Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повреда в скоростомера на Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повреда в скоростомера на Г

Здравейте,
    Днес започнах да отстранявам "по веригата" причините за неработещия скоростомер на Г-то- смених жилото със здраво, гресиране и т.н., но стрелката не помръдва. При завъртане на ръка стрелката на показателния уред се движи.Влезнах в канала и размърдах джипа-привода от раздатката не се върти изобщо.Какъв според Вас е проблема в раздатката? Много ще ми помогнете и със схема на раздатката за 460.Иначе раздатката си работи-4х4,бавни.
    Благодаря

До: Повреда в скоростомера на Г

Нещото, което обикновенно се чупи е едно малко зъбно колело, вътре в самия уред(скоростомер).
    Скоростомера се отваря внимателно и зъбното колело се залепва с каноколит или подобно лепило.
    Може и да се усили с малка желязна шайбичка, но колко ще издържи - никой не знае!
    Мойто издържа 1 месец, един приятел го кара вече почти 2 години и още няма проблеми!
    Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
      Нещото, което обикновенно се чупи е едно малко зъбно колело, вътре в самия уред(скоростомер).
      Скоростомера се отваря внимателно и зъбното колело се залепва с каноколит или подобно лепило.
      Може и да се усили с малка желязна шайбичка, но колко ще издържи - никой не знае!
      Мойто издържа 1 месец, един приятел го кара вече почти 2 години и още няма проблеми!
      Успех!
      Благодаря ти за отговора, но проблема не е в уреда.Самото жило не се върти, въпреки, че е ново.В канала установих, че не върти привода от раздатката и явно там е дефекта. Смятам да отворя капака на привода и да погледна за явни повреди,но не знам какво точно да търся.Не съм наясно и с принципа на задвижване, а без схема......

Коментар

Успех!
        И аз мисля като Мишо .Моят го правя по няколко пъти в годината.
        B+

Коментар

Сега се връщам от гаража- проверих обстойно уреда на скоростомера- перфектен е.Проблема не е от там.Километража е заковал на 25000 км.-явно тогава е възникнал проблема със силоотводния вал на раздатката. Даже сложих моя спидометър на друга Г-класа и работеше по-добре от този на човека. Намерих схема на раздатка за Нива-дали е подобен механизма за спидометъра, защото при Нивата е доста опростен
          Прикачени файлове

Коментар

дано това помогне http://www.gwagen.de/html/english/speedo_drive.html
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Благодаря за линка. Тия дни като намеря време ще отварям раздатката и ще пиша за резултата

Коментар

Скоростомера се отваря внимателно
                Успех!
                Мише, как го правиш тоя номер с отварянето. моя нещо се е раздрънкал макар че все още работи. обаче от вибрациите едното от двете малки винтчета които са вътре се разви и падна. което много ме дразни защото през тази малка дупчица свети като пусна ламБите.

Коментар

искарваш го от таблото, стъклото го държи една кернована ламаринка, взимаш с подходяща отверка откъм задната страна да отваряш ламаринката и стъклото излиза отзад има 2 винтчета и си го разглобил, като когато го сглобиш и притиснеш ламаринката не се забелязва отникъде че е отварян

Коментар

мерси, като ми дойде музата ще се позабавлявам

Коментар

ИМАМ ЧИСТО НОВ ЧЕРВИЯК КАТ.НОМЕР-А 460 280 51 29 -0899990570

Коментар

Първоначално публикуван от PUCH W460 Преглед на мнение
                        Благодаря за линка. Тия дни като намеря време ще отварям раздатката и ще пиша за резултата
                        В крайна сметка какво стана?Има ли подобрение,отстранихте ли проблема? Питам ,защото твоят закова на 25000 ,а моят закова на 22600.
                        Та въпросът ми е ако е установено ,откъде, защо и как, да се захващам и аз.
                        B+

Коментар

При мен е същия проблем разглобих го и нищо вътре няма счупени зъбни колела или износени не можах да сваля циферблата по точно да сваля стрелката за да разгледам по обстоино.
                          Никои да не се качва на камионите преди да са дошли ?

Коментар

Първоначално публикуван от GIGI TUNING Преглед на мнение
                            ИМАМ ЧИСТО НОВ ЧЕРВИЯК КАТ.НОМЕР-А 460 280 51 29 -0899990570
                            Би ли написал правилен телефон, че на този ми дава грешка. Моя номер е 0877536886

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X