Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от Е290тд на Г класа 460

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател от Е290тд на Г класа 460

Здравейте , търся някой който е слагал мотор 602.982 на Г класа комплект с оригиналната електроника и ръчна скоростна кутия. Най вероятно веднага някой ще каже , че го пише някъде из темите , но аз не се справих с откриването. Благодаря предварително!

От: Двигател от Е290тд на Г класа 460

Здравей колега,
    за този двигател не не знам, но знам за ОМ 605.960 ( от Е клас 250 ). Мотора е качен на колега от форума и е "чипосан". Дава много малък разход на гориво и много добра динамика. Ползва оригиналната електроника и скорости от Е- класа, само компа е качен под сенника на тавана, щото много обича да се мокри тоя джип. Около 180 к.с. е в момента, ползва се за асистираща кола по доста състезания.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

а защо този двигател??Имаш такъв донор под ръка или защото е мноо здраФ
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Аз не разбирам, ма мисля, че си го има и заводски на W461 с 2,9 петак с турбина(но е ОМ 602.983). Някъде някой даже щеше да си купува за употреба из Скандинавия, доколкото помня(имаше тема).
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да има го заводски , но това е друга бира. Аз го имам във вариант Г230 бензин къса база 87 год и усещам , че не е моя двигател . Това е причината за тази гимнастика, а си имам цял автомобил на разположение за донор. Основно нямам яснота около ел. инсталациата, какво трябва да сваля , какво да направя с имобилайзера и т.н .

Коментар

Странно , всички мълчат , като че ли разпитвам за секретна военна технология. .

Коментар

е то тук е така..........
              лапи имаш ли?тампони?ск.кутия каква ще е?накрая ще разбереш че най лесната част е механичната тоест поставянето на двиг и ск.кутия..............мъката почва с пасването на инсталацията и компа към дъртото Г........
              Моя съвмет е първо да си намериш ел.специалист ама наистина добър!!които да знае кво прави!!!да го заведеш при донора и Гейката и да му зададеш тъпия и труден въпрос..........туй ся може ли аджеба да стане или не???КЪСМЕТ!
              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

За ставане ще стане, но трябва някой много добър спец по електроника защото има много за преправяне и лъгане на датчици. В Троян има сервиз, който има няколко подобни проекта, дори в момента се говори за 2.7 CDI в стара Гейка, ако имаш въпроси и искаш мога да те свържа.
                Nissan Patrol 2008
                Mercedes c220 cdi 2006
                Mercedes cls350 cdi 2013
                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

А интересно дали мостовете от 230 ще паснат на дизела?(като предавки)
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

[QUOTE=cecoa1;2254647]А интересно дали мостовете от 230 ще паснат на дизела?(като предавки)[/Q
                    Опасението е основателно според мен , но не ме чак толко притеснява защото имам и дизелова

Коментар

Цецо, на гето има 98347545 моста и малко са слагани едно към гьотере
                      Затова има табелка занитена да се чете. Ако липсва табелката се сваля капака и на короната има набити числа.

А за ставане - ми ще стане - ако ще ходиш на мастор е скъпо, ако ще го правиш сам трудно и бавно
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

[QUOTE=alexander_76;2252395]Здравей колега,
                        за този двигател не не знам, но знам за ОМ 605.960 ( от Е клас 250 ). Мотора е качен на колега от форума и е "чипосан". Дава много малък разход на гориво и много добра динамика. Ползва оригиналната електроника и скорости от Е- класа, само компа е качен под сенника на тавана, щото много обича да се мокри тоя джип. Около 180 к.с. е в момента, ползва се за асистираща кола по доста състезания.Ако говориш за оня ,,Нисанодърпача",грешиш той е точно 290тд.

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                          За ставане ще стане, но трябва някой много добър спец по електроника защото има много за преправяне и лъгане на датчици. В Троян има сервиз, който има няколко подобни проекта, дори в момента се говори за 2.7 CDI в стара Гейка, ако имаш въпроси и искаш мога да те свържа.
                          Ако говориш на " Нисано-дърпача",грешиш той е точно 290тд.

Коментар

Да точно за него говоря, за "Нисано -дърпача". Само че има един голям проблем след смяната, Валтера много се вманиячи и започна да си мие двигателчето с четка за зъби, даже и на автомивка ходил вече. А за 2.7 CDI не е за твоя джип, макар че се мандрахерца един мотор до вратите, ако се разбереш с чичи и Наско може и да ти го метнат в коша.
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Сега видях темата, Колега. Става мотора. Нищо не пипай от съществуващата инсталация на Гелендията.
                              Ако си намериш лапи, мотора се сади за 1 ден. Кардана може да не стане. Зависи от старата и новата кутия. Електриката се сваля и се реже предварително. Педала се преправя сравнително лесно. Може да даде проблеми АБСа, но вече има майстори по въпроса. Филтъра може да се окаже проблемен.
                              След понеделник се прибирам в България.
                              Звънни един тел. Ще ти нахвърлям проблемите.
                              Провери си дифовете. Да не се окаже, че на пета с 3000об/м си на 90км/ч.
                              Имобилайзера, ако решиш да го махаш, се прави така:

е ти и темата http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=46161&page=6
                              Последно редактирано от drukman; 10-08-13, 02:02.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X