Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за смяна на двигател на 300 гд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет за смяна на двигател на 300 гд

става ли двигател от Е300 дизел 147кс и дали стават мойте скорости или трябва да се смени двигатела и скоростите Благодаря предварително

От: Моля за съвет за смяна на двигател на 300 гд

Стават и двигателя и скоростите. По добре сложи 177коня дизел. Проблема е съединителя и интеркулера. На твойте скорости не можеш да сложиш голям съединител.Твоя няма да издържи ако ще го напъваш. Стария двигател кой е? 5 или 6 цилиндров 300.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

моят е 5 цилиндров 88кс. Моля за съвет колебаясе между три двигатела 2500 150кс турбо,3000 147кс, 3000 177кс с кой от тези двигатели ще стане най добре като се има на предвид че целта е да е малко по пъргав при изпреварване .Иначе джипа се използва само за лов и риболов . БЛАГОДАРЯ за мненията предварително

Коментар

150 и 177коня са с електронна помпа. Прави се или с оригиналното ЕКУ или с преработена механична помпа.
        Не е добре с твоята кутия. Трябва кутия с къса ос, да можеш да сложиш по-сериозен диск и притискател. Може да оставиш маховика, притискателя и диска които имаш и да караш внимателно. На първото сериозно даване на газ замирисва на кибапчета. Най доброто решение (+700-900лв.)е 6 степенна кутия от 2.7ЦДИ, маховик от 310 бус и притискател и феродо от 2.7ЦДИ. Маховика от ЦДИ-то също става но е двумасов. Не носи чанч и струва 1500лв..
        Проблемите са:
        1. Лапи за мотора. Оригинални са към 450 лев.
        2 . Кулера. Трудно минава пред водния радиатор, че няма място за маркучите. Аз съм го сложил до двигателя с дупка в капака и вентилатор от охлаждане на Корса.
        С тоя 147 коня не съм си играл не мога да кажа.
        Колата става много пъргава до 90км/ч. Там мотора вече е на 3000 об/м. на 5 та.
        Ако искаш по-висока скорост бензин или други диференциали.

Ако нещо повече те интересува звънни един тел.
        Ъъъъ и пиши от къде си.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

От Пловдив съм .Мисля да се спра но 2,5 150кс идеята ми е да се монтират двигатела заедно с скоростната кутия както са на колата на деференциала ми има табелка 44;9 А на предния няма никъква табела

Коментар

Ми като си от Пловдив ела да видиш моя на живо с 2500 турбодизел. С твойте дифове дори и скорост ще изкараш почти 110 на 3000 об/м.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря ти за предложението а кога ще е удобно да ти звънна за да го видя

Коментар

Тел. ми е в подписа. Можеш да звъниш безгрижно по всяко време. Не си нося телефона в спалнята, та не можеш да ме събудиш.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Браво Вальо,

Добре си систематизирал информацията. И на невежи като мен им става ясно. Благодаря!

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  150 и 177коня са с електронна помпа. Прави се или с оригиналното ЕКУ или с преработена механична помпа.
                  Не е добре с твоята кутия. Трябва кутия с къса ос, да можеш да сложиш по-сериозен диск и притискател. Може да оставиш маховика, притискателя и диска които имаш и да караш внимателно. На първото сериозно даване на газ замирисва на кибапчета. Най доброто решение (+700-900лв.)е 6 степенна кутия от 2.7ЦДИ, маховик от 310 бус и притискател и феродо от 2.7ЦДИ. Маховика от ЦДИ-то също става но е двумасов. Не носи чанч и струва 1500лв..
                  Проблемите са:
                  1. Лапи за мотора. Оригинални са към 450 лев.
                  2 . Кулера. Трудно минава пред водния радиатор, че няма място за маркучите. Аз съм го сложил до двигателя с дупка в капака и вентилатор от охлаждане на Корса.
                  С тоя 147 коня не съм си играл не мога да кажа.
                  Колата става много пъргава до 90км/ч. Там мотора вече е на 3000 об/м. на 5 та.
                  Ако искаш по-висока скорост бензин или други диференциали.

Ако нещо повече те интересува звънни един тел.
                  Ъъъъ и пиши от къде си.
                  Без блокажи си за никъде. :D
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Започва се .Утре взимам двигателя 2,5 150кс от донора и вкарваме джипката за трансплантация па ще видим какво ще се получи накрая.Благодаря на Вальо(Drukman) за информацията която ми трябваше за да започна тази смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от htisto Преглед на мнение
                      Започва се .Утре взимам двигателя 2,5 150кс от донора и вкарваме джипката за трансплантация па ще видим какво ще се получи накрая.Благодаря на Вальо(Drukman) за информацията която ми трябваше за да започна тази смяна.
                      Слагай снимки за да ни държиш в течение на трансплантацията.
                      B+

Коментар

1днес започнах ме със смяна да маховика от демпферен със плътен от 124 3000 бензин 180кс не вентилиран мотор в комплект с притескател и феродов 2 поръчах лапи от 250 GD от ГЛАДИАТОР който ще дойдат с куриер от германия за около 5 дни поръчката бе направена с VIN номера на Вальо и се оказа че за този мотор250td 150кс лапи стават само 250GD .Ще кача и смнимки когато започне същенската смяна тези дни

Коментар

Нали ти казах за лапите. Те блоковете са еднакви.

Тоя притискател ми се види кекав. На бензина момента е малък и мотора е доста по-спокоен (маховика е по-лек). Сложи от 270ЦДИ да си нямаш ядове. Маховика от 310 бус, мисля е най-големия едномасов. Аз икономисах малко в тоя блок и свалях 2 пъти скорости и имам да свалям още един път.

ПП Ти не каза ли, че донора е с ръчни скорости? Ако е така защо пипаш там?
                          Последно редактирано от drukman; 19-03-13, 07:49.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Маховика от 310 бус, мисля е най-големия едномасов.
                            Има и по голям ама е с 12 болта.
                            ппМежду другото с маховика от 300 бензина съединител не се ли слагаше от Вито?

Коментар

Донора е с ръчни скорости но смених маховика от 3000бензин за да махна демпферния .Имам маховик и от310 но се оказа че е 228мм а за този маховик има само с 10 едри шлици феродов .Моят маховик е 240мм 26 шлица колкото на 124та 3000 бензин претискателя е от 124 но всепак бензина е 190кс феродовия е усилен .За тези вариянти прочетох в поста на MDRAZEV и това се указаха точно така няма 228мм със ситни шлици и 240мм с едри шлици .На витото е 240мм със ситни шлици

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X