Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Г-КЛАСА 270CDI, ВОЕННА РАЗРАБОТКА, ДЪЛГА БАЗА.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Г-КЛАСА 270CDI, ВОЕННА РАЗРАБОТКА, ДЪЛГА БАЗА.

Вчера имах удоволствието да се докосна до едни наистина страшилища!
    Става въпрос за Мерцедес Г-класа, 270CDI, военна разработка, бронирана, дълга база, 20 бр. доставени за нашата армия.
    Джиповете наистина бяха нещо уникално и нямаха нищо общо с цивилните разработки. Това го знаех, но вчера видях с очите си за какво става въпрос!
    Щангите, кормилните и стабилизиращите, бяха значително по-дебели, както и местата където се захващат по мостовете.
    Прасетата изработени от значително по-дебела ламарина. Диференциалите бяха с предавателно число 37/7, бавни демек.
    Скоростите автоматик-типтроник, но малко по-различни.
    На местата, където се захващат носачите към рамата бяха направени кутии, от ламарина 5-6мм.
    Ушите, където се захващат предните и задните амортисьори, също бяха направени планки от дебела ламарина!
    Изобщо всички уязвими места, където се захваща нещо, беше подсилено с кутии, от ламарина 5-6мм.
    Купето, рамата и обзавеждането вътре беше от 460-ка, с изключение на уредите. Уредите бяха от 463-ка.
    В момента се опитвам да разбера какви пружини са монтирани на тия дзверове и когато разбера, пак ще пиша!
    Малко по-късно ще има репортаж, направил съм около 50-60 снимки, опитах се да ги убедя(подкупя), да ми дадат една от книжките, които са вътре в джиповете, ама не подадоха!!!
    Съмнявам се че някой военен, някога ще прочете нещо вътре, ама не дават!
    Пак добре, че имам приятели в Балканстар и това, до което се добрах, пак е нещо!
    Очаквайте снимките скоро!

До: Г-КЛАСА 270CDI, ВОЕННА РАЗРАБОТКА, ДЪЛГА БАЗА.

Давай да гледаме !!
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
      В момента се опитвам да разбера какви пружини са монтирани на тия дзверове и когато разбера, пак ще пиша!
      И да разбереш едва ли на някой ще му е от полза те са за конкретните кг на машината а както сам казваш дълга база БРОНИРАНИ-колко ли тежат?
      ------------------------------------
      тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Мерцедес произвеждат около 6-7 вида пружини, за различни, както сам каза натоварвания(кг). От около година се опитвам да ги разуча и до момента, съм разгадал да речем около 80%. Кои пружини, на кои джипове се монтират и как се държат на пътя и извън него.
        Много скоро ще пусна тема, отделна само за пружините на Г-тата и ще разбереш точно какво имам впредвид, подкрепено с графики и факти.
        Просто ми остава още много малко, за да разбия всички възможности, за пружините на всички възможни видове Г-та и техни разновидности.
        Не мога да ти опиша, с какви мъки, черпения, ровене насам - натам и други, съм се сдобил с информацията, която имам!!!

Коментар

Иди при граничарите на сръбската граница. Те без да се опъват ще ти покажат новия клас военни автомобили. Евакуатор на джипове. Джиповете им са мерцедес.
          Евакуаторът е редкия модел 469 на ООО УАЗ.

Коментар

Ето и снимките, имах малко време да ги направя, за това не са чак толкова много, но достатъчно според мен.
            Прикачени файлове

Коментар

Още малко:
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Иди при граничарите на сръбската граница. Те без да се опъват ще ти покажат новия клас военни автомобили. Евакуатор на джипове. Джиповете им са мерцедес.
                Евакуаторът е редкия модел 469 на ООО УАЗ.
                Преди изобщо да стигна до тях, сигурно ще получа подарък 1кг. олово!

Коментар

доста подсилени захвати по шасито.ама що ли нямат лебедки.резервоара как е обшит.а а.радиаторната решетка как е направена под наклон ли е.стъклата колко са дебели.а челното.а компресор има ли за въздух.то много въпроси стават

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    доста подсилени захвати по шасито.ама що ли нямат лебедки.резервоара как е обшит.а а.радиаторната решетка как е направена под наклон ли е.стъклата колко са дебели.а челното.а компресор има ли за въздух.то много въпроси стават
                    Верно много въпроси!!!
                    Защо нямат лебедки, мисля че е ясно!!!
                    Радиаторната решетка си е нормална.
                    Стъклата, колкото успях да видя, са около 2-3 см., но не съм сигурен!
                    Незнам дали имат компресори за въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                      Колко беше дебело, лексанчето, което си го взе за теб?

Коментар

четири милиметра.ама е тънко.има мисля до 10мм.както и различни цветове.

Коментар

пружините са червени, поне на нашите.

ако се разровите назад във форума ще намерите снимки на нашите Гта, пускал съм ги преди повече от година.
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Тези джипове са предназначени за ротите ни в Ирак и Афганистан и евентуално за участие в операции в състава на многонационалната дивизия. Не знам какъв клас им е бронировката, но издържат попадение на РПГ (пасажерският отсек). Стъклата също би трябвало да издържат, но не съм убеден. Със сигурност издържат на попадения от АК и ПК (виждал съм го на живо, но в Хамър). Преди 2-3 месеца няколко такива вече заминаха за Афганистан с ротата ни в Кандахар.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Това е "обикновен" инкасо автомобил попаднал под автоматичен огън

Това се случва със стъклото като стреляш в него

Ето ги канадците .По стойката на джипа ,си личи ,че пружините са други.

Комплектация още от Грац,Австрия.

Много са интересни джантите -бедлок ,обръщат се.

Този "канадец" е поразен.

Иначе на война като на война .Командващите американската армия се разхождат из Багдад с бронирани Г-класи, но не какви да са ,а Г-55.Нали бензина е там ,където са отишли.

Те са вече на базата на 463 и са правени в Германия, в Бон ,в фирма Асбек доколкото си спомням ,а не в Грац в Австрия.

Незнам и не съм сигурен ,нашите дали всички са бронирани.Мисля ,че не всички са бронирани .Стандартната цена на военна комплектовка Г-270 ,без бронировка е около 44000евро.Бронираните-130 000евро.
                              B+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X