Здравейте отново, колеги! Преди 1-2 седмици пуснах тема относно монтажа на термостат на Мерцедес 124 200Е, с газ. Монтирах термостата така, както ме посъветвахте и следях нивото на охладителната течност в продължение на 2 дни, след като бях долял малко течност. Темата за термостата е тази. Всичко изглеждаше наред, но когато на 3-4 ден погледнах, течността беше слязла на дъното на разширителния съд, където става тясно. Долях отново и след като проверих на другия ден, нивото пак беше слязло. Вчера реших да запаля колата с отворена капачка и когато дигна работна температура, започнах да я форсирам леко. Когато я форсирах, течността слизаше надолу, а когато спирах да я форсирам - течността се връщаше нагоре и дори излизаше от казанчето, правейки балони. Току-що карах колата 5-10 километра и на 5-тия километър реших да погледна под капака, защото беше дигнала почти 100 градуса. Някъде из маркучите около термостата се чуваше съскане така, сякаш минава въздух и вода. В този момент, маркучите на радиатора не бяха загряли изобщо и бяха твърди. Съскането спря след 2-3 минути, а маркучите омекнаха и станаха горещи. Това ме кара да мисля, че термостата е издал багажа, но има и някакъв въздух в системата. Аз обаче не съм много компетентен в тази сфера, затова искам и вашето мнение. Възможно ли е да става дума за гарнитура или нещо друго? Благодаря!

Коментар