Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Включване на блокажите на Мерца

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Включване на блокажите на Мерца

Първо да кажа, че се пробвах с търсачката да намеря подобна тема, а именно стъпка по стъпка какво се прави, за да се включи тази благинка. Уви или аз не мога да обясня на търсачката какво точно търся или тя не ме разбира правилно.
    За какво иде реч-по нова година бях на хижа в Стара планина, бях си с Фронтерата и до горе се качих без никакви проблеми, дори на моменти само на задно, но дойде едно момче с Г-класа 2.3 бензин, което закъсваше почти на всеки завой, така и не успяхме да включим блокажите караше само на бавни. Има два малки лоста, които очевидно се преместват надясно, но...има ли позиция на която изрично да бъде джипа, за да могат да се ползват блокажите(предполагам че трябва да е на бавни?). Също така на "малкият" лост има 5 позиции-2WD, N, 4WD-бавни, и две позиции 4WD бързи, всичко това на немски съкращения естественно, а и никъде няма таблека по колата като на повечето, кога, къде и как.
    Благодаря и не ме изяждайте

От: Включване на блокажите на Мерца

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
    Първо да кажа, че се пробвах с търсачката да намеря подобна тема, а именно стъпка по стъпка какво се прави, за да се включи тази благинка. Уви или аз не мога да обясня на търсачката какво точно търся или тя не ме разбира правилно.
    За какво иде реч-по нова година бях на хижа в Стара планина, бях си с Фронтерата и до горе се качих без никакви проблеми, дори на моменти само на задно, но дойде едно момче с Г-класа 2.3 бензин, което закъсваше почти на всеки завой, така и не успяхме да включим блокажите караше само на бавни. Има два малки лоста, които очевидно се преместват надясно, но...има ли позиция на която изрично да бъде джипа, за да могат да се ползват блокажите(предполагам че трябва да е на бавни?). Също така на "малкият" лост има 5 позиции-2WD, N, 4WD-бавни, и две позиции 4WD бързи, всичко това на немски съкращения естественно, а и никъде няма таблека по колата като на повечето, кога, къде и как.
    Благодаря и не ме изяждайте
    Не се местят надясно. Изтеглят се нагоре. Ръчките излизат около 20 см.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Те хубаво се дърпат нагоре, но няма ли значение на коя позиция на малкият лост се прави това, а и бяха направо като заварени-не помръдваха наникъде. И ако не се мърдат надясно защо дупката от която излизат е елипсовидна, а не кръгла? Ако не работят блокажите как се разбира, това че не успяхме да ги издърпаме индикация ли е, или просто проблема е в задкормилното/задлостово устройство?

Коментар

На таблото има лампички които светват като се вкючи блокажа Можеш да ги вкючиш когато си поискаш не са зависими от лоста на раздатката... Блокажите са с хидравлично задвижване и затова са независими...
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Щом не сте успели да ги издърпате - най вероятно са блокирали цилиндърчетата. Когато не се ползват често се получава.
          Разглобяване и раздвижване на цилиндърчето на моста... най-вероятно е там проблема. Трябва да се види има ли хидравлична течност в казанчето...

Коментар

Това нещо е толкова елементарно, че я вземете и пробвайте да изкарате лоста на един от двата блокажа на вън с много сила. Изтръгнете го. Нищо лошо няма да се случи ако изкъртите нещо. Дано да не е заварено за рамата само.
            Частите са евтини и за да се издърпа лоста дори и при задрал и клеясал иръждив скрап няма логика да се бориш до победата. Но не е излишно да се опита. Шашми всякакви.
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Е не с лошо де, както казах никой от присъстващите не знаеше дали няма условие за включване на блокажите, пробвахме- не стана и си я качиха само на бавни с побутване на места. Интересно ми беше, че на места където Г-то закъсваше, аз спирах и тръгвах от място предполагам почти единия тон разлика в килограмите си казват думата, но пък и ми подейства повдигащо самочуствието, все пак къде е Фронтерата, къде Мерца
              Двете лампи ги видях, но на таблото нищо не светна, така че сигурно има проблем, за да не включат. Просто досега не съм имал и не съм се возил в кола с блокажи и ми беше интересно...

