Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на двигател

Здравейте,
    Намислил съм смяна на двигателя на моя Г (къса база,280 механична инжекция) с такъв от 124 250ТД или 300ТД.Скоростната кутия е ръчна, 5 степенна за Г. Не намирам такъв двигател и имам намерение да купя такава 124-ка и да разменя двигателите. Струва ли си изобщо от гледна точка на експлоатационни разходи и ресурс тази смяна и дали ТД двигателя ще е съвместим със сегашната кутия на Г-то без много сериозни преправяния.
    Благодаря

До: Смяна на двигател

Намислил съм смяна на двигателя на моя Г
    с каква цел

Коментар

мисля че преди да сменяш каквото и да било да се направи проста сметка.
      1. имаш ли сега газова уредба .караш ли на газ.
      2.ако караш на газ тя е 1 лев или 15 на сто газ ако гори 15 лв.или 10 на сто нафта 20 лева.
      3.ако купу
      ваш двигател ще е поне 1000лв
      4.дизела иска добър акомулатор.нафтата зимата мръзни.
      5.който направи присадката ще поиска поне 600лв.
      кат удариш калема кво излиза.дали си струва.
      друг е въпроса ако сегашния ти мотор е повреден и ще му правиш ремонт и си пред тази дилема

Коментар

здравей
        смяна на двигател звучи лесно но май не е чак толкова
        1 двигател и ОБОРУДВАНЕТО МУ
        2 радиатор-различно топлоотдаване
        3 скорости...полуоски ?...диференциал...как стоят нещата там ?
        4 реле време -от бензин на дизел
        5 работа по таблото и ел инсталация
        6 резервоар? сонда ?
        7 окачване на двигателя...ауспух...
        8 дизеловият агрегат е по тежък - предно окачване ?
        9 КаТ - 200лв за нови документи и комисия Технотест
        при една и съща марка и модел и смяна само на двигател
        10 времето загубено там е отделно
        11 масла филтри антифриз
        12 винаги остава риска от това новият двигател да не е чак толкова нов
        за това се сещам сега
        правил съм го
        моят съвет е ако нямаш належаща нужда и пари - по добре си вземи друг двигател като твоя
        може да се направи !!!
        BMW X6

Коментар

Двигателя ми в момента (280) е в много добро състояние, но въртящият му момент(около 220Нм) е слаб за каросерия с тегло над 2 тона и такъв коефициент на въздушно съпротивление. Въртящият момент на турбодизелите е поне 280-300Нм, но при 1800 оборота.Това би повишило много динамиката при ниска скорост и потегляне от място(аз с повече от 100км/ч не го карам). Дали тези дизели са съвместими с Г-траковата кутия,защото ако не са варианта е друг-2,7СДИ от Спринтер с неговата(бусова) кутия

Коментар

за това точно не знам
            правил съм гимнастиката с други марки и модели
            така че някой който е запознат с марката е по добре да те посъветва
            моето мнение е по принцип и като цяло - да прави се
            някъде по добре - някъде с по незадоволителен резултат
            но както и да стане няма да е като оригиналното което просто не е мислено да се сменя и почти винаги остава нещо дребно което не работи или дразни
            на твое място бих потърсил по голям бензинов агрегат - после газифициране ако е непоносимо
            а газта е евтина
            BMW X6

Коментар

Така:
              1. Сегашните ти скорости, не стават(за съжаление), защото двигателя, който искаш да сложиш е с ляв стартер, а твоят е с десен(камбаната имам впредвид), търсиш Г-тракова кутия с ляв стартер(от230Г) или ръчна кутия от 124-ка 250ТД или 300Д, която се води 126, от пура демек. Другият вариант е автоматик, ако те влече от 124-ка 300ТД или от Г.
              2. Имаш няколко варианта за маховици и съединители, тук ще срещнеш повечето проблеми, но прочети темата за "подходящите маховици и съединители за Г-класа", там е опиосано всичко много подробно!
              3. Новият двигател трябва да бъде 300ТД 147к.с. или 300ТД вентилиран 177к.с., защото както сам каза купето е тежко!
              Първият можеш да го намериш за 2500-3000лв, а другият за около 4000лв., оборудвани става въпрос, но всичко е въпрос на пазарлък!
              4. 280 бензин, на газ в гората няма да падне под 40л./100км. или повече(Зарко може да сподели неговият разход), а дизела не повече от 25л./100км., сметката е готова!
              5. Като набавиш всички необходими части и материали, смяната на единият двигател със скоростите с другият става за ден-два, при майстор, който вече е правил операцията. В темата за майсторите, може да си избереш някой.
              6. Малко преработка на ел. инсталацията.
              7. Окачването ти остава същото.
              За предавателните числа на диференциялите и скоростите ще си прочетеш по подробно в темите за тях(има много).
              Само ще ти кажа със сигурност, че с двигател 300ТД/147к.с. или 300ТД/177к.с., каквато и кутия да сложиш и с твоите диференциали(които са 44/9, ако не са сменяни, бързи демек), няма да имаш абсолютно никакви проблеми!!!
              Успех в смяната!
              Моят съвет е да я направиш, само ако мислиш да караш дълго време този джип!!!
              Иначе разгледай темите, които сме обсъждали и писали по твоят въпрос(има много), ще намериш неща(подробности), които ще ти бъдат полезни!

Коментар

или 300Д, която се води 126, от пура демек.
                При МВ 126 (т.н. пура) ръчна скоростна кутия съществува само в моделите 300 S (бензин) и то много рядко. 300 Д мотор не се комплектова с купе 126 заводски - всичко което се среща са доработки , най-често с двигател от 123 (5 цил.)и по-рядко с такъв от 124 (6-так). Тези дизели обикновено се имплантират със собствените си скоростни кутии. Един-единствен дизелов мотор се комплектова от завода с купе 126 и това е моделът 300SD , koйто се продава само в САЩ и сам по себе си е такава рядкост , че държи високи цени.

Коментар

Нещо не се разбрахме -
                  124-ка 250ТД(126к.с.) и 300Д(113к.с.) лимузина с 4-ри врати, се окомплектова с ръчни скорости.
                  Тези ръчни скорости са усилени и номерът им започва с 126......, има две разновидности, ако не се лъжа и същите тези скорости, се монтират и на купето, за което говориш.
                  На всички останали 124-ки, ръчните скорости са с номера 124.........., нормални демек.

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
                    Нещо не се разбрахме -
                    124-ка 250ТД(126к.с.) и 300Д(113к.с.) лимузина с 4-ри врати, се окомплектова с ръчни скорости.
                    Тези ръчни скорости са усилени и номерът им започва с 126......, има две разновидности, ако не се лъжа и същите тези скорости, се монтират и на купето, за което говориш.
                    На всички останали 124-ки, ръчните скорости са с номера 124.........., нормални демек.
                    Ясно. А аз разбрах , че говориш за МВ модел 126 , т.н. пура. Сори за което.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X