Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане на маслото на 123 - 2.4 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягане на маслото на 123 - 2.4 дизел

Привет колеги,
    може ли някой да ми каже колко е нормалното налягане на маслото на дизелова 123 2.4
    поздрави

От: Налягане на маслото на 123 - 2.4 дизел

На 124-ките на загрял двигател нормално държи 2,5-2,8 на празен ход, това за бензинов мотор. Мисля, че не трябва да е по-малко от 0,8, но не съм сигурен, чел съм го някъде. Зависи и какво ти е маслото, амортизация на мотора...
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Няма нормално,това е на годините на много стара любовница вече.

Има минимално и това е 0.5 на загрял двигател с обороти над 1500 което за мен е някаква ненормална граница защото никой никога не го е виждал това и само ни стряскат с тоя уред на таблото.

Ако в обороти ти дьржи на 3,а на празен ход чука на около 1 си добре,има да го караш още само 500 000 преди нещо да му стане.Ако не ти показва причината може да е в датчика,а не в самоя мотор.Масло 15/40 или 10/40 като някои чистят мотора с нафта на всеки 4-5 смени ма това е друга тема.

На 124ката датчика е електрически,на 123 е механичен и може да се наложи продухване на кофата с масления филтьр ма това като вече знаем какво прави колата.В някои случаи маслото "танцува" ако е прекалено горещо.

Колко ти дьржи?
      Последно редактирано от BENZBOSS; 28-11-12, 17:34.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

мотора се намира в газ 69 от около 3 години сменям му маслото всяка година без значение че го карам под 1000 км на година . та днес като му сложих манометъра ми показа 5 бара на свободен ход като му подам газ и се вдига до 7 , нямах време да го изчакам да загрее мотора за да видя до колко ще свали , притеснението ми е че 3 години карам мотора без никакви индикатори за температура и налягане на маслото само с една допълнително прибавена принудително пускаема перка на радиатора

Коментар

ЕЕЕЕЕ ти си ЗЪЛ,поне температурен датчик му сложи някьде.

Ако е леко мрьсен може да му сипеш 300 грама нафта в маслото преди смяна,да работи на ниски около 3-4 минути и го остави да се изцеди,сменяй и филтьра и карай смело.Моя беше на едни 470 000 МИЛИ и на ниски дьржеше 1.5-1.7 при вьншна температура около 25 та има да почакаш още двайсетина години да му падне налягането.

Не го прегрявай обаче,в Африка ги карат и ги уважават не по-малко от нас,но и перките им бичат постоянно.

Добьр вьздушен,нормален маслен,масло за високонатоварени дизели,подгрева и нафтата и ще те изненадва още 20 години колко е яко това нещо.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ама той температура и налягане на МАСЛОТО няма. На антифриза има /или поне това разбирам аз/. Покарай колата за загрее и тогава и мери налягане на маслото, така на студено масло нищо не правим. Или направо си карай колата и не се тормози. Като започне да не пали и да харчи литър масло на 1000 километра, тогава ще го мислиш. Това ще се случи след двайсетина години...
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka_25 Преглед на мнение
              притеснението ми е че 3 години карам мотора без никакви индикатори за температура и налягане на маслото само с една допълнително прибавена принудително пускаема перка на радиатора
              Бе ЗЪЛ е ти казвам,нищо няма,една перка пред радиатора и кара на око,като заври му пуска перката.Той сьбира една кофа с масло,ако има маслен радиатор с малка перка може да го кара и без перка на радиатора ма няма като чета,яко на магарето и не се дава.

И на антифриза няма брат,на нищо няма,ще се изненадам ако има оборотомер.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Моя боб показва, че има. Ама нали на W123 има налягане на маслото да те стряска и той за това се е притеснил- няма в какво да се заглежда.

Колега кажи бе, какво имаш и какво нямаш, че ми се изтърка боба!

Коментар

На по бира,че ми си под рька - няма температура на нищо.

За обороти сьм на 50/50,много ме сьмнява да ги има и тях.

Той за да има налягане на маслото трябва да е монтирал и таблото от 123ката,че датчика е механичен.От там обаче става друга магария с токовете и ............бе на бира сьм се хванал,няма нищо,бас ловя.

Иде ми да заложа още една дали е с оригиналния термостат,дали не е дупчен и дали го има като термостат де ма няма,ще си трая па да видим
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Боба казва- датчика за температура на антифриза го има, маркуча за манометъра на маслото е затапен. Бирата да е студена /'шма цака с топла бира.../

Коментар

АААААА не,датчика може да го има ма не показва никьде нищо,не ми играй с тия фалцове.

Бирата Негра Модело

Митак,подсказвам ти каквото искаш за модела ма драсни на лични какво имаш,че да знам какво да скубя брата по братски
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

няма оборотомер.няма индикатор за температурата подгряване има вече има и манометър за налягането , а относно прегряването никога не е прегряван(поне в моите ръце) когато е топло си му пускам ел перката и си свиркам

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Бирата Негра Модело

Довечера у нас,и тан мьн да няма,боб може да не носиш,мойта кристална топка си бачка.

Митак - студеното палене без подгряване се равнява на около нормални 400 километра каране ако говорим за износване на мотора или просто казано по-добре го карай во Варна и обратно вместо да го палиш 3 пьти с кофти подгревателни свещи.Колко е вярно това не мога да кажа,но така го пише по дебелите книги.Тия имат един скапан тенекиен бушон който корозира и прекьсва и спира да пали,на самата кола се намира между чистачките,поправя се с тел или забита отверка до палене.При теб май е с копче?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

При мен е с копче имам цялата инсталация на W123 но не съм я слагал,иначе всички датчици са си по мотора но просто са несъвместими с руските измервателни уреди и сега съм решил датчика за температурата да си купя от лада(понеже имам такъв показател) и да го навия с редукция в блока

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X