Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с "нова" придобивка ( Г 300)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с "нова" придобивка ( Г 300)

Здравейте, от съвсем скоро се сдобих с Г, 460-ка, с мотор 300 ТД от 124-ка, държа на марката и не подценявам модела, но имам някои разрешими надявам се проблеми, които може би са нормални за експлоатиран автомобил.Случи ми се следното: при каране извънградско и поддържане на нормална скорост, ми се получи загуба на мощността и тягата и падане на оборотите до почти изгасване, този негатив трае от няколко секунди до около минута-две и после се оправя все едно не се е случвало. Започне ли, повтаря се и създава гадно чувство на несигурност, което е нехарактерно за марката и особено за модела
    Прави го дори при пълен до горе резервоар, другото доста дразнещо е, че не показва точно горивото уредът на таблото, но това е белия кахър, смених горивния филтър - половин ден беше добре и после пак старата песен...
    Моля, дайте акъл, да сменя резервоара с пластмасов ли или...?
    Предварително благодаря

От: Проблеми с "нова" придобивка ( Г 300)

И ние сме яли тая попара.
    В началото си мислех най-страшното - помпа, инжектори ............ ама тоя мотор 300D с тая редова помпа е като чук, в повечето случаи надживява собственика на автомобила.
    Та обадих се на бат' Румен, той дори не се и замисли - ''имаш проблем откъм алтернатора'' и надълго и нашироко ми обясни как точно това влияе на оборотите и стрелките. Имало някаква джага дето с годините дефектирала и правела магарий, а същото се получавало, ако по самия алтернатор капе масло, или нафта, водата не било проблем, но всичко мазно му е*ава майката.
    От известно време бях забелязъл, че от капака на клапаните просълзява масълце и баш в/у алтернатора капеше.
    Смених алтернатора + нова гарнитура и силикон от Мерцедес и край на ядовете!

Сега, аз само ти разказвам какъв беше проблема при мен, ама и симптомите бяха абсолютно същите, така че много е вероятно и при тебе да е този проблема. И да знаеш, ако сменяш алтернатор вземи чисто нов, или рециклиран и то точно за твоя модел, понеже има известни разлики, например дали колата има оборотомер, или не - алтернатора е различен.

Успех и още 100 години да си го караш!
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Не точно по темата, но да изполвам въпроса на колегата - това отнася ли се и за бензинова 124, че го имам същото дразнещо проблемче? От стрелките само температурата не е много в час, иначе и аз за 2-3 минути губя мощност, после всичко се оправя.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        И ние сме яли тая попара.
        В началото си мислех най-страшното - помпа, инжектори ............ ама тоя мотор 300D с тая редова помпа е като чук, в повечето случаи надживява собственика на автомобила.
        Та обадих се на бат' Румен, той дори не се и замисли - ''имаш проблем откъм алтернатора'' и надълго и нашироко ми обясни как точно това влияе на оборотите и стрелките. Имало някаква джага дето с годините дефектирала и правела магарий, а същото се получавало, ако по самия алтернатор капе масло, или нафта, водата не било проблем, но всичко мазно му е*ава майката.
        От известно време бях забелязъл, че от капака на клапаните просълзява масълце и баш в/у алтернатора капеше.
        Смених алтернатора + нова гарнитура и силикон от Мерцедес и край на ядовете!

Сега, аз само ти разказвам какъв беше проблема при мен, ама и симптомите бяха абсолютно същите, така че много е вероятно и при тебе да е този проблема. И да знаеш, ако сменяш алтернатор вземи чисто нов, или рециклиран и то точно за твоя модел, понеже има известни разлики, например дали колата има оборотомер, или не - алтернатора е различен.

