Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запитване за мерцедес 207д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запитване за мерцедес 207д

Здравейте колеги,
    От скоро карам мерцедес 207д - 2.4дизел 4 цилиндъра - 4-ри скорс.кутия.

Имам следните три въпроса.

1. Има блокаж на диференциала?

2. Също така имам един пластмасов ключ, с който се регулират оборотите, а до него има малка ръчка, като смукача, но с лампа, която се издъпрва и светва лампата му, но светва само в движение.

3. Когато съм на 4-та при 55км/ч и поддавам газ, рязко или плавно колата увеличава оборотите, но не и скоростта, все едно се движи на полу-съединител? Когато съм на 4-та на 70км/ч и натисна газта, започва да ускорява нормално. Това се забелязва и на 2-ра и на 3-та на съответните км/ч.

От: Запитване за мерцедес 207д

Първоначално публикуван от DJ Art Преглед на мнение
    Здравейте колеги,

2. Също така имам един пластмасов ключ, с който се регулират оборотите, а до него има малка ръчка, като смукача, но с лампа, която се издъпрва и светва лампата му, но светва само в движение.

3. Когато съм на 4-та при 55км/ч и поддавам газ, рязко или плавно колата увеличава оборотите, но не и скоростта, все едно се движи на полу-съединител? Когато съм на 4-та на 70км/ч и натисна газта, започва да ускорява нормално. Това се забелязва и на 2-ра и на 3-та на съответните км/ч.
    то Мерцедес ама къв??ако е Г тоз двигател и тая кутия нямат място там....Инак сцеплението с пътя като е добро и няма проблем в скоростите раздатка и дифове то съединителя е дал фира!Ускорява оборотите но ефект никакъв........
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
      то Мерцедес ама къв?.
      Чети приятелю 207д !
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Коя година е това 207 ?
        Ако е от старите които не се казват спринтер (от описаното мисля че е баш такова ама да питам) -това нали знаеш че е 601 мотор - 2 литра ,70 коня некаде ...та ако че са здрави машини -просто думата вървене ,ускоряване и от сорта са нмислими тука.

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Art Преглед на мнение
          Здравейте колеги,

2. Също така имам един пластмасов ключ, с който се регулират оборотите, а до него има малка ръчка , като смукача, но с лампа, която се издъпрва и светва лампата му, но светва само в движение.

На първия въпрос ( който предполагам е : има ли блокаж на диференциала? ) : Това ти ще кажеш . Обикновено на бусовете от "онова време" блокажа ( рядко срещано явление ) е чисто механичен - между двете седалки , малко назад трябва да имаш ръчка , със жило , подобна на тази за ръчната спирачка . Още по-лесно е ако легнеш под задния мост . Ако има блокаж - ще го видиш.

На втория въпрос , всъщност , не знам какво точно питаш . "Пластмасовия ключ" , или "врътка" ( щото се върти ) е точно за ръчна газ , т.е вдига 100-150 оборота на празен ход и се използва при студен двигател ( не непременно през зимата , а просто студен) , докато стрелката на температурата "мръдне" докъм 40 градуса. После го развиваш в обратна посока , защото при загрял двигател и високи обороти на празен ход ще ти "хъркат " скоростите при превключване.

"Малката ръчка до него" на старите модели 240D е всъщност стартера . Като изтеглиш леко ключа светва лампата на подгряващите свещи и гасне като подгреят При силно изтегляне включва стартера . Впрочем , от същия ключ при натиск се гаси и двигателя - ГНП-то е с механична рейка .
          ... та не знам как е точно при теб.

По третия въпрос :Типична картина : смяна на феродовия диск ( задължително) , плюс евентуално притискателен ( след оглед ) диск !
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 29-07-13, 16:26.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X