Коментар

Колега нашият Дзвер, Мерчо...Включва без проблем може и със запален двигател- на място с изключена предавка,следва светване на лампичка. Така е и на Нивата ни, както за бавни така и за блокажа.

п.п. Карам лека кола форд, но няма да забравя как преди няколко зими вадихме една Фронтиера от резорана нива, с наща Нива. А за да премине автомобила дадено препядствие има две много важни причини, подходящи гуми, и задкормилното управление. Дано включи пущината.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=75452

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=83910&page=2

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=88341

В една тема говорихме и за лоста на раздатката и кога и как се превключва, ама търсих, търсих тука 2 часа и не я намерих. Може би е в някоя друга. Иначе с тая търсачка и аз май нищо не мога да намеря.

От бързи на бавни и обратно се минава по време на движение или в покой, с натискане на съединителя, може да си на скорост може и да си по инерция.
                  От заден мост към двойно и обратно пипаш лоста и го местиш без значение движиш ли се, спрял ли си, на скорост ли си, или не. Когато се правят превключвания не е зле да се поотнема газта, да не е под голям товар двигателя, било то на теглене или на действие спирачка по стръмни спускания, тогава като че е най добре да се спре и да се мине на бавни в покой.
                  Без блокажи си за никъде. :D
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                    Е не с лошо де, както казах никой от присъстващите не знаеше дали няма условие за включване на блокажите, пробвахме- не стана и си я качиха само на бавни с побутване на места. Интересно ми беше, че на места където Г-то закъсваше, аз спирах и тръгвах от място предполагам почти единия тон разлика в килограмите си казват думата, но пък и ми подейства повдигащо самочуствието, все пак къде е Фронтерата, къде Мерца
                    Двете лампи ги видях, но на таблото нищо не светна, така че сигурно има проблем, за да не включат. Просто досега не съм имал и не съм се возил в кола с блокажи и ми беше интересно...
                    Г-то е доста тежко и му трябва инерция, а и гуми, ако няма подходящи гуми, то никакви блокажи няма да помогнат. Лампите на таблото ще светнат, когато лостовете са идърпани и джипа потегли( ако не се лъжа само при малък лост на положение "SA"(бързи) или "GA"(бавни) ). Щоом приплъзне някое колело блокажите се зацепват, може и да не е едновременно ...и чак тогава лампите на таблото индикират , че са се включили. Ако има доста остри завои, блокажите не са най-добрата идея. След употреба не е зле блокажите да се отключат, т.е. , лостчетата да се върнат надолу и след това се потегля малко назад с леко навит на някъде волан. Тогава лампите изгасват и показват, че блокажите са отключени.
                    I want out !!!

Коментар

Благодаря за отговорите, вече ми се изясниха нещата явно има проблем, защото всичко това го пробвахме и не стана, ще препратя темата на собственика на колата, за да му се изясни и на него.
                      Всяка ситуация си е различна естественно, както и окомплектовката на колата-гуми, шОфер, така или иначе водача на Мерцедеса беше подложен на огромен стрес от страна на две жени и дете, викащи му да намали докато карана първа бавна примерно . Те и гумите не бяха баш за там, мисля някакви АТ на Бриджстоун, но пък и моите гуми не са като света, но аз го компенсирам с повече безотговорност .
                      Те и пътните условия не бяха за подценяване- черен път с 30-на см. сняг и лед на места.
                      Готино беше когато бременната жена на собственика на Мерца се качи при мен, в началото ме предупреди да не я поставям в ситуация на повишен адреналин, но на един от стръмните завои и казах:"ако не го мина на газ, ще закъсаме", върнах газтта и наистина спрях. От там до хижата когато наближихме някоя стръмнина тя започваше да подскача на задната седалка и да вика:"Газ, дай газ". Та понякога като не става с газ, става с много газ...или търсиш Нива да те извади после .
                      Благодаря за отговорите.

Коментар

Гичев, силно благодаря за полезната темичка и помощта на баира, и много поздрави от жената и котката

Блокажите са брутално клеясали и/или заяли, изобщо не можахме да ги размърдаме. Тия дни бащата ще води Г-то да го гледат, че и двамата не разбираме особено.
                        Предният собственик (ние сме 6 или 7 по ред ) е държал колата 3-4 години в гараж почти без да я кара, може би затова така са клеясали.

Много благодаря на всички!
                        Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                        Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X