КЛЕМА! Преди 3-4г. на един съсед му изгоря гаража, заедно с Тойотата вътре, докато се зареждала!
Иначе да, шанса да се запали нещо винаги си стои
Коментар
-
Пожарникарите които гасиха, бяха категорични, че причината е в това, че не е откачил поне едната клема! Може, зарядното де е било дефектно или акумулатора...не знам, но си се виждаше ясно, че си бяха закачени! Сега, кой, как, какво, всеки си има глава на раменете и преценя и поема риска! Имаме право да си кажем - точно пък на мен ли ще се случи! Ама да те събудят съседите, посред нощ, заради горящ гараж...не е приятно мамка му!мисля, да зема а се замисля...
Коментар
-
Започвате да ме притеснявате с тия си изказвания. Акумулаторите на бангията дето се плацикам сега с нея са под леглото. Няколко и камионски размер. Зареждачките са в гардероба до леглото. Да взема да викна един МЕЙДЕЙ, ей тъй, да има и за всеки случай?
Коментар
-
Що не съберете пък по 5лв. да му купите един нов даге...5г...баси мъките!Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнениеКомшията си зарежда батерията на точно същия МЛ от 5 г. и още нищо не се е запалило...в подземен гараж.мисля, да зема а се замисля...
Коментар
-
Ти си лесен поне около тебе има вода в излишък.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеЗапочвате да ме притеснявате с тия си изказвания. ....
Коментар
-
Това дали го има в писмена форма?Първоначално публикуван от evos Преглед на мнениеПожарникарите които гасиха, бяха категорични, че причината е в това, че не е откачил поне едната клема! ...!
Коментар
-
Откачам и двете клеми. Едно да ми е спокойно /много важен елемент/ и второ щипките да хванат плътно около клемите.
Ако не са хванали плътно и се получи искрене....сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар