Привет колеги! Радвам се, че от скоро съм част и от вашия форум. Оффроуда е голяма част от живота на наща рода. Смятам че преживяванията са неповторими и не се заменят, особенно чувстворо да седнеш на мотора, да ритнеш и айде........ Така де тук обаче става въпрос за друго. Както сте забелязали от заглавието става въпрос за МЛ. закупен е преди 1 месец от Германия и смея да кажа, че си е добро камионче, макар доста от вас да го нямат за кой знае кво. Първият ми въпрос е свързан с гумите на тая машинка. В момента е с 255/65/16. И въпросът ми е следният: Ще има ли проблем да се сложи гума с височина 75, защото ми попада една доста примамлива оферта. И дали тези гуми, които са на колата са най - подходящите и ако не, кои биха били по - добри. Вторият ми въпрос е свързан с това знае ли някой от къде може да се купи паста за чистене на фаровете, защото са тръгнали да пожълтяват. Не заради друго, но просто така е грозоно, та биха ли се избегнали едни 500 лв за нови фарове. За сега с това трябва да се освежи мечо. Всичко друго поне все още си му е наред. Знам, че въпросите са малко тъпички, но бих се радвал да ми помогнете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малко въпросчета за МЛ
Свий
X
-
От: Малко въпросчета за МЛ
Гумите само с мерене. Не са еднакви различните модели и дали ще станат е въпрос на милиметри..
За фаровете има хора които ги полирати и стават като нови. Търси инфо по плацовете за продажба на стари коли.
ПП пиши от къде си.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
-
Първоначално публикуван от Toki4a Yonkov Преглед на мнениеПривет колеги.... И дали тези гуми, които са на колата са най - подходящите и ако не, кои биха били по - добри.
Вторият ми въпрос е свързан с това знае ли някой от къде може да се купи паста за чистене на фаровете,
Колкото до полирането, имам различни полирпасти, ако си от Сф-то, ела и пробвай.
П.П. и пиши с кой двигател е, че ако е 2.7 црд е за едни гуми, ако е амг 6 и нещо е за други0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Колега така зададен въпроса няма верен отговор,защото това 75 само по себе си не значи нищо.За пример размера който си дал за сегашните гуми 255х65/16 се разчита така 16 вътрешен диаметър на гумата 255 това е ширина на гумата а 65 е процент от ширината,или в случая 75 % от какво имаш предвид?Ето един произволен какулатор за гуми с които можеш да си изчислиш гуми с 75% височина ще са еднакви с тези които си дал за пример.
http://www.margel.info/web/lang_bg/%...83%D0%BC%D0%B8
А колкото до това кои са най големите гуми които стават на МЛ без лифт нека се изкажат знаещите.Надявам се да съм бил полезен.
Коментар
-
Виж как става въпросното полиране на фаровете http://www.youtube.com/watch?v=N73kUOgmqRA. А за да не пожълтяват отново един познат ги пръска с автолак
за UV защита.
Коментар
-
Благодаря на всички ви, останал сън с грешна представа за уразмеряването на гумитеИначе тези гумите, за които говоря са 245x75/16. Ясно, ще си кара със същия размер, а по въпросчето за фаровете........ Аз съм от Габрово и тука не се прескачат плацовете
Но ще поразпитам тук - там.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DiTBul Преглед на мнениеЕ, като си от Габрово питай Десо. Може и показно да ти направи.
Коментар
-
Мислех да предложа местоживеенето да стане задължителен атрибут при задаването на въпроси, ама нали е демокрация...Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар