Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парното на Г-то

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с парното на Г-то

Пробвах с търсачката, но не излезе нищо. Та, проблема ми е следния- няма парно. По-точно духа топло, но много мижаво, не е в състояние да затопли купето. При пускане на вентилатора още по-малко топло духа. Това ме наведе на мисълта, че е възможно радиаторчето на парното да е задръстено и да не минава достатъчно течност през него. От друга страна обаче, температурата на водата едвам минава първата четвърт. При каране на бавни, с по-големи обороти на голям наклон почти стига да средата на скалата. Тогава реших, че термостата не затваря. Какво съм предприел. Първо му сложих пред радиатора кожух, но като го карах пълен с 4 човека нагоре по Петрохан, пак не иска да вдигне повече от половината скала. Пробвах на пипане маркуча, след термостата и установих, че термостата си работи, но реших, че сигурно отваря по-рано и го смених. Ефект - никакъв. Дадох на един приятел, който свали маркучите към радиаторчето и го е промил. Ефекта същия. Ако имате някакви идеи, казвайте.
    Двигателя ми е 2.3Е. Сложил съм му и газова, като отоплението на изпарителя е взето точно преди кранчето на парното.
    На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

До: Проблем с парното на Г-то

Да ти кажа само, че след като го запаля студен и измина един километър, вече започва да духа топло. (Двигателя ми е същия и аз съм с газова.) Иначе температурата на охлаждащата течност (по показания на уреда) достига в нормално положение (около 80 градуса ) след като измина 10 -тина километра.

Да не ти е зацепена перката постоянно?
    !

Коментар

Да ти кажа постоянно е зацепена, дали е от това?

Коментар

А какво да и направя/сменя, че да се оправи!

Коментар

Ами ако двигателят не е изчислен да работи така ( с постоянно зацепена перка), нормално е това да е причината.
          При мен има температурен датчик, който при достигане на определена температура (мисля, че беше 98 С ) включва перката.

Трябва да отидеш на майстор, да види защо е постоянно зацепена и къде е проблема.
          !

Коментар

Йовчо, мерси!

Коментар

Имали вариант да е зацепена перката постояно заводско аз сам с 230G
              Никои да не се качва на камионите преди да са дошли ?

Коментар

И моята е зацепена постоянно и при мен "ефекта" с парното е същият.Дори като включа вентилатора ,шума от него е повече, от колкото свършената работа.Но честно да си призная ,не съм виждал 230 с незацепена постоянно перка.Температурата ми стои и зимата и лятото точно в средата ,а при натоварвания един "косъм"над нея.
                B+

Коментар

А имаш ли топло?

Коментар

Първоначално публикуван от gotin Преглед на мнение
                    А имаш ли топло?
                    На дълъг път става баня.Иначе е силно казано "топло".
                    B+

Коментар

от зацепените перки ви е моята едно време зимата не вдигаше стрелката грам дори и направо я махнах и сложих една електрическа за всеки случей. На вокела последно ако никой не е пипал не е зацепена постоянно

Коментар

От зацепената перка едва ли чак толкова ще се отрази на парното... Особено след като колегата е сложил кожух на радиатора
                        Възможно е или радиаторчето да е силно задръстено,(отвътре и отвън) или кранчето му да не отваря добре, или клапите за въздушния поток на парното да са разместени и да смесва топлия въздух със студен. Проверете изпълнителните механизми за позициониране на клапите.
                        Особено показателно е, ако след като се включи вентилаторът духа слабо или почти не духа.
                        Скоро си ремонтирах парното и именно такива неща бяха проблемът.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          От зацепената перка едва ли чак толкова ще се отрази на парното... Особено след като колегата е сложил кожух на радиатора
                          Възможно е или радиаторчето да е силно задръстено,(отвътре и отвън) или кранчето му да не отваря добре, или клапите за въздушния поток на парното да са разместени и да смесва топлия въздух със студен. Проверете изпълнителните механизми за позициониране на клапите.
                          Особено показателно е, ако след като се включи вентилаторът духа слабо или почти не духа.
                          Скоро си ремонтирах парното и именно такива неща бяха проблемът.
                          ами от какво мислиш не му загрява двигателя и не вдига температурата от обърканите клапи ? перката на Г класата особено ако е зацепена е много сериозно нещо

Коментар

Съгласен съм, че със зацепена перка няма да загрява нормално, ама пък чак да "не се усеща" парното... Особено при покрит радиатор...
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравеите! Перката на радятора няма начин да е зацепена постояно на джип предвиден да гази в дълбока вода като "Г-то"! Защото преставете си какво ще стане ако потопите дори само 1/3 от перката на някой вентилатор във вода! Поради големия ъгъл на атака перката спира поснавена в среда с голяма плътност (вода), а ако е зацепена постояно не може да спре и просто се криви или чупи, при което най често се забива в радиатора! Най добре е перката да е куплирана към двигателя посредством "вискосъединител" който позволява известно преплъзване при по голямо съпротивление!
                              Колкото до въздушната струя на парното, освен разкачените или объркани въздуховоди, при "Г-то" има още един проблем! В шахтата, откъдето парното взима атмосверен въздух, често падат листа, мъхове, прах и всякви боклуци, които вентилаторчето набива в радиатора и го задръства! Ефекта е че въздуха не преминава през радиатора и не се затопля! Случвало ми се е да вадя мазен парцал с размерите на носна кърпа набит в радиатора и какви ли не други боклуци!
                              Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                              0884837709
                              0878383528

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X