Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с охладителна система W124 E280

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с охладителна система W124 E280

Така - след препрочитане на миналогодишната тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=148792 след 7 пост, разрових, открих релетата на перките, първа скорост с изгорял бушон, смяна и тест - пускаш климатика и след 10 сек тръгват ел.перките на първа. Тръгнах на проба - пак загря, но по-бавно, ел.перките си оказват влияние. Отидох да меря температурата с мултицет със сонда за температура. Резултата е, че температурата на снимките няколко поста по-нагоре е 97-98°, а малко над чертата - 91-92°. Втора скорост включва на 98° и изключва на 86-87°. Меря на корпуса на датчика, който е до термостата. Радиатора държи 65 до към 77-78°, това на ламелите на питата. Извода - всичко е шест, не показва вярно температурата, има едни десетина градуса повече.
    Благодаря на всички за помоща!
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първа степен ти включва почти на температурата на която ти отваря термостата на 100%,перки ще бичат 80% от времето.Намери си термостат като за тоя мотор /не както бате Фриц е мислил / и ще се родиш.Датчика за температурата беше около 20 кинта тук.

И пак те изтьрвах с бирите,не ми се върза за пореден пътпът
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Адаш сега ти видях постовете, нещо не ми зареди като свят темата. Ще ме амбицираш да търся по-студен термостат, особено ако ще пази гарнитурата на главата. За бирите нямаш ядове. Да сменям задни гуми само - това е мечтата, ама полуоската ще превари, че карето си отова, но това е друга тема. Да изкара 100-тина хил.км., после ще му мисля . Това за сега - отивам да празнувам имен ден.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

'оди пий по 3 и не я мисли.Карето слиза с полуоска та барабар,че на големия ми искаха над 1100 долара и шефа му дойде да види що се хиля като луд,цяла полуоска е около 80 в моргата.

Капака в предната част на мотора съм го махнал,корите под мотора и тях,мотора върви горещ и по тая причина трепе гарнитура в най-топлата си част или тая наврян ата под предния прозорец.

Нашите стоят на около 85 градуса всичките или по показания на таблото маааалко над 80,това и на 45 градуса и пустинята на Вейгьз съм го тормозил и освен зацепило виско и първа-втора-първа степен на перките друго не му се случва,климатика на 6.Табелите по пътя - изключете си климатика друг да ги играе,за майтап казах на Жената Я изключи климатика и ако загрее пускай парното..........и да видиш ти поглед,аз ако те погледна така ще ми скочиш / то и аз и скочих де ма малко по-късно /.

И не им давай хиляди пари,18 или 20 кинта е тъпия термостат.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Здравейте, Христос воскресе и честит Гергьовден.
            Вече си взех термостат на 87°, ама датчика нещо не го уцелихме. Някой знае ли кой от двата датчика е за таблото, според мен и магазина е този с квадратната букса, по-големия, но се оказа, че са 4 вида и ми бяха дали с друга букса. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0137.jpg
Прегледи:1
Размер:84.1 КБ
ID:5478940
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Тоя квадратния ти е за показанията на таблото.Датчика за включване на перките лесно ще го откриеш- на запален мотор му изключи кабела и перките хукват с пълна ряз.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Преди малко говорих с магазина. По тяхната програма излиза другия - десния. Тоя квадратния се водел термоключ някакъв, командва горивната смес според температурата. Колата не е при мен в момента и не мога да правя опити за съжаление.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

2 от крачетата му,тия по диагонал,другите в са показания на температурата на таблото.Ако им се спори да заповядат.

Дай модел и мотор ако имаш,че забравих какво караш.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

http://www.k6jrf.com/MB_S500.html

Скролни под линкове те и ще си видиш сензора,преди 95 е двоен,след е четворен като на осмаците ми.

Те ти го обяснено как да го простудиш.

http://www.k6jrf.com/MB_CTS.html
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Те не им се спори, ама в 2 магазина от една и съща фирма ги дават различни. Тоя малкия 12 лв., и да сбърка здраве да е, ама тоя квадратния 40+. Или да взема да ги сменя и двата да е мирно селото. Това имам аз, левия, другия за перките ли е? Пък по талон съм Декември 94, а тоя го дават от 95, но няколко месеца сега не са толкова разлика.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:датчик.gif
Размер:73.9 КБ
ID:5480461
                      Ето ти VIN за ориентация: WDB1240281J072999
                      Ако му постнеш и дешифровка, че на руснаците на сайта вече нещо не става играта...
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0137.jpg
Размер:84.1 КБ
ID:5478940
                        Вече гаранция е сигурно, че е десният от снимката, днес си взех колата и му извадих буксата - ТОЙ е
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Днес смених датчика - показанията на първо четене са същите, явно е от уреда на таблото, ама там вече нямам желание да ровя. Засилих се и термостат да сменям, ама миналата година съм си сложил на 87°, проверих и стария - и той толкова бил, нещо съм се вкарал в други филми. Поне вече всичко е изправно, перките си включват като пусна климатика на първа скорост. Толкова от мен - благодаря на всички за помоща, чакам жега да видя как ще се държи - засега не минава 100° - разбирай истински 90°.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X