Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на предния мост на W463

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокаж на предния мост на W463

Здравейте, колеги! От няколко дни съм горд собственик на една Г-класа или по-скоро Пух къса база- 92г. Допадна ми от пръв поглед защото се оказа много запазена за годините си ( или дефектите са добре прикрити ), но както и да е. Но има нещо, което ме гложди от вътре- има само двата блокажа. След изчетеното във форума не можах да открия някаква информация дали е възможно слагането на такъв. Най-вероятно ще трябва да се обърна към някой от сервизите, за които сте писали във форума. Ще съм Ви благодарен ако споделите някаква информация или опит относно темата. Поздрави!

От: Блокаж на предния мост на W463

А ти кой нямаш?Ако нямаш предния,до колкото разбирам, се слага като се сменя предния мост.Процедурата не е сложна

Коментар

Да не се окаже 460 и да е парт тайм с два? Как се включват? С копче ли?
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И това го има,че те годините малко на изуст си ги пишат някъде,но съм срещал между другото и то не малко 463-ки само с 2 копа на таблото

Коментар

На моя Пух Г-230 (463), къса база, 92ра година блокажите са два - в раздатката и на задния мост. Другите ще ме поправят, ако греша, но на къса база упражнението да се сменя моста с цел трети блокаж няма особена възвръщаемост. Много по-смислена инвестиция са хубавите гуми. Машинката и без това е проходима като нищо друго на пазара в оригиналния си вид...

Коментар

Първоначално публикуван от Gary Преглед на мнение
            На моя Пух Г-230 (463), къса база, 92ра година блокажите са два - в раздатката и на задния мост. Другите ще ме поправят, ако греша, но на къса база упражнението да се сменя моста с цел трети блокаж няма особена възвръщаемост. Много по-смислена инвестиция са хубавите гуми. Машинката и без това е проходима като нищо друго на пазара в оригиналния си вид...
            Съгласен съм, че много по-често са необходими гуми, отколкото въпросния блокаж. Аз бях счупил един пластмасов тройник,който захранва и двата блокажаи повече от месец не установих дефекта. Случайно, при проверка за течност на спирачките, се установи, че казанчето за блокажите е празно. Можеше да се разбере и по трудния начин, де...

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
              А ти кой нямаш?Ако нямаш предния,до колкото разбирам, се слага като се сменя предния мост.Процедурата не е сложна
              Става въпрос за предния мост. Идея си нямам дали ще стане ама нещо ме дразни като го няма...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Да не се окаже 460 и да е парт тайм с два? Как се включват? С копче ли?
                Номера на рамата започва с VAG463...и т.н. а иначе блокажите се включват с копчета от таблото... А и предишния собственик твърдеше, че е Full time и съм склонен да му вярвам-днес не издържах и я вкарах в едни преспи, с които се справи без да включвам какъвто и да е блокаж. Но все пак ми липсва ''3-тото копче''.

Коментар

Ти добре си минал, аз с един колега разглобявах целия блокаж търсейки защо не включва, докато открия, че предишните собственици са изключили една електическа връзка... Забавно беше. edoors, ти с какви гуми търкалящ твоето Ге? Че аз съм с едни 31ци за мъгла, и се чудя едни евтини регенерати колко ще му спънат вървежа?

Коментар

Първоначално публикуван от Gary Преглед на мнение
                    Ти добре си минал, аз с един колега разглобявах целия блокаж търсейки защо не включва, докато открия, че предишните собственици са изключили една електическа връзка... Забавно беше. edoors, ти с какви гуми търкалящ твоето Ге? Че аз съм с едни 31ци за мъгла, и се чудя едни евтини регенерати колко ще му спънат вървежа?
                    Аз не обичам регенерати и карам с малко по-големи.

Коментар

Има една марка Федима. Регенерат е само защото се ползват рециклирани каркаси обелени до нула. Иначе технологията е производство на нова гума. Дори е по-скъпа, но имат ред преференции за рециклирането. Удачен размер за Г-адинката са 235/85/16, 265/65/16, 275/60/16 и според височината следват другите размери джанти. За по-големи трябват и преработки по Гадинката.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        За по-големи трябват и преработки по Гадинката.
                        По окачването или по мостовете?
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          По окачването или по мостовете?
                          Ти на главината можеш да навиеш всичко. Проблема започва когато констатираш, че на завой опират гумите в рамата. Ако ти е добро окачването, режеш. Ако не искаш да режеш - лифт. Най-добре е размерите да се спазват, като по-горе описаните. Иначе все ще излезе някакъв проблем. Ще го навириш, моста ще е настрани от следата, ще го коригираш, ще вземе да люлее...и Т. Н.

Коментар

Тая част ок. Въпросът е диференциалите дали дължат, раздатката, е такива дреболии
                            Не че ще сложа 41ци ))
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Няма по дурако-устойчиво. Държат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X