Успех и още 100 години да си го караш!
        Благодаря много, още утре ще обърна внимание, а иначе по-добре ли ще е ако сменя резервоара с пластмасов и трябва ли нещо допълнително да се прави ако се сменя, настоящия е много ръждясал както отвън, така и отвътре

Коментар

Дали точно с пластмасов да го смениш това ти си решаваш, но сегашния, ако е ръждив махай го!
          Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
            Дали точно с пластмасов да го смениш това ти си решаваш, но сегашния, ако е ръждив махай го!
            Като цяло резервоарът е ръждясал и то доста, мисля, че с пластмасовия този проблем ще отпадне, а що се отнася до прекъсването и гасненето, имаше парче зелена пластмаса, което беше застанало точно където трябва , вече е премахнато и проблемът е решен! Що се отнася до алтернаторът, утре се смъква и отива на рециклиране, тъй като искам всичко да е както трябва, имах гаден и дразнещ шум при въртене на волана и веднага кормилният прът беше пратен на ремонт, вече шум няма никакъв, шлици и карета - всичко е ТОП
            От къде мога да се сдобия с пластмасов резервоар и има ли нещо по-специфично по въвеждането му в експлоатация???Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1179.jpg
Прегледи:1
Размер:123.8 КБ
ID:5630169
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1176.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5630170Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1177.jpg
Размер:109.7 КБ
ID:5630171Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1179.jpg
Размер:123.8 КБ
ID:5630169Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1173.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5630172Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP7925.jpg
Размер:245.9 КБ
ID:5630173Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP7925.jpg
Размер:245.9 КБ
ID:5630173

Коментар

Резервоара трябва да е за дизел 460.

ПП Къде минава ауспуха на това?
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Лично при мен, от дизел 460, резервоара не можа да стане. Моята барака е 300ГД, взех от същия джип, малко по-нов, но пластмасовия резервоар беше различен. По-голям на височина и по дълъг, на друг джип пасна идеално, но на моят така и не стана. Някък си успях да закърпя железния боклук, но до кога ще кара незнам. Умре ли, ще си правя къстъм от алумин.

Коментар

Първоначално публикуван от ultra81 Преглед на мнение
                  другото доста дразнещо е, че не показва точно горивото уредът на таблото, но това е белия кахър, смених горивния филтър - половин ден беше добре и после пак старата песен...
                  Моля, дайте акъл, да сменя резервоара с пластмасов ли или...?
                  Предварително благодаря
                  Честито колега, със здраве да си караш Г-то и безаварийно!. Като си махнал резервоара, свали сондата за гориво и я разглоби внимателно, вътре има една пластина , която се плъзга по две жички кантал, виж дали контактува добре навсякъде по трасето, също така ти препоръчвам да продухаш с компресор тръбите за горивото, моето ГД правеше подобни проблеми преди да направя това.
                  I want out !!!

Коментар

За ръждата вътре,може да се пребориш успешно с лимонтозу-доста количество.Имаше тема за лекуване на резервоар,така,с доста снимки.Май за мотоциклетен ставаше на въпрос.
                    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Така изглежда пластмасов резервоар за 460 къса база.

От долу:

Тука, оригинално, минава ауспуха на дизела.

Намират се в Кърнаре на цена 200-300лв.
                      Голяма играчка е въстановяването на изгнил резервоар. успехите са временни а щетите понякога сериозни. Дори да направите резервоара да не тече, всичкото говна от вътре тръгва по тръбите. .... а там е слабото място на дизеловите Бенцови мотори. Ония педалски тЪрбики с О-пръстенчетата са ми давали толко ядове, колкото не съм имал с нищо друго.

Това 300ТД кой мотор е? 5 или 6 цилиндъра? Вентилиран? Оригиналния мотор ли е или е сменян?
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Резервоарът изглежда (поне на снимките) в отлично състояние като за 30г. Г-класа, пробвай да го възстановиш. Двигателят щом е от 124-ка е OM603 turbo 147ps, с механична помпа, може би един от най-здравите дизели изобщо.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Това 300ТД кой мотор е? 5 или 6 цилиндъра? Вентилиран? Оригиналния мотор ли е или е сменян?
                          6 цил, 12 клапана 147 кс, от 124ка, очевидно сменян. Пия ром
                          ПП Абе на твоя капачката за наливане на масло опира ли в капака?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не. Даже одеялцето от долу на капака ми седи.

Не'ам ром.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Колега, махай го тоя резервоар, ако не искаш ядове. Изгнил е като Титаник.
                              Само DIESEL !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X