Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спринтера 413 2001 не зарежда.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спринтера 413 2001 не зарежда.

Вчера както си карах пЦувайки от Бургас за Пловдив ми светна ламБето за зареждането.
    Наличната апаратура потвърди. Не зареждаме.
    Кемпера беше пълен с болни и кисели червени шапки, имам си доволно акумулатори...махнах с ръка и продължих.
    По едно време ламбето загасна. Я. Проверявам-Не зарежда. Пристигам си на село, пиеме, както се полага по бира и си лягам. Днес сутринта изненада.
    Нямам схема на инсталацията (тая част със зареждането), като дам контакт нито една контролна лампа не свети. Само ръчната. Продължава да не зарежда, но индикация няма.

Ако някой има схема на 413 2001год. и я даде ще съм благодарен.
    Нек'ви идеи за липЦата на индикация????
    Отивам на Диагноза, смяна на ремък и проверка на генератора но подозирам, че не е там проблема.
    Давайте акъл.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: Спринтера 413 2001 не зарежда.

Кажи що рече диагнозата?

Коментар

Диагнозата каза, че подгревните свещи са ми изгорели.
      Няма други грешки.

Ситуацията.
      Не зарежда и няма индикация на таблото. При контакт не светват контролните ламбета.

Причината.
      Тотално прекъснал регулатор на зареждането. Същото би се получило ако е прекъснат кабела за лампата на таблото (схема с един управляваш кабел на алтернатора).
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Това е защото си бил в Бургас без да се обадиш. За друг път да знаЙш...
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Диагнозата каза, че подгревните свещи са ми изгорели.
          Няма други грешки.

Ситуацията.
          Не зарежда и няма индикация на таблото. При контакт не светват контролните ламбета.

Причината.
          Тотално прекъснал регулатор на зареждането. Същото би се получило ако е прекъснат кабела за лампата на таблото (схема с един управляваш кабел на алтернатора).
          Свещите, естествено, не се връзват в общата картинка.
          Като ги сменяш, ползвай обилно медна грес - следващия път ще ме черпиш...

регулатора на напрежението - хубаво, той се сменя. Същата работа става не само като се прекъсне кабела до таблото, ами и като изгори ламбата.
          Защо не светят и другите ламби по таблото?

Коментар

На повечето съвременни коли лампата за зареждането свети с ток, който минава и през четките. Т.е. идеално усеща скъсан ремък, но не и износени четки.

Друга схема за възникване на проблем с лампата - таблото да е изгубило захранване. Тогава то се захранва през тази лампа и тя свети (и генераторът зарежда) докато веднъж спреш двигателя. После ни свети, ни зарежда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X