Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за смяна на съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за смяна на съединител

Здравейте колеги, при последните карания започнаха да се включват трудно скоростите. Да поясня Г230 460 с ръчна кутия Гетраг 275.0.021.0.90 . Ходих в два сервиза и мненията бяха съвсем противоположни... Може ли причината да е съединител или притискателен диск, и само комплект ли се сменят. Педала на съединителя се усеща нормално, има си спирачна течност, не преплъзва съединителя. На място скоростите влизат без проблем.
    Моля за мнение!
    Предварително благодаря!

От: Съвет за смяна на съединител

По принцип съединител се сменя комплект (феродо, притискател, лагер) защото сега ще смениш само едното и след 3-4-5 месеца ще трябва пак да сваляш скорости за да смениш другото.
    Влизат трудно... Скоростите с щанги ли се управляват, да не си изкривил някоя, има вариант някоя помпа да сдава багажа. Друг вариант (не съм запознат с тази скоростна кутия и това е само предположение) Да си изкривил вилката която отделя самия съединител. За жалост не се сещам за вариант в който да установиш причината без да свалиш кутията.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Залагам на скапан притискател

Коментар

Ми...ела да го видя и аз.Масло сменяно ли е някога?А във вода газила ли е?
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Маслото си е наред - проверих го. Не е газила във вода. Не смея да я карам така и седи 1 месец вече...

Коментар

Иди при нинджата да погледне, а като я караш сменяй с междинна газ и нацелване на оборотите, така нито ще ръмжи нито ще потрошиш нещо.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

При мен беше същия проблем с новият ми стар Пух. Скоростите влизаха трудно, като свалих - лошо ми стана, феродовия диска беше счупен корпуса, пружините се бяха разхвърчали навсякъде и едно парче от феродовия диск, беше задрало в притискателя. Поздрави

Коментар

Пробвай да обезвъздушиш помпичката на съединителя,може да иска доливане и кутията,не ми прилича на проблем със съединителя при тази симптоматика..,ако е притискател или феродов диск проблема,няма как да не усетиш промяна в педала.
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Ще опитам да обезвъздуша. Освен това отделя ниско, карам я много рядко и не мога да хвана разлика в педала.

Коментар

При мен, на комбито, семеринг на помпата беше изтървал и пусна масълце точно където не трябва..Педала си отделяше където си иска при всички скорости.. Феродото беше изпечено.. След 5 километра шофиране, покрай колата миришеш на 10 флекса в действие.. Смяна на съединител комплект + помпа(тя е с фрапиращата цена), иначе при смяна се сменя целия комплект.. Това майстори ми го говорят..
                    За друго - не знам..

Коментар

Е,поканил съм те де,звънкай...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Има ! Вадил съм вилка която се гъне като локум ! Педала перфе ама на съединителя не му стига с малко ,а на място се включват мазно скоростите!
                        За да ти е мирна главата сваляй железата на земята и пълна ревизия !Надявам се да си за съединител , че няма да боли толкова джоба
                        Uaz 469 2.4 D MB
                        KTM 600 ROTAX
                        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Горната помна на съединителя е цифра, но от бус става, различни са само местата където се захваща тръбичката. Долната помна е с ниска цена около 40лